"Tübitak Gebze Yerleşkesi Yapılanması"

Gebze 09.06.2017 - 21:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

"Tübitak Gebze Yerleşkesi Yapılanması"

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi yapılanması"na yönelik açılan davada, 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunun yeterli büyüklükte olmaması nedeniyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülen duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı. Duruşmada savunma yapan TÜBİTAK'ta bilgisayar mühendisiyken ihraç edilen tutuksuz sanık A.Z, hakkındaki suçlamaları reddetti. Kuruma 2005 yılında hiç kimsenin referansı olmadan girdiğini savunan A.Z, "TÜBİTAK BİLGEM'in yönetimi el değiştirdikten sonra,  Hasan Palaz'ın toplu alımlar yaptığı biliniyordu. O dönemde 'cemaat' adıyla bilinen yapının kadrolaştığı, kurum içinde herkes tarafından konuşuluyordu." diye konuştu. TÜBİTAK'tan ihraç edilen tutuklu diğer sanıklar İbrahim Kasımoğlu, Recep Talha Küyük, Ertuğrul Murat, İbrahim Çimentepe,  Ahmet Özkul, Mustafa Durmuş ve Hüseyin Tirli ile tutuksuz sanık Ş.K. haklarındaki suçlamaları reddederek, kuruma hiç kimsenin referansı olmadan girdiklerini ileri sürdüler. Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından avukatlar beyan ve taleplerini dile getirdi. Savunmalarına katıldıklarını, suçlamaları kabul etmediklerini belirten avukatlar, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) sanık İbrahim Çimentepe'nin kardeşlerinin adına kayıtlı hatların HTS kayıtları ile  İstanbul Cumhuriyet Savcılığından sanık Mustafa Durmuş hakkındaki ifadelerin istenmesini ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını istedi. Verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi. İddianameden Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 7'si tutuklu 8 şüphelinin "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15'er yıldan 22 yıl 6'şar aya, 6'sı tutuklu 9 şüphelinin de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi yapılanması"na yönelik açılan davada, 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunun yeterli büyüklükte olmaması nedeniyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülen duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan TÜBİTAK'ta bilgisayar mühendisiyken ihraç edilen tutuksuz sanık A.Z, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Kuruma 2005 yılında hiç kimsenin referansı olmadan girdiğini savunan A.Z, "TÜBİTAK BİLGEM'in yönetimi el değiştirdikten sonra,  Hasan Palaz'ın toplu alımlar yaptığı biliniyordu. O dönemde 'cemaat' adıyla bilinen yapının kadrolaştığı, kurum içinde herkes tarafından konuşuluyordu." diye konuştu.

TÜBİTAK'tan ihraç edilen tutuklu diğer sanıklar İbrahim Kasımoğlu, Recep Talha Küyük, Ertuğrul Murat, İbrahim Çimentepe,  Ahmet Özkul, Mustafa Durmuş ve Hüseyin Tirli ile tutuksuz sanık Ş.K. haklarındaki suçlamaları reddederek, kuruma hiç kimsenin referansı olmadan girdiklerini ileri sürdüler.

Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından avukatlar beyan ve taleplerini dile getirdi.

Savunmalarına katıldıklarını, suçlamaları kabul etmediklerini belirten avukatlar, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) sanık İbrahim Çimentepe'nin kardeşlerinin adına kayıtlı hatların HTS kayıtları ile  İstanbul Cumhuriyet Savcılığından sanık Mustafa Durmuş hakkındaki ifadelerin istenmesini ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını istedi.

Verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

İddianameden

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 7'si tutuklu 8 şüphelinin "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15'er yıldan 22 yıl 6'şar aya, 6'sı tutuklu 9 şüphelinin de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.