TÜBİTAK MAM Uzay Destekçisi

Gebze 06.08.2018 - 16:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TÜBİTAK MAM Uzay Destekçisi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Strateji ve Teknoloji Yönetim Başkanı Dr. Fahrettin Öztürk, Prof. Dr. Hikmet Üçışık ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanlığını ziyaret etti. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan tarafından karşılanan heyet Malzeme Enstitüsü Yüksek Sıcaklık Malzemeleri Araştırma Geliştirme ve Onarım Mükemmeliyet Merkezi, Vakum Ergitme Döküm Holü, Hassas Döküm ve Kompozit Laboratuvarlarında incelemelerde bulundu. TAI ve MAM arasındaki kapsamlı işbirliğinin ivedilikle uygulamaya geçirilmesinde somut adımların atılmasında mutabakat sağlanırken, TÜBİTAK MAM ve TUSAŞ/TAI arasındaki iş ortaklığının Uçak Sanayisi, insansız hava araçlarının yedek parçalarının yerli teknolojiyle üretilmesi ve uzay sanayi gibi birçok alanda destek ve işbirliklerinin oluşması kararı alındı.   KÜBRA AKABALI  

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Strateji ve Teknoloji Yönetim Başkanı Dr. Fahrettin Öztürk, Prof. Dr. Hikmet Üçışık ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanlığını ziyaret etti. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan tarafından karşılanan heyet Malzeme Enstitüsü Yüksek Sıcaklık Malzemeleri Araştırma Geliştirme ve Onarım Mükemmeliyet Merkezi, Vakum Ergitme Döküm Holü, Hassas Döküm ve Kompozit Laboratuvarlarında incelemelerde bulundu. TAI ve MAM arasındaki kapsamlı işbirliğinin ivedilikle uygulamaya geçirilmesinde somut adımların atılmasında mutabakat sağlanırken, TÜBİTAK MAM ve TUSAŞ/TAI arasındaki iş ortaklığının Uçak Sanayisi, insansız hava araçlarının yedek parçalarının yerli teknolojiyle üretilmesi ve uzay sanayi gibi birçok alanda destek ve işbirliklerinin oluşması kararı alındı.

 

KÜBRA AKABALI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.