Tüm Öğrencilere Sağlık Kontrolü

Kocaeli 13.09.2018 - 21:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tüm Öğrencilere Sağlık Kontrolü

Okulların açılmasına az bir zaman kala Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında okulların güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Aksoy, “Okul çevreleri gözlem altında” dedi.

Okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele ve eğitim kalitesinin arttırılmasını içeren toplantı Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM)’de düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Asayiş Komutanı Yarbay Murat Filiz, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katılım gösterdi. Toplantıda okulların sorunları da konuşuldu.   20 BİN 66 KİŞİ OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “Kocaeli ilimizde 1257 okul, 379 kurum, 15 bin 828 derslik, 16 bin 90 şube, 23 bin 942 öğretmen, 531 bin 870 öğrenci ile bu yıl eğitim öğretime başlayacağız. Kademelere göre eğitim verilerine baktığımızda okul öncesinde okullaşma oranı yüze 5. İlkokulda yüzde 98 oranında. Okuma yazma seferberliği okuryazar oranımız yüzde 97.74’tü. Okuma yazma bilmeyenlerden 20 bin 66 kişiyi okuryazar hale getirdik. Okuma yazma bilmeyenleri yüzde 1,7’ye düşürdük” ifadelerini kullandı.   AYDA 1 KEZ DENETLENECEK Konuşmasının devamında Çelik, “Okulların bin 3’ünde kamera sistemi bulunuyor. Kent güvenlik sitemine entegre açısında 28 okulumuzda çalışmalar başladı. 18’i milli eğitim bakanlığı, 10 tanesi ile valiliğimizce çalışmalarına devam ediliyor. 18 tanesinin çalışması önümüzdeki ayın ortasında bitecek. Bu okullar daha çok riskli görülen okullarımız. Birinci derecedeki riskli okullar günde 1 kez, ikinci derecedeki riskli okullar 2 haftada 1 kez, üçüncü derecedeki riskli okullar ayda 1 kez denetlenecek” şeklinde konuştu.   BİN 953 ARAÇ DENETLENDİ “Bu yıl bin 50 toplum yararına çalışacak temizlik görevlisi çalıştıracağız” diyen Çelik, “453 güvenlik görevlisinin tamamının dağıtımını yaptık. Okul polisi ve jandarma tarafından da okul çevrelerinde daha sık önlemler alınacak. Olaylara müdahale süresi en geç 5 dakikada olacak şekilde çalışmalar devam ediyor. 3 bin 421 servis personelinin Bin 484’üne eğitim verildi. Bin 791 rehber servisinin 578’ine eğitim verdik. Toplamda 46 bin 365 öğrenci, bin 579 rehber personel ve 2 bin 604 servis aracı 437 özel servis ile taşınıyor. Servis denetimleri her sabah ve akşam olmak üzere ilgili personeller tarafından yapılmaktadır. Bin 953 araç bu yıl denetlendi” diye belirtti.  
Okulların açılmasına az bir zaman kala Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında okulların güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Aksoy, “Okul çevreleri gözlem altında” dedi.

Okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele ve eğitim kalitesinin arttırılmasını içeren toplantı Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM)’de düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Asayiş Komutanı Yarbay Murat Filiz, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katılım gösterdi. Toplantıda okulların sorunları da konuşuldu.

 

20 BİN 66 KİŞİ OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “Kocaeli ilimizde 1257 okul, 379 kurum, 15 bin 828 derslik, 16 bin 90 şube, 23 bin 942 öğretmen, 531 bin 870 öğrenci ile bu yıl eğitim öğretime başlayacağız. Kademelere göre eğitim verilerine baktığımızda okul öncesinde okullaşma oranı yüze 5. İlkokulda yüzde 98 oranında. Okuma yazma seferberliği okuryazar oranımız yüzde 97.74’tü. Okuma yazma bilmeyenlerden 20 bin 66 kişiyi okuryazar hale getirdik. Okuma yazma bilmeyenleri yüzde 1,7’ye düşürdük” ifadelerini kullandı.

 

AYDA 1 KEZ DENETLENECEK

Konuşmasının devamında Çelik, “Okulların bin 3’ünde kamera sistemi bulunuyor. Kent güvenlik sitemine entegre açısında 28 okulumuzda çalışmalar başladı. 18’i milli eğitim bakanlığı, 10 tanesi ile valiliğimizce çalışmalarına devam ediliyor. 18 tanesinin çalışması önümüzdeki ayın ortasında bitecek. Bu okullar daha çok riskli görülen okullarımız. Birinci derecedeki riskli okullar günde 1 kez, ikinci derecedeki riskli okullar 2 haftada 1 kez, üçüncü derecedeki riskli okullar ayda 1 kez denetlenecek” şeklinde konuştu.

 

BİN 953 ARAÇ DENETLENDİ

“Bu yıl bin 50 toplum yararına çalışacak temizlik görevlisi çalıştıracağız” diyen Çelik, “453 güvenlik görevlisinin tamamının dağıtımını yaptık. Okul polisi ve jandarma tarafından da okul çevrelerinde daha sık önlemler alınacak. Olaylara müdahale süresi en geç 5 dakikada olacak şekilde çalışmalar devam ediyor. 3 bin 421 servis personelinin Bin 484’üne eğitim verildi. Bin 791 rehber servisinin 578’ine eğitim verdik. Toplamda 46 bin 365 öğrenci, bin 579 rehber personel ve 2 bin 604 servis aracı 437 özel servis ile taşınıyor. Servis denetimleri her sabah ve akşam olmak üzere ilgili personeller tarafından yapılmaktadır. Bin 953 araç bu yıl denetlendi” diye belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.