Türkiye AR-GE yapmalı!

Kocaeli 05.07.2019 - 15:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Türkiye AR-GE yapmalı!

Tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin korunması, üretimi ve pazarlanması sırasında karşılaşılan sorunlar ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın başkanlığında toplandı. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, Kimyasal Teknoloji Enstitüsü Müdürü Dr. Osman Okur ve Geleneksel Bitkisel Tıbbı Ürün Mükemmeliyet Merkezi çalışanlarının da katıldığı Komisyon Toplantısında, sunum yapıldı.  KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan yapmış olduğu konuşmada; Türkiye'de sanayileşmenin sosyal refahı etkileyecek bir politika olarak belirlendiğini, sanayi ürünü ile gayrisafi milli hasılanın birbiri ile örtüşerek ilerlediğini ve "Türkiye’nin sosyal refahı” için katma değerini yükseltmek zorunda olduğunu, üretim kategorimizin orta-düşük teknolojide olduğunu ve bunun da, Çin ve Hindistan'la benzerlik gösteren bir üretim şekli olduğundan, Türkiye'nin buradan hızla çıkması adına Ar-Ge yapması gerektiğini dile getirdi. Akabinde, TÜBİTAK MAM olarak, bin eleman ile Türkiye'nin Ar-Ge'sini yapmaya çalıştığını ve Türkiye'nin bitkisel ürün bakımından değerlerini katma değere dönüştürmek istiyoruz. Bunun için her bir kurum ve kuruluşla ortak çalışmalarımızın sürdüğünü belirtti.”

Tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin korunması, üretimi ve pazarlanması sırasında karşılaşılan sorunlar ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın başkanlığında toplandı. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, Kimyasal Teknoloji Enstitüsü Müdürü Dr. Osman Okur ve Geleneksel Bitkisel Tıbbı Ürün Mükemmeliyet Merkezi çalışanlarının da katıldığı Komisyon Toplantısında, sunum yapıldı. 

KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ

TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan yapmış olduğu konuşmada; Türkiye'de sanayileşmenin sosyal refahı etkileyecek bir politika olarak belirlendiğini, sanayi ürünü ile gayrisafi milli hasılanın birbiri ile örtüşerek ilerlediğini ve "Türkiye’nin sosyal refahı” için katma değerini yükseltmek zorunda olduğunu, üretim kategorimizin orta-düşük teknolojide olduğunu ve bunun da, Çin ve Hindistan'la benzerlik gösteren bir üretim şekli olduğundan, Türkiye'nin buradan hızla çıkması adına Ar-Ge yapması gerektiğini dile getirdi. Akabinde, TÜBİTAK MAM olarak, bin eleman ile Türkiye'nin Ar-Ge'sini yapmaya çalıştığını ve Türkiye'nin bitkisel ürün bakımından değerlerini katma değere dönüştürmek istiyoruz. Bunun için her bir kurum ve kuruluşla ortak çalışmalarımızın sürdüğünü belirtti.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.