19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Türkiye Mart'ta Uzaya Adım Atıyor

12.02.2017 - 08:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Türkiye Mart'ta Uzaya Adım Atıyor

Türkiye'nin uzay macerası Mart'ta başlıyor. Test edilecek uydu malzemeleri uzaya gönderildi. Bakan Arslan, "Türkiye adına uzayda bir ilki gerçekleştireceğiz" dedi

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yer alan  Japonya'ya ait KIBO Uzay Modülü'ne gönderilen uydu teknolojilerinde kullanılacak malzemeler mart sonu ya da nisan başında test düzeneğine yerleştirildikten sonra doğrudan açık uzay ortamında testleri başlatılacak. Bu yılın sonunda KIBO Uzay Modülü'nden yörüngeye  Ulaştırma Bakanlığı Deneysel Uydusu (UBAKSAT) da gönderilecek. TEKNİK MALZEME GÖNDERİLDİ Teste tabi tutulacak malzemeler,  Japon kargo gemisiyle taşınmış H-IIB Roketi kullanılarak,  Japonya Tanegashima Uydu Fırlatma Merkezi'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na  9 Aralık 2016'da gönderilmişti.  Sabah'ın haberine göre, Mart sonu ya da nisan başında da  Türkiye'ye ait malzemeler test düzeneğine yerleştirilerek, açık uzay ortamında testleri başlatılacak. Yaklaşık 1 yıl uzayda teste tabi tutulacak malzeme, daha sonra tekrar  Türkiye'ye getirilecek ve uzayda maruz kaldığı etkiler gözlemlenecek.   Ulaştırma Bakanı  Ahmet Arslan, "Bu operasyonla uzay çalışmalarında bir ilk gerçekleştirilecek. Uydu teknolojilerimizin geliştirilmesinde kullanılacak bir malzeme, ülkemizden uzaya gönderilerek tekrar  Türkiye'ye getirilmiş olacaktır" diye konuştu.
Türkiye'nin uzay macerası Mart'ta başlıyor. Test edilecek uydu malzemeleri uzaya gönderildi. Bakan Arslan, "Türkiye adına uzayda bir ilki gerçekleştireceğiz" dedi

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yer alan  Japonya'ya ait KIBO Uzay Modülü'ne gönderilen uydu teknolojilerinde kullanılacak malzemeler mart sonu ya da nisan başında test düzeneğine yerleştirildikten sonra doğrudan açık uzay ortamında testleri başlatılacak. Bu yılın sonunda KIBO Uzay Modülü'nden yörüngeye  Ulaştırma Bakanlığı Deneysel Uydusu (UBAKSAT) da gönderilecek.

TEKNİK MALZEME GÖNDERİLDİ

Teste tabi tutulacak malzemeler,  Japon kargo gemisiyle taşınmış H-IIB Roketi kullanılarak,  Japonya Tanegashima Uydu Fırlatma Merkezi'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na  9 Aralık 2016'da gönderilmişti.  Sabah'ın haberine göre, Mart sonu ya da nisan başında da  Türkiye'ye ait malzemeler test düzeneğine yerleştirilerek, açık uzay ortamında testleri başlatılacak. Yaklaşık 1 yıl uzayda teste tabi tutulacak malzeme, daha sonra tekrar  Türkiye'ye getirilecek ve uzayda maruz kaldığı etkiler gözlemlenecek.

 

Ulaştırma Bakanı  Ahmet Arslan, "Bu operasyonla uzay çalışmalarında bir ilk gerçekleştirilecek. Uydu teknolojilerimizin geliştirilmesinde kullanılacak bir malzeme, ülkemizden uzaya gönderilerek tekrar  Türkiye'ye getirilmiş olacaktır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.