19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TÜPRAŞ’a 1 milyar 300 milyon TL’lik vergi indirimi!

Kocaeli 13.11.2020 - 13:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

TÜPRAŞ’a 1 milyar 300 milyon TL’lik vergi indirimi!

Şirketlere eylül ayında da vergi istisnası, prim ve faiz desteği gibi destekler aktarıldı. TÜPRAŞ’ın istihdam dahi yaratmayan 1 milyar 300 milyon TL’lik projesi için devlet vergi indirimi sağladı. Türkiye genelinde, eylül ayında toplam 1127 şirkete teşvik yağdı. Eylül ayında verilen yatırım teşvik belgesi sayısı, ağustos ayına göre 216 adet, teşvik belgelerine bağlanan toplam yatırım miktarı da yaklaşık 1.06 milyar lira arttı. Resmi Gazete’de yayımlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tebliğine göre, eylül ayında 1127 kurum ve kuruluşa, çeşitli vergi istisna ve indirimleri ile sigorta primi desteklerini içeren teşvik belgesi verildi. Toplam 19 milyar 39 milyon yatırım ve bu kapsamda ithal edilecek makine ve teçhizat tutarı da 1 milyar dolar olarak belirlendi. 332 kurum ve kuruluşun belgesi de çeşitli nedenlerle iptal edildi. İSTİHDAM YOK Şirketlerin tamamına çeşitli kalemlerde vergi istisnası getirildi. Şirketlere gümrük vergisi muafiyet, KDV istisnası, sigorta primi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, faiz desteği sağlandı. Koç Holding bünyesindeki TÜPRAŞ’ın Kocaeli rafinerisinde yapacağı, istihdam yaratmayacak 1 milyar 300 milyon liralık ‘modernizasyon’ ve kapasite genişletme projesine teşvik yağdı. İstihdama katkı sağlamayacak projede TÜPRAŞ’a yüzde 50 vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası getirildi. Devletin yatırıma katkı oranı ise yüzde 15 olacak.   

Şirketlere eylül ayında da vergi istisnası, prim ve faiz desteği gibi destekler aktarıldı. TÜPRAŞ’ın istihdam dahi yaratmayan 1 milyar 300 milyon TL’lik projesi için devlet vergi indirimi sağladı. Türkiye genelinde, eylül ayında toplam 1127 şirkete teşvik yağdı. Eylül ayında verilen yatırım teşvik belgesi sayısı, ağustos ayına göre 216 adet, teşvik belgelerine bağlanan toplam yatırım miktarı da yaklaşık 1.06 milyar lira arttı. Resmi Gazete’de yayımlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tebliğine göre, eylül ayında 1127 kurum ve kuruluşa, çeşitli vergi istisna ve indirimleri ile sigorta primi desteklerini içeren teşvik belgesi verildi. Toplam 19 milyar 39 milyon yatırım ve bu kapsamda ithal edilecek makine ve teçhizat tutarı da 1 milyar dolar olarak belirlendi. 332 kurum ve kuruluşun belgesi de çeşitli nedenlerle iptal edildi.

İSTİHDAM YOK

Şirketlerin tamamına çeşitli kalemlerde vergi istisnası getirildi. Şirketlere gümrük vergisi muafiyet, KDV istisnası, sigorta primi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, faiz desteği sağlandı. Koç Holding bünyesindeki TÜPRAŞ’ın Kocaeli rafinerisinde yapacağı, istihdam yaratmayacak 1 milyar 300 milyon liralık ‘modernizasyon’ ve kapasite genişletme projesine teşvik yağdı. İstihdama katkı sağlamayacak projede TÜPRAŞ’a yüzde 50 vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası getirildi. Devletin yatırıma katkı oranı ise yüzde 15 olacak.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.