Türk Kadınının Gücü Tarih Yazmıştır

Kocaeli 05.12.2017 - 09:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Türk Kadınının Gücü Tarih Yazmıştır

AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, “Türk kadını, bundan 83 yıl önce 5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkına kavuşmuş, 1935 yılında 18 parlamenter ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilmeye başlanmıştır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulü, Cumhuriyet tarihimiz içinde demokrasi adına atılan en önemli adımlardan biri olmuş, pek çok batılı ülkeden önce yürürlüğe konan bu yasa sayesinde, kadınlarımızın siyasi ve toplumsal hayattaki konumları daha da güçlenmiştir. ‘KADIN’ ÖNCELİKLİ DÜZENLEMELER HAYATA GEÇİRİLDİ AK Parti Hükümeti tarafından kadınların seçme ve seçilme haklarını daha etkin biçimde kullanmalarına katkı çerçevesinde, kız çocuklarının eğitime kazandırılması, genç kızlarımızın hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan üniversitelerde okuyabilmeleri, etkin ve aktif bir şekilde siyaset icra etmeleri, kamusal ve toplumsal alandaki mevcudiyetlerini sağlamlaştırmaları için bir çok düzenleme yapılmıştır. Anayasadan, TCK’ya, İş Kanunundan sosyal devlet uygulamalarına kadar “kadın” öncelikli düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir. ÜLKEMİZİN REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR Bugün, kadınlarımız eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda ülkemizin rekabet gücünü arttırmakta, gururla temsil etmektedirler. Kadınların karar alma mekanizmalarında ve elbette parlamentoda temsil oranının artması, Türk demokrasisi ve siyasetinin toplam kalitesinin artması demektir. TÜR KADINININ GÜCÜNÜ GÖSTERDİLER Hepimizin canlı şahit olduğu 15 Temmuz hain Darbe girişimi gecesi namluların karşısına dikilen Safiye bacı ve daha bir çok kadın mücadeleleri ve cesaretleriyle Türk kadınının gücünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Şanlı tarihimiz boyunca nice destanlar yazan kadınlar, Yeni Türkiye yolunda azim ve kararlılıkla mücadelelerine devam edecektir. Bu kapsamda, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83. yıldönümünü kutluyor, istiklal savaşımızda ve 15 Temmuz’da kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle minnetle yâd ediyorum” dedi.
AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, “Türk kadını, bundan 83 yıl önce 5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkına kavuşmuş, 1935 yılında 18 parlamenter ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilmeye başlanmıştır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulü, Cumhuriyet tarihimiz içinde demokrasi adına atılan en önemli adımlardan biri olmuş, pek çok batılı ülkeden önce yürürlüğe konan bu yasa sayesinde, kadınlarımızın siyasi ve toplumsal hayattaki konumları daha da güçlenmiştir.

‘KADIN’ ÖNCELİKLİ DÜZENLEMELER HAYATA GEÇİRİLDİ

AK Parti Hükümeti tarafından kadınların seçme ve seçilme haklarını daha etkin biçimde kullanmalarına katkı çerçevesinde, kız çocuklarının eğitime kazandırılması, genç kızlarımızın hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan üniversitelerde okuyabilmeleri, etkin ve aktif bir şekilde siyaset icra etmeleri, kamusal ve toplumsal alandaki mevcudiyetlerini sağlamlaştırmaları için bir çok düzenleme yapılmıştır. Anayasadan, TCK’ya, İş Kanunundan sosyal devlet uygulamalarına kadar “kadın” öncelikli düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir.

ÜLKEMİZİN REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR

Bugün, kadınlarımız eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda ülkemizin rekabet gücünü arttırmakta, gururla temsil etmektedirler. Kadınların karar alma mekanizmalarında ve elbette parlamentoda temsil oranının artması, Türk demokrasisi ve siyasetinin toplam kalitesinin artması demektir.

TÜR KADINININ GÜCÜNÜ GÖSTERDİLER

Hepimizin canlı şahit olduğu 15 Temmuz hain Darbe girişimi gecesi namluların karşısına dikilen Safiye bacı ve daha bir çok kadın mücadeleleri ve cesaretleriyle Türk kadınının gücünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Şanlı tarihimiz boyunca nice destanlar yazan kadınlar, Yeni Türkiye yolunda azim ve kararlılıkla mücadelelerine devam edecektir. Bu kapsamda, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83. yıldönümünü kutluyor, istiklal savaşımızda ve 15 Temmuz’da kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle minnetle yâd ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.