Türetken Açıkladı

Gebze 01.06.2017 - 10:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Türetken Açıkladı

Prof Dr. Bahattin Türetken sosyal medya kişisel sayfasından yaptığı paylaşımda Şırnak'ta meydana gelen kazanın nedenlerini sıraladı.

Helikopterlerin düşmesinde iki önemli etken: 1- Yüksek Gerilim Hatlarında yayılan yüksek seviyede Elektromanyetik Alanların Helikopter lerin elektronik sisteminde istem dışı akımlar oluşturarak sistemi bozması (acizane benim uzmanlık alanım, F4 Modernizasyon Projesinde bu çalışmayı yaptık) 2- Helikopterlerde bulunması gereken 'Engel Tespit Sistemi' ( SSM 30 mart ta acil alım ile ilgili ihale açmıştı) Bu elim kazada her iki etkenin rol aldığı kanaatindeyim. Akademik olarak kişisel düşüncemdir Tekrar Tekrar Şehitlerimizin Ruhları şad olsun Prof.Dr. Bahattin Türetken EMC/EMI
Prof Dr. Bahattin Türetken sosyal medya kişisel sayfasından yaptığı paylaşımda Şırnak'ta meydana gelen kazanın nedenlerini sıraladı.

Helikopterlerin düşmesinde iki önemli etken:

1- Yüksek Gerilim Hatlarında yayılan yüksek seviyede Elektromanyetik Alanların Helikopter lerin elektronik sisteminde istem dışı akımlar oluşturarak sistemi bozması (acizane benim uzmanlık alanım, F4 Modernizasyon Projesinde bu çalışmayı yaptık)

2- Helikopterlerde bulunması gereken 'Engel Tespit Sistemi' ( SSM 30 mart ta acil alım ile ilgili ihale açmıştı)

Bu elim kazada her iki etkenin rol aldığı kanaatindeyim. Akademik olarak kişisel düşüncemdir
Tekrar Tekrar Şehitlerimizin Ruhları şad olsun

Prof.Dr. Bahattin Türetken
EMC/EMI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.