19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TÜMSİAD Gebze’den “İstihdam Çalıştayı”

Gebze 23.10.2017 - 11:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TÜMSİAD Gebze’den “İstihdam Çalıştayı”

Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği(TÜMSİAD) Gebze Şubesi “İstihdam ve Nitelikli Ara Eleman Çalıştayı” düzenledi.

Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği(TÜMSİAD) Gebze Şubesi “İstihdam ve Nitelikli Ara Eleman Çalıştayı” düzenledi. Programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, GTO Başkanı Nail Çiler, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Muhammed Hasan Aslan, TSE Marmara Bölge Koordinatörü Hüseyin Taşan, TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kapıcıoğlu, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, MÜSİAD Gebze Başkanı Nihat Yıldırım, KAISİAD Başkanı Nasrettin Bavaş, GENÇSİAD Başkanı Lokman Kılıç, MAGİAD Başkanı Tuncer Saltaş, GİRİB  Başkanı Kemal Tokmak, MHP İlçe Başkan Vekili, KOSGEB, SGK,İŞKUR, Milli Eğitim Müdürleri ve TÜMSİAD Marmara Bölgesi şubeleri Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, TÜMSİAD üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkili ve temsilcileri katılım gösterdi. GENEL BAŞKANDAN TEŞEKKÜR Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve GTO Başkanı Nail Çiler birer konuşma yaparak istihdamın önemini anlattıkları konuşmalarını meslek liseleri sayısının artırılması gerektiği üzerinde durdular ve çalıştayı düzenleyen TÜMSİAD Gebze Şubesi’ne teşekkürlerini bildirdiler. TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, ülke olarak genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğumuz için bunun önemli bir fırsat olarak değerlendirilmesini, lise ve üniversite mezunları için meslek kurslarının açılması gerektiğini ve üreten ekonomik yapı içerisinde nitelikli bir şekilde değerlendirmenin önemini belirtti. VERİMLİ PROJELER YAPIYORUZ TÜMSİAD Gebze Şube Başkanı Ensar Korkmaz, dernek olarak ağırlıklı bir şekilde küçük ve orta boy işletmeler kapsamında etkin ve verimli çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi. KOBİ’lerin toplam ekonomide önemli bir değer ifade ettiğini ve istihdamda da önemli bir bölümü üstlendiğini anlatan Başkan Korkmaz, bölgemizde nüfus artış hızı ile işsizlik oranlarındaki karşılaştırmaların önemli bir veri olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İSTİHDAMLA İLGİLİ SORUNLAR ELE ALINDI İstihdam ve nitelikli ara eleman çalıştayı ana başlığı altında gerçekleştirilen programda, Dr.İlkay Gültaş moderatörlüğünde format kapsamında katılımcılara yöneltilen sorulara cevaplar yazılması istendi. Sorularla bazen masalarda yazılı bir biçimde olmak üzere ortak fikirlerin oluşturulması, bazen de bireysel olarak fikirlerin ele alındığı ve düşüncelerin dile getirilmesi sağlandı. TÜMSİAD Gebze Şubesi tarafından yapılan çalıştayda istihdamla ilgili sorunun çözümüne yönelik ortaya çıkarılan ortak fikir ve düşüncelerin bir araya getirilerek bir sonuç bildirgesi yayınlanacağı ve bunun da üst makamlara ulaştıracağı belirtildi.
Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği(TÜMSİAD) Gebze Şubesi “İstihdam ve Nitelikli Ara Eleman Çalıştayı” düzenledi.

Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği(TÜMSİAD) Gebze Şubesi “İstihdam ve Nitelikli Ara Eleman Çalıştayı” düzenledi. Programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, GTO Başkanı Nail Çiler, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Muhammed Hasan Aslan, TSE Marmara Bölge Koordinatörü Hüseyin Taşan, TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kapıcıoğlu, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, MÜSİAD Gebze Başkanı Nihat Yıldırım, KAISİAD Başkanı Nasrettin Bavaş, GENÇSİAD Başkanı Lokman Kılıç, MAGİAD Başkanı Tuncer Saltaş, GİRİB  Başkanı Kemal Tokmak, MHP İlçe Başkan Vekili, KOSGEB, SGK,İŞKUR, Milli Eğitim Müdürleri ve TÜMSİAD Marmara Bölgesi şubeleri Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, TÜMSİAD üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkili ve temsilcileri katılım gösterdi.

GENEL BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve GTO Başkanı Nail Çiler birer konuşma yaparak istihdamın önemini anlattıkları konuşmalarını meslek liseleri sayısının artırılması gerektiği üzerinde durdular ve çalıştayı düzenleyen TÜMSİAD Gebze Şubesi’ne teşekkürlerini bildirdiler. TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, ülke olarak genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğumuz için bunun önemli bir fırsat olarak değerlendirilmesini, lise ve üniversite mezunları için meslek kurslarının açılması gerektiğini ve üreten ekonomik yapı içerisinde nitelikli bir şekilde değerlendirmenin önemini belirtti.

VERİMLİ PROJELER YAPIYORUZ

TÜMSİAD Gebze Şube Başkanı Ensar Korkmaz, dernek olarak ağırlıklı bir şekilde küçük ve orta boy işletmeler kapsamında etkin ve verimli çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi. KOBİ’lerin toplam ekonomide önemli bir değer ifade ettiğini ve istihdamda da önemli bir bölümü üstlendiğini anlatan Başkan Korkmaz, bölgemizde nüfus artış hızı ile işsizlik oranlarındaki karşılaştırmaların önemli bir veri olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

İSTİHDAMLA İLGİLİ SORUNLAR ELE ALINDI

İstihdam ve nitelikli ara eleman çalıştayı ana başlığı altında gerçekleştirilen programda, Dr.İlkay Gültaş moderatörlüğünde format kapsamında katılımcılara yöneltilen sorulara cevaplar yazılması istendi. Sorularla bazen masalarda yazılı bir biçimde olmak üzere ortak fikirlerin oluşturulması, bazen de bireysel olarak fikirlerin ele alındığı ve düşüncelerin dile getirilmesi sağlandı. TÜMSİAD Gebze Şubesi tarafından yapılan çalıştayda istihdamla ilgili sorunun çözümüne yönelik ortaya çıkarılan ortak fikir ve düşüncelerin bir araya getirilerek bir sonuç bildirgesi yayınlanacağı ve bunun da üst makamlara ulaştıracağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.