“Türkiye’de özgür basın yok”

Gebze 10.01.2018 - 12:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

“Türkiye’de özgür basın yok”

CHP Gebze ilçe başkanı Musa Yılmaz, Türkiye’nin basın özgürlüğü açısından geriye doğru gittiğini ve basın özgürlüğü olmayan ülkeler kategorisinde bulunduğunu söyledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, “Hem basın özgürlüğü hem de gazetecilere karşı kötü muamele açısından Türkiye olması gerekenin çok gerisinde. Bugün Türkiye’de özgür basından söz etmek ne yazık ki olanaksız. Bir yandan gazeteciler işten çıkarılıyor, darp ediliyor, istifaya zorlanıyor diğer yandan mevcut hükümet, yayın organlarına baskı uyguluyor. Basın özgürlüğü ve demokrasi konusunda mücadele eden arkadaşlarımızın bu şekilde baskı görmesi üzüntü verici durumdur” dedi. Özgür basının demokrasinin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu ve özveri gerektiren bir meslek olduğunu vurgulayan Musa Yılmaz, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 5 Şubat 1924’te İzmir’de gazetecilerle sohbeti sırasında, “Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır” demiştir. Gazeteciliğin hak ettiği konuma gelmesi ve özgür basının önündeki engellerin kaldırılması temennisiyle gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm gazetecileri saygıyla anıyor, gerçekten özgür basın umuduyla tüm basın çalışanlarımıza başarılar diliyorum.

CHP Gebze ilçe başkanı Musa Yılmaz, Türkiye’nin basın özgürlüğü açısından geriye doğru gittiğini ve basın özgürlüğü olmayan ülkeler kategorisinde bulunduğunu söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, “Hem basın özgürlüğü hem de gazetecilere karşı kötü muamele açısından Türkiye olması gerekenin çok gerisinde. Bugün Türkiye’de özgür basından söz etmek ne yazık ki olanaksız. Bir yandan gazeteciler işten çıkarılıyor, darp ediliyor, istifaya zorlanıyor diğer yandan mevcut hükümet, yayın organlarına baskı uyguluyor. Basın özgürlüğü ve demokrasi konusunda mücadele eden arkadaşlarımızın bu şekilde baskı görmesi üzüntü verici durumdur” dedi.

Özgür basının demokrasinin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu ve özveri gerektiren bir meslek olduğunu vurgulayan Musa Yılmaz, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 5 Şubat 1924’te İzmir’de gazetecilerle sohbeti sırasında, “Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır” demiştir. Gazeteciliğin hak ettiği konuma gelmesi ve özgür basının önündeki engellerin kaldırılması temennisiyle gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm gazetecileri saygıyla anıyor, gerçekten özgür basın umuduyla tüm basın çalışanlarımıza başarılar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.