Türk Metal Sendikası'ndan kadın işçilere eğitim

Gebze 25.02.2016 - 13:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Türk Metal Sendikası'ndan kadın işçilere eğitim

Türk Metal Sendikası Gebze-Dilovası Şube Başkanı Olcay Dursun, genel merkezin aldığı karar doğrultusunda Gebze'deki kadın işçilere yönelik eğitimlerin devam ettiğini söyledi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Ayla Şimşek ve İletişim Uzmanı Gülayşe Yetmez'in katılımıyla başladıkları eğitimin devam ettiği hakkında bilgi veren Başkan Dursun, "Gebze Şube Başkanı Şeref Özcan ve Çayırova Şube Başkanı Bilal Uca'nın da verdiği destekle başlattığımız kadın işçilere yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Bugüne kadar yüzü aşkın kadın işçi eğitim gördü. Bugün başlaya ve beş gün sürecek eğitime 60 bayan işçi katılıyor. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın girişimiyle başlatılan bu eğitimden toplamda 15 bin sendika üyesi bayan arkadaşımız yararlanacak." dedi.   Bugüne kadar bine yakın bayan işçinin bu eğitimden faydalandığını hatırlatan eğitimci Ayla Şimşek, "Türk metal Sendikası yönetimine kadın işçilere verdiği bu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü çalışan kadınların yükünün iki kat ağır olduğunu hepimiz biliyoruz. Onlar işyerinde işçi, evde anne olarak birçok sorumluluğun üstesinden başarıyla gelmek zorundalar. Evde aileye, işyerinde ise işverene karşı sorumluluklarını yerine getirirken kendilerini unutuyorlar. Halbuki bir insan olarak onların da birçok sosyla ve manevi ihtiyaçları var. Bunları da sosyal ortamlarında etkin olmakla aşabilirler. Eğitimlerimiz genellikle bu yönde olup, yoğun bir iş temposu altında çalışan bayan arkadaşlara iş yerinde stresle başa çıkma yolları, iletişim, ekip çalışması, mobbing, kurumsal aidiyet, zaman yönetimi ve ikna becerileri gibi konularda eğitim veriyoruz. Bu eğitimdeki amacımız bayan arkadaşlarımızın bilinçlendirmek, sosyal yaşamlarında, gerek işyerinde, gerekse de sendikal faaliyetlerinde daha başarılı ve huzurlu olabilmelerini sağlamaktır." diye konuştu.
Türk Metal Sendikası Gebze-Dilovası Şube Başkanı Olcay Dursun, genel merkezin aldığı karar doğrultusunda Gebze'deki kadın işçilere yönelik eğitimlerin devam ettiğini söyledi.
Kişisel Gelişim Uzmanı Ayla Şimşek ve İletişim Uzmanı Gülayşe Yetmez'in katılımıyla başladıkları eğitimin devam ettiği hakkında bilgi veren Başkan Dursun, "Gebze Şube Başkanı Şeref Özcan ve Çayırova Şube Başkanı Bilal Uca'nın da verdiği destekle başlattığımız kadın işçilere yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Bugüne kadar yüzü aşkın kadın işçi eğitim gördü. Bugün başlaya ve beş gün sürecek eğitime 60 bayan işçi katılıyor. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın girişimiyle başlatılan bu eğitimden toplamda 15 bin sendika üyesi bayan arkadaşımız yararlanacak." dedi.
 
Bugüne kadar bine yakın bayan işçinin bu eğitimden faydalandığını hatırlatan eğitimci Ayla Şimşek, "Türk metal Sendikası yönetimine kadın işçilere verdiği bu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü çalışan kadınların yükünün iki kat ağır olduğunu hepimiz biliyoruz. Onlar işyerinde işçi, evde anne olarak birçok sorumluluğun üstesinden başarıyla gelmek zorundalar. Evde aileye, işyerinde ise işverene karşı sorumluluklarını yerine getirirken kendilerini unutuyorlar. Halbuki bir insan olarak onların da birçok sosyla ve manevi ihtiyaçları var. Bunları da sosyal ortamlarında etkin olmakla aşabilirler. Eğitimlerimiz genellikle bu yönde olup, yoğun bir iş temposu altında çalışan bayan arkadaşlara iş yerinde stresle başa çıkma yolları, iletişim, ekip çalışması, mobbing, kurumsal aidiyet, zaman yönetimi ve ikna becerileri gibi konularda eğitim veriyoruz. Bu eğitimdeki amacımız bayan arkadaşlarımızın bilinçlendirmek, sosyal yaşamlarında, gerek işyerinde, gerekse de sendikal faaliyetlerinde daha başarılı ve huzurlu olabilmelerini sağlamaktır." diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.