19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Tünel Mesaisi

Darıca 05.10.2017 - 14:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Tünel Mesaisi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU tarafından Darıca’da yapımı devam eden Darıca-Eskihisar atık su tünelini inceledi metro hattı hakkında bilgilendirme yaptı.

  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Güzel, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve birim müdürleri İSU tarafından Darıca’da yapımı devam eden Darıca-Eskihisar atık su tünelini inceledi. Tünelde bir açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu tünel topla uzunluğu 2,5 km. yapacağımız metro tünelinin çapı 6 metre olacak.” dedi. Kocaeli Büyükşehir ÇAYIROVA-DARICA-GEBZE BAĞLANACAK Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze-Darıca-Çayırova ve OSB’leri birbirine bağlayacak olan metro projesi için 2018 yılı ortalarında ilk kazmayı vuracaklarını açıkladıKocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze-Darıca-Çayırova ve OSB’leri birbirine bağlayacak olan metro projesi için bugün Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi. toplantıda metro proje ile ilgili olarak İbrahim Karaosmanoğlu, “Gebze’de altyapı sorunu yok. Ulaşım ise araç sayıları arttı. ancak caddeler aynı. Ulaşım sorunu için yerin altını kullanmak için metro projesine başlayacağız. Gebze metrosuna Darıca sahilden başlayacağız.  MALİYETİ 2,5 MİLYAR TL Toplamda 4 istasyon olacak. 3 istasyon Darıca’da bir istasyon da Darıca ve Gebze arasında olacak. Bu proje İstanbul metrosu ile entegre olacak. Çayırova’da da bir metro projemiz olacak. Darıca’dana başlayacak olan metro projemiz gidiş-dönüş 32 km uzunluğunda olacak. Toplamda 12 istasyondan oluşacak. Darıca’dan 19 dakikada OSB’lere ulaşılacak. OSB’ler içerisinde de GOSB, Plastikçiler ve Güzellere OSB’ye hitap edecek. Maliyeti 2,5 milyar TL. Bunu kendi bütçemizle yapacağız. Yapımı 4,5 yıl veya 5 yıl sürecek. 2023 Gebze’de metroya bineceğiz. 2018 yılının ortalarında kazmayı vuracağız.” dedi.  
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU tarafından Darıca’da yapımı devam eden Darıca-Eskihisar atık su tünelini inceledi metro hattı hakkında bilgilendirme yaptı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Güzel, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve birim müdürleri İSU tarafından Darıca’da yapımı devam eden Darıca-Eskihisar atık su tünelini inceledi. Tünelde bir açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu tünel topla uzunluğu 2,5 km. yapacağımız metro tünelinin çapı 6 metre olacak.” dedi. Kocaeli Büyükşehir

ÇAYIROVA-DARICA-GEBZE BAĞLANACAK

Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze-Darıca-Çayırova ve OSB’leri birbirine bağlayacak olan metro projesi için 2018 yılı ortalarında ilk kazmayı vuracaklarını açıkladıKocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze-Darıca-Çayırova ve OSB’leri birbirine bağlayacak olan metro projesi için bugün Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi. toplantıda metro proje ile ilgili olarak İbrahim Karaosmanoğlu, “Gebze’de altyapı sorunu yok. Ulaşım ise araç sayıları arttı. ancak caddeler aynı. Ulaşım sorunu için yerin altını kullanmak için metro projesine başlayacağız. Gebze metrosuna Darıca sahilden başlayacağız.

 MALİYETİ 2,5 MİLYAR TL

Toplamda 4 istasyon olacak. 3 istasyon Darıca’da bir istasyon da Darıca ve Gebze arasında olacak. Bu proje İstanbul metrosu ile entegre olacak. Çayırova’da da bir metro projemiz olacak. Darıca’dana başlayacak olan metro projemiz gidiş-dönüş 32 km uzunluğunda olacak. Toplamda 12 istasyondan oluşacak. Darıca’dan 19 dakikada OSB’lere ulaşılacak. OSB’ler içerisinde de GOSB, Plastikçiler ve Güzellere OSB’ye hitap edecek. Maliyeti 2,5 milyar TL. Bunu kendi bütçemizle yapacağız. Yapımı 4,5 yıl veya 5 yıl sürecek. 2023 Gebze’de metroya bineceğiz. 2018 yılının ortalarında kazmayı vuracağız.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.