19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TÜBİTAK 4006’ya Darıca damgası

Darıca 04.05.2017 - 12:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TÜBİTAK 4006’ya Darıca damgası

TÜBİTAK tarafından tüm okullarda başlatılan bilim fuarları ve fuara katılan projelere ilişkin sunumlar görücüye çıkıyor. Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” gerçekleşen törenle açıldı.

Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Bilim Fuarı açılış törenine Darıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Veysi Gültekin, Abdulkadir Çalışkan, Alparslan Şahin, Okul Müdürü Yakup Çelik,  ilçedeki diğer okul müdürleri, proje sunan öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Açılış törenindeki katılımcılara bir selamlama konuşması yapan Darıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysi Gültekin proje hakkında bilgi verdi. Gültekin, “Darıca’nın TÜBİTAK 4006 projelerinde ayrı bir yeri var. Kocaeli genelinde en fazla eğitim öğretim faaliyetini sürdüren okul sayısı İzmit ve Gebze’de mevcut. İzmit’te ki okul sayısı neredeyse Darıca’nın iki katından daha fazla ancak TÜBİTAK’ın değerlendirmeye aldığı proje sayısı 17. Gebze’nin okul sayısı Darıca’nın iki katı ve proje kabul sayısı 14. Darıca daha az okula sahip olmasına karşılık TÜBİTAK tarafından değerlendirmeye alınan proje sayısı 16. Bu Darıcalı öğrencilerimizin yeteneğini, eğitim kalitesini ve üretkenliğini ortaya koymaktadır ki bizim açımızdan hem sevindirici hem de gurur verici bir durumdur.” dedi. Açılış kurdelesini hep birlikte kesen protokol ve diğer katılımcılar daha sonra okulun kapalı spor salonunda sergilenen projeleri gezerek proje sahibi öğrencilerden bilgi aldılar. Haber: Adnan Ayvaz  
TÜBİTAK tarafından tüm okullarda başlatılan bilim fuarları ve fuara katılan projelere ilişkin sunumlar görücüye çıkıyor. Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” gerçekleşen törenle açıldı.

Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Bilim Fuarı açılış törenine Darıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Veysi Gültekin, Abdulkadir Çalışkan, Alparslan Şahin, Okul Müdürü Yakup Çelik,  ilçedeki diğer okul müdürleri, proje sunan öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Açılış törenindeki katılımcılara bir selamlama konuşması yapan Darıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysi Gültekin proje hakkında bilgi verdi. Gültekin, “Darıca’nın TÜBİTAK 4006 projelerinde ayrı bir yeri var. Kocaeli genelinde en fazla eğitim öğretim faaliyetini sürdüren okul sayısı İzmit ve Gebze’de mevcut. İzmit’te ki okul sayısı neredeyse Darıca’nın iki katından daha fazla ancak TÜBİTAK’ın değerlendirmeye aldığı proje sayısı 17. Gebze’nin okul sayısı Darıca’nın iki katı ve proje kabul sayısı 14. Darıca daha az okula sahip olmasına karşılık TÜBİTAK tarafından değerlendirmeye alınan proje sayısı 16. Bu Darıcalı öğrencilerimizin yeteneğini, eğitim kalitesini ve üretkenliğini ortaya koymaktadır ki bizim açımızdan hem sevindirici hem de gurur verici bir durumdur.” dedi. Açılış kurdelesini hep birlikte kesen protokol ve diğer katılımcılar daha sonra okulun kapalı spor salonunda sergilenen projeleri gezerek proje sahibi öğrencilerden bilgi aldılar.

Haber: Adnan Ayvaz

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.