TÜBİTAK DAVASI'NA DEVAM EDİLDİ

Gebze 19.02.2018 - 22:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TÜBİTAK DAVASI'NA DEVAM EDİLDİ

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ndeki yapılanmasına yönelik davada, 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ndeki yapılanmasına yönelik açılan davada tutuklu 7 sanık, Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Öğüdücü, Ertuğrul Murat, Şenol Şenyurt, Abdullah Usta, Cafer Gürpınar, Hasan Basri Özüdoğru ve Mustafa Durmuş, sanık avukatları ile sanık yakınları katıldı. Önceki celselerde yaptıkları savunmalarını tekrar eden sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle bir ilgilerinin bulunmadığını ve tahliyelerini talep ettiklerini belirttiler. Sanıkların ve avukatlarının savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından yargılanan sanıkların tahliye taleplerini reddederek, duruşmanın 7 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verdi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ndeki yapılanmasına yönelik davada, 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ndeki yapılanmasına yönelik açılan davada tutuklu 7 sanık, Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Öğüdücü, Ertuğrul Murat, Şenol Şenyurt, Abdullah Usta, Cafer GürpınarHasan Basri Özüdoğru ve Mustafa Durmuş, sanık avukatları ile sanık yakınları katıldı. Önceki celselerde yaptıkları savunmalarını tekrar eden sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle bir ilgilerinin bulunmadığını ve tahliyelerini talep ettiklerini belirttiler. Sanıkların ve avukatlarının savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından yargılanan sanıkların tahliye taleplerini reddederek, duruşmanın 7 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.