Türk Mafya Babasına İnfaz

04.01.2015 - 08:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Türk Mafya Babasına İnfaz

Hollanda'daki Türk yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Okan Fidan, öldürüldü. Saldırının Türkiye'deki üç saldırıyla bağlantısı araştırılıyor.

Hollanda'daki Türk yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Okan Fidan, başkentAmsterdam'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. 44 yaşındaki iki kız çocuk babası Fidan, Yılbaşı günü Amsterdam'ın Noord ilçesinde otomobilinde silahlı saldırıya uğradı. Saat 15.30 sularında meydana gelen olay sırasında Okan Fidan, Volvo marka otomobilinin direksiyonu başında ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Fidan Türkiye'de yaşanan 3 saldırı ile bağlantılı olduğu ileri sürüldü. Öte yandan Fidan'ın içinde bulunduğu BMW marka bir otomobilde yine Amsterdam'da 11 Ağustos 2010 tarihinde bomba patlamış, ancak aracın zırhlı olması nedeniyle olayda ölen olmamıştı. CİNAYET İLE İLGİLİ İDDİALAR Fidan'ın daha önce bir Türk uyuşturucu baronunun koruması olduğu ve patronunun 4 Aralık 2007 tarihinde Amsterdam'da uğradığı silahlı saldırıdan sorumlu tuttuğu Fidan'ın işine son verdiği gibi ayrıca intikam peşinde olduğu iddia ediliyor. Okan Fidan'ın öldürülmesiyle bu olay arasında bağlantı bulunup bulunmadığı bilinmiyor. Geçtiğimiz Eylül ayında Naci Şerifi Zindaşti'nin hedef alındığı silahlı saldırıda yanlışlıkla kızı ve şoförünün öldürülmesinin ardından 2 hafta önce Sarıyer'de öldürülen Ali EkberAkgün'ün Hollanda bağlantıları polisin cinayetlerin bu ülkeyle bağlantılı olabileceği yönünde araştırma yapmaya yönlendirdi. Sarıyer'deki olaydan 9 saat sonra daVedat Şahin'in yanındaki adamıyla öldürülmesi bu olayın da aynı hesaplaşmanın bir sonucu olabileceği ihtimalini gündeme getirmişti. Saldırıların ardından Hollandalı yetkililerTürkiye'ye gelerek bilgi aldı. Türk savcıların da bu saldırıların Hollanda'daki hesaplaşmayla ilgili olup olmadığını araştırdıkları ve Hollandalı yetkililerden bilgi alacakları öğrenildi. BARONUN ÖLÜN LİSTESİ Hollanda'da tutuklu bulunan "Komiser" lakaplı uyuşturucu baronu Dino Soerel'in geçen yılYunanistan'da 2 ton ve Türkiye girişlerinde TIR'larda 500 kilogramın üstünde eroinin yakalanması üzerine, birlikte çalıştığı kişileri muhbirlikle suçladığı ve 30 kişilik bir ölüm listesi hazırladığı öne sürülmüştü. Türkiye'de saldırıya uğrayan isimlerin de bu listede olduğu iddia edilirken, Fidan'ın da bu listede olup olmadığı araştırılıyor. GENİŞ ÇAPLI ARAŞTIRMA Okan Fidan'ın öldürülmesinin ardından hem Hollandalı yetkililer hem de Türk yetkililer saldırılar arasında bağlantı olup olmadığını araştırıyor. Amsterdam polisi Fidan cinayetiyle ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattı.
Hollanda'daki Türk yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Okan Fidan, öldürüldü. Saldırının Türkiye'deki üç saldırıyla bağlantısı araştırılıyor.

Hollanda'daki Türk yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Okan Fidan, başkentAmsterdam'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. 44 yaşındaki iki kız çocuk babası Fidan, Yılbaşı günü Amsterdam'ın Noord ilçesinde otomobilinde silahlı saldırıya uğradı. Saat 15.30 sularında meydana gelen olay sırasında Okan Fidan, Volvo marka otomobilinin direksiyonu başında ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Fidan Türkiye'de yaşanan 3 saldırı ile bağlantılı olduğu ileri sürüldü.

Öte yandan Fidan'ın içinde bulunduğu BMW marka bir otomobilde yine Amsterdam'da 11 Ağustos 2010 tarihinde bomba patlamış, ancak aracın zırhlı olması nedeniyle olayda ölen olmamıştı.

CİNAYET İLE İLGİLİ İDDİALAR

Fidan'ın daha önce bir Türk uyuşturucu baronunun koruması olduğu ve patronunun 4 Aralık 2007 tarihinde Amsterdam'da uğradığı silahlı saldırıdan sorumlu tuttuğu Fidan'ın işine son verdiği gibi ayrıca intikam peşinde olduğu iddia ediliyor. Okan Fidan'ın öldürülmesiyle bu olay arasında bağlantı bulunup bulunmadığı bilinmiyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında Naci Şerifi Zindaşti'nin hedef alındığı silahlı saldırıda yanlışlıkla kızı ve şoförünün öldürülmesinin ardından 2 hafta önce Sarıyer'de öldürülen Ali EkberAkgün'ün Hollanda bağlantıları polisin cinayetlerin bu ülkeyle bağlantılı olabileceği yönünde araştırma yapmaya yönlendirdi. Sarıyer'deki olaydan 9 saat sonra daVedat Şahin'in yanındaki adamıyla öldürülmesi bu olayın da aynı hesaplaşmanın bir sonucu olabileceği ihtimalini gündeme getirmişti. Saldırıların ardından Hollandalı yetkililerTürkiye'ye gelerek bilgi aldı. Türk savcıların da bu saldırıların Hollanda'daki hesaplaşmayla ilgili olup olmadığını araştırdıkları ve Hollandalı yetkililerden bilgi alacakları öğrenildi.

BARONUN ÖLÜN LİSTESİ

Hollanda'da tutuklu bulunan "Komiser" lakaplı uyuşturucu baronu Dino Soerel'in geçen yılYunanistan'da 2 ton ve Türkiye girişlerinde TIR'larda 500 kilogramın üstünde eroinin yakalanması üzerine, birlikte çalıştığı kişileri muhbirlikle suçladığı ve 30 kişilik bir ölüm listesi hazırladığı öne sürülmüştü. Türkiye'de saldırıya uğrayan isimlerin de bu listede olduğu iddia edilirken, Fidan'ın da bu listede olup olmadığı araştırılıyor.

GENİŞ ÇAPLI ARAŞTIRMA

Okan Fidan'ın öldürülmesinin ardından hem Hollandalı yetkililer hem de Türk yetkililer saldırılar arasında bağlantı olup olmadığını araştırıyor. Amsterdam polisi Fidan cinayetiyle ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.