"Türkiye'de Gerilim İstemiyoruz"

Gebze 15.04.2018 - 13:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

"Türkiye'de Gerilim İstemiyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanlığı ‘Adalet ve Demokrasi’ sempozyumunu dün yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma, CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Serdar Kaman, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, ilçe başkanları, ilçe kadın kolları başkanları, ilçe gençlik kolları başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililer katıldı. BARIŞ İSTİYORUZ Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan sempozyumda açılış konuşmasını CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız yaptı. Başkan Andız, “Bu salonda Türkiye’nin resmi var. Bir arada yaşama arzusunu gösteren bir tablo var. Bizler bir arada olduğumuz sürece güçlüyüz. Yaşadığımız coğrafyanın birlik ve bütünlüğü için bir aradayız. Biz artık Türkiye’de gerilim istemiyoruz, sağduyu ve barış istiyoruz.” dedi.  DEVAMSIZLIK ORANLARI YÜKSEK Emre Andız’ın konuşmasından sonra sepozyumun ilk oturumu başladı. Moderatör Yiğit Timur konuşmacı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve ERG Politika Analisti Yeliz Düşkün’ün özgeçmişini okudu. Sempozyumun ilk oturumunda ERG Politika Analisti Yeliz Düşkün eğitime dair konuşmalarda bulundu. Analist Düşkün, “Türkiye’de 17 milyon üzerinde öğrenci var. 1 milyona yakın da öğretmen açığı mevcut. Öğrenciler okula gitmek istemiyor ve devamsızlık oranları yüksek. ÖĞRETMENLERE YÖNELİK POLİTİKALAR İZLENMELİ Bu salonun amaçlarından biri, farklılıklarla birlikte yaşamaktır. Gençler yeterince birbirini dinleyemiyor. Türkiye’de ebeveynlerin yüzde 84’ü çocuklarını özel okullara göndermek istiyor. Artık eğitimden beklentiler değişti. Biz her yıl eğitimi izleyerek raporlar yayınlıyoruz. Bu yüzyılda en çok geçerli ölçütlerden biri çocukların bilimsel verileri ve hurafeleri birbirinden ayrılmasıdır.  Okullarda yeterli sayıda rehber öğretmeni yok. İyi bir öğretmenle eğitimin niteliği yükselebiliyor. Türkiye’de eğitim niteliğinin yükselmesi için öğretmenlere yönelik politikalar izlenmelidir.” diye konuştu. TEBRİK EDERİM ERG Analisti Yeliz Düşkün’ün ardından Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Kaboğlu konuşmasında, “Öncelikle böyle bir sempozyumu düzenlediği için Kocaeli İl Gençlik Kollarını tebrik ederim. OHAL kaldırılmalıdır. Ama sadece OHAL’in kaldırılması yeterli midir? OHAL sürecinde kanun hükmünde kararnameler de yürürlükten kaldırılmalı mıdır? OHAL sürecinde hazırlanan anayasa yürürlüğe girerse OHAL’in kaldırılmasının bir anlamı olur mu? YARGI DEMOKRASİNİN FAKTÖRÜDÜR Demokrasi bizde seçimlere indirgenen bir kavramdır. Eğer hak ve özgürlükler güvence altına alınmadıysa demokratik bir toplum olmaz. Anayasamızda yargıç kararını halk adına ya da millet adına verir. Yargıcın halk tarafından seçileceği anlamına gelmez. Yargıcın vereceği kararın adalete uygun olması gerekir. Yargı demokrasinin faktörüdür.” ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanlığı ‘Adalet ve Demokrasi’ sempozyumunu dün yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma, CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Serdar Kaman, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, ilçe başkanları, ilçe kadın kolları başkanları, ilçe gençlik kolları başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililer katıldı.

BARIŞ İSTİYORUZ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan sempozyumda açılış konuşmasını CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız yaptı. Başkan Andız, “Bu salonda Türkiye’nin resmi var. Bir arada yaşama arzusunu gösteren bir tablo var. Bizler bir arada olduğumuz sürece güçlüyüz. Yaşadığımız coğrafyanın birlik ve bütünlüğü için bir aradayız. Biz artık Türkiye’de gerilim istemiyoruz, sağduyu ve barış istiyoruz.” dedi.

 DEVAMSIZLIK ORANLARI YÜKSEK

Emre Andız’ın konuşmasından sonra sepozyumun ilk oturumu başladı. Moderatör Yiğit Timur konuşmacı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve ERG Politika Analisti Yeliz Düşkün’ün özgeçmişini okudu. Sempozyumun ilk oturumunda ERG Politika Analisti Yeliz Düşkün eğitime dair konuşmalarda bulundu. Analist Düşkün, “Türkiye’de 17 milyon üzerinde öğrenci var. 1 milyona yakın da öğretmen açığı mevcut. Öğrenciler okula gitmek istemiyor ve devamsızlık oranları yüksek.

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK POLİTİKALAR İZLENMELİ

Bu salonun amaçlarından biri, farklılıklarla birlikte yaşamaktır. Gençler yeterince birbirini dinleyemiyor. Türkiye’de ebeveynlerin yüzde 84’ü çocuklarını özel okullara göndermek istiyor. Artık eğitimden beklentiler değişti. Biz her yıl eğitimi izleyerek raporlar yayınlıyoruz. Bu yüzyılda en çok geçerli ölçütlerden biri çocukların bilimsel verileri ve hurafeleri birbirinden ayrılmasıdır.  Okullarda yeterli sayıda rehber öğretmeni yok. İyi bir öğretmenle eğitimin niteliği yükselebiliyor. Türkiye’de eğitim niteliğinin yükselmesi için öğretmenlere yönelik politikalar izlenmelidir.” diye konuştu.

TEBRİK EDERİM

ERG Analisti Yeliz Düşkün’ün ardından Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Kaboğlu konuşmasında, “Öncelikle böyle bir sempozyumu düzenlediği için Kocaeli İl Gençlik Kollarını tebrik ederim. OHAL kaldırılmalıdır. Ama sadece OHAL’in kaldırılması yeterli midir? OHAL sürecinde kanun hükmünde kararnameler de yürürlükten kaldırılmalı mıdır? OHAL sürecinde hazırlanan anayasa yürürlüğe girerse OHAL’in kaldırılmasının bir anlamı olur mu?

YARGI DEMOKRASİNİN FAKTÖRÜDÜR

Demokrasi bizde seçimlere indirgenen bir kavramdır. Eğer hak ve özgürlükler güvence altına alınmadıysa demokratik bir toplum olmaz. Anayasamızda yargıç kararını halk adına ya da millet adına verir. Yargıcın halk tarafından seçileceği anlamına gelmez. Yargıcın vereceği kararın adalete uygun olması gerekir. Yargı demokrasinin faktörüdür.” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.