TÜBİTAK UME 17. SMIIC Toplantısında

Gebze 03.12.2018 - 10:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TÜBİTAK UME 17. SMIIC Toplantısında

İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü Metroloji Konseyi (SMIIC MC) başkanlığını yürütmekte olan TÜBİTAK UME 4-5 Kasım 2018 tarihlerinde Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde gerçekleştirilen 17. SMIIC Yönetim Kurulu ve 13. Genel Kurul toplantılarına katılım sağladı. SMIIC Metroloji Konseyi’nin 2018 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler ile ilgili bilgilerin verildiği toplantılarda özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) üyesi ülkelerde Bilimsel Metroloji ve Helal Gıda analizi ve Sertifikasyonu ile ilgili yapılan çalışmalar, gelecek ile ilgili planlamalar ve Türkiye’nin yapabileceği katkılar üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. 2010 YILINDA KURULDU Özellikle TÜBİTAK UME’nin öncülüğünde Bilimsel Metroloji alanında gerçekleştirilebilecek yeni oluşumların OIC üyesi ülkelerin metroloji altyapılarının geliştirilmesine yönelik olası katkıları ve ortak proje imkânları üzerine fikir alışverişinde bulunulan toplantılarda bu faaliyetlerin öncülüğü için Türkiye’nin yeterliliği ve üstlenmeye talip olduğu liderlik misyonuna vurgu yapıldı. Metroloji konusunda yaşanan sıkıntılarla olası çözüm yöntemlerinin de değerlendirildiği toplantıda Müslüman ülkelerin bilimsel, endüstriyel ve yasal metroloji alanındaki mevcut durumuyla bu alanlarda ilerleme yapabilmek için gerekli olan çalışmalar da ele alındı. İslam ülkeleri arasında ticarete engel teşkil eden teknik konularda uyumsuzlukların giderilmesi amacıyla ulusal kalite altyapılarının işbirliği içinde geliştirilmesini hedefleyen SMIIC, İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı (OIC) bünyesinde 2010 yılında kurulmuştur.

İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü Metroloji Konseyi (SMIIC MC) başkanlığını yürütmekte olan TÜBİTAK UME 4-5 Kasım 2018 tarihlerinde Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde gerçekleştirilen 17. SMIIC Yönetim Kurulu ve 13. Genel Kurul toplantılarına katılım sağladı. SMIIC Metroloji Konseyi’nin 2018 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler ile ilgili bilgilerin verildiği toplantılarda özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) üyesi ülkelerde Bilimsel Metroloji ve Helal Gıda analizi ve Sertifikasyonu ile ilgili yapılan çalışmalar, gelecek ile ilgili planlamalar ve Türkiye’nin yapabileceği katkılar üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.

2010 YILINDA KURULDU

Özellikle TÜBİTAK UME’nin öncülüğünde Bilimsel Metroloji alanında gerçekleştirilebilecek yeni oluşumların OIC üyesi ülkelerin metroloji altyapılarının geliştirilmesine yönelik olası katkıları ve ortak proje imkânları üzerine fikir alışverişinde bulunulan toplantılarda bu faaliyetlerin öncülüğü için Türkiye’nin yeterliliği ve üstlenmeye talip olduğu liderlik misyonuna vurgu yapıldı. Metroloji konusunda yaşanan sıkıntılarla olası çözüm yöntemlerinin de değerlendirildiği toplantıda Müslüman ülkelerin bilimsel, endüstriyel ve yasal metroloji alanındaki mevcut durumuyla bu alanlarda ilerleme yapabilmek için gerekli olan çalışmalar da ele alındı. İslam ülkeleri arasında ticarete engel teşkil eden teknik konularda uyumsuzlukların giderilmesi amacıyla ulusal kalite altyapılarının işbirliği içinde geliştirilmesini hedefleyen SMIIC, İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı (OIC) bünyesinde 2010 yılında kurulmuştur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.