19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TÜBİTAK MAM ve JSPS arasında işbirliği

Gebze 21.06.2019 - 17:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TÜBİTAK MAM ve JSPS arasında işbirliği

TÜBİTAK ile Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) arasında “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Anlaşması” çerçevesinde ortak araştırma projeleri desteklenecek. Konu ile alakalı TÜBİTAK MAM’dan yapılan açıklamada, “TÜBİTAK-JSPS İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Japon araştırmacı(lar) ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekmektedir. TÜBİTAK ve JSPS ortak bulma sürecine dahil olmamaktadır. Çağrıya fen, sosyal ve beşeri bilimler, mühendislik, tıp ve eczacılık alanlarından projeler başvurabilecektir. 2 PROJE DESTEKLENECEK Türkiye'deki proje ortaklarının 2544 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ internet adresinden elektronik olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Japon proje ortaklarının ise JSPS'in istediği biçimde JSPS'e başvuru yapmaları beklenmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. TÜBİTAK ve JSPS kendilerine iletilen proje önerilerini kendi bilimsel değerlendirme kriterlerine göre değerlendirmektedir. Her iki kuruluş incelenen proje önerileri hakkındaki kararlarını birbirlerine bildirmekte, sadece iki tarafça da uygun bulunan projeler desteklenmektedir. Japonya tarafı maksimum 2 projeye destek verdiği için çağrı kapsamında desteklenecek proje sayısı 2 ile sınırlanmıştır. ARAŞTIRMA DESTEĞİ VERİLECEK Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır. Proje öneri formu doldurulurken proje kapsamında karşılıklı talep edilen araştırmacı değişimi süre ve sayısının ayrıntılı ve gerekçeli olarak belirtilmesi gerekmektedir. Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde gönderen taraf tüm seyahat masraflarını karşılamaktadır. Buna göre Türkiye'den Japonya'ya giden araştırmacıların uluslararası yol masrafları ile yaşam masraflarını karşılamak üzere 6245 sayılı Harcırah Kanunu çerçevesinde gündelik TÜBİTAK tarafından ödenir. Yurt dışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına TÜBİTAK tarafından ayrıca TÜBİTAK 1071 Programı mali esasları çerçevesinde araştırma desteği de verilmektedir. EN GEÇ 16 EYLÜL TÜBİTAK- JSPS İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların proje başvurularını, elektronik olarak 2544 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden en geç 16 Eylül 2019 tarihine kadar yapmaları beklenmektedir. E-imza sürecinin ise en geç 19 Eylül 2019 tarihine kadar tamamlanması zorunludur. Elektronik başvurular 16 Eylül 2019 saat 17.30’a[1] kadar alınacaktır. Son başvuru tarihine kadar gerekli tamamlanmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır” ifadelerine yer verildi. KÜBRA AKABALI

TÜBİTAK ile Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) arasında “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Anlaşması” çerçevesinde ortak araştırma projeleri desteklenecek. Konu ile alakalı TÜBİTAK MAM’dan yapılan açıklamada, “TÜBİTAK-JSPS İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Japon araştırmacı(lar) ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekmektedir. TÜBİTAK ve JSPS ortak bulma sürecine dahil olmamaktadır. Çağrıya fen, sosyal ve beşeri bilimler, mühendislik, tıp ve eczacılık alanlarından projeler başvurabilecektir.

2 PROJE DESTEKLENECEK

Türkiye'deki proje ortaklarının 2544 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ internet adresinden elektronik olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Japon proje ortaklarının ise JSPS'in istediği biçimde JSPS'e başvuru yapmaları beklenmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. TÜBİTAK ve JSPS kendilerine iletilen proje önerilerini kendi bilimsel değerlendirme kriterlerine göre değerlendirmektedir. Her iki kuruluş incelenen proje önerileri hakkındaki kararlarını birbirlerine bildirmekte, sadece iki tarafça da uygun bulunan projeler desteklenmektedir. Japonya tarafı maksimum 2 projeye destek verdiği için çağrı kapsamında desteklenecek proje sayısı 2 ile sınırlanmıştır.

ARAŞTIRMA DESTEĞİ VERİLECEK

Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır. Proje öneri formu doldurulurken proje kapsamında karşılıklı talep edilen araştırmacı değişimi süre ve sayısının ayrıntılı ve gerekçeli olarak belirtilmesi gerekmektedir. Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde gönderen taraf tüm seyahat masraflarını karşılamaktadır. Buna göre Türkiye'den Japonya'ya giden araştırmacıların uluslararası yol masrafları ile yaşam masraflarını karşılamak üzere 6245 sayılı Harcırah Kanunu çerçevesinde gündelik TÜBİTAK tarafından ödenir. Yurt dışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına TÜBİTAK tarafından ayrıca TÜBİTAK 1071 Programı mali esasları çerçevesinde araştırma desteği de verilmektedir.

EN GEÇ 16 EYLÜL

TÜBİTAK- JSPS İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların proje başvurularını, elektronik olarak 2544 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden en geç 16 Eylül 2019 tarihine kadar yapmaları beklenmektedir. E-imza sürecinin ise en geç 19 Eylül 2019 tarihine kadar tamamlanması zorunludur. Elektronik başvurular 16 Eylül 2019 saat 17.30’a[1] kadar alınacaktır. Son başvuru tarihine kadar gerekli tamamlanmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.