19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Türkiye’nin İlk Atık Getirme Merkezi Körfez’de

Kocaeli 26.11.2015 - 09:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Türkiye’nin İlk Atık Getirme Merkezi Körfez’de

Çevresel denetim faaliyetleri, çevre temizliği, endüstriyel ve evsel atıkların toplanması ve geri dönüşüm faaliyetleri ile Türkiye’nin örnek belediyelerinden biri olan Körfez Belediyesi, Türkiye’nin ilk atık getirme merkezi olan Körfez Atık Getirme Merkezini Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine tanıttı. Atık Getirme Merkezinde Yapılan Çalışmalar Öğrencilere Aktarıldı Körfez Belediye’sinin yürüttüğü Atık Getirme Merkezi projesi, ülkemizdeki diğer belediyelere model oluyor. Bu kapsamda evsel nitelikli katı atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu Çevre Temizlik ve Denetim bölümü öğrencileri Hereke Çevre Temizlik ve Denetimi Bölümü Başkanı Yardımcı Doçent Arzu Yüce öncülüğünde Körfez Belediyesini ziyaret etti. Ziyaretin ilk aşamasında öğrencilere belediye yetkilileri tarafından Körfez Belediyesinin Atık Getirme Merkezi hakkında çeşitli bilgiler verildi. Geri dönüşümü yapılacak maddelerin kaynağında ayrı toplanmasıyla ilgili geniş bir bilgilendirme çalışması yapan Körfez Belediyesi yetkilileri, 2 bin 280 metrekarelik Atık Toplama Merkezinde yapılan çalışmaları öğrencilere aktardı. Öğrenciler, ‘Atık Yönetimi’ Konusunda Geniş Bilgi Sahibi Oldular Körfez Atık Getirme Merkezi Kocaeli’nde bir ilk olma özelliğini de bünyesinde barındırıyor. Kentteki her türlü atığı kaynağından ayırarak imha eden Körfez Belediyesi, geri dönüşümde dev adımlar atıyor. Atılan bu dev adımları öğrencilere bir bir anlatarak tesisi tanıtan yetkililer öğrenciler tarafından merak edilen soruları da yanıtladı. Gerçekleşen ziyarette Temizlik İşleri Müdürü Ali Osman Yıldırım’da hazır bulundu. Öğrencilerle yakından ilgilenen Yıldırım, tesiste bulunan atık çeşitliliğinden bahsederek, bu atıkların sağlıklı bir şekilde geri dönüşümlerini nasıl sağladıkları belirtti. Aldıkları bilgilerle beraber, tesiste gerçekleştirilen, evsel atıkların işlenmesi, kompostlaştırma, ara depolama faaliyetleri, ambalaj atıklarının ayrı toplanması, geri kazanımı, ekonomiye tekrar kazandırılması, florasan lambaların bertarafı, elektronik geri kazanım faaliyetlerinin gerçekleştiği birimleri de gezen öğrenciler, ‘atık yönetimi’ konusunda geniş bilgi sahibi oldular. Geleceği korumak adına çok önemli bir tesis olduğunu vurgulayan misafirler kendilerine bu fırsatı veren başta Belediye Başkanı İsmail Baran ve belediye yetkililerine teşekkür ettiler.

Çevresel denetim faaliyetleri, çevre temizliği, endüstriyel ve evsel atıkların toplanması ve geri dönüşüm faaliyetleri ile Türkiye’nin örnek belediyelerinden biri olan Körfez Belediyesi, Türkiye’nin ilk atık getirme merkezi olan Körfez Atık Getirme Merkezini Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine tanıttı.

Atık Getirme Merkezinde Yapılan Çalışmalar Öğrencilere Aktarıldı

Körfez Belediye’sinin yürüttüğü Atık Getirme Merkezi projesi, ülkemizdeki diğer belediyelere model oluyor. Bu kapsamda evsel nitelikli katı atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu Çevre Temizlik ve Denetim bölümü öğrencileri Hereke Çevre Temizlik ve Denetimi Bölümü Başkanı Yardımcı Doçent Arzu Yüce öncülüğünde Körfez Belediyesini ziyaret etti. Ziyaretin ilk aşamasında öğrencilere belediye yetkilileri tarafından Körfez Belediyesinin Atık Getirme Merkezi hakkında çeşitli bilgiler verildi. Geri dönüşümü yapılacak maddelerin kaynağında ayrı toplanmasıyla ilgili geniş bir bilgilendirme çalışması yapan Körfez Belediyesi yetkilileri, 2 bin 280 metrekarelik Atık Toplama Merkezinde yapılan çalışmaları öğrencilere aktardı.

Öğrenciler, ‘Atık Yönetimi’ Konusunda Geniş Bilgi Sahibi Oldular

Körfez Atık Getirme Merkezi Kocaeli’nde bir ilk olma özelliğini de bünyesinde barındırıyor. Kentteki her türlü atığı kaynağından ayırarak imha eden Körfez Belediyesi, geri dönüşümde dev adımlar atıyor. Atılan bu dev adımları öğrencilere bir bir anlatarak tesisi tanıtan yetkililer öğrenciler tarafından merak edilen soruları da yanıtladı. Gerçekleşen ziyarette Temizlik İşleri Müdürü Ali Osman Yıldırım’da hazır bulundu. Öğrencilerle yakından ilgilenen Yıldırım, tesiste bulunan atık çeşitliliğinden bahsederek, bu atıkların sağlıklı bir şekilde geri dönüşümlerini nasıl sağladıkları belirtti. Aldıkları bilgilerle beraber, tesiste gerçekleştirilen, evsel atıkların işlenmesi, kompostlaştırma, ara depolama faaliyetleri, ambalaj atıklarının ayrı toplanması, geri kazanımı, ekonomiye tekrar kazandırılması, florasan lambaların bertarafı, elektronik geri kazanım faaliyetlerinin gerçekleştiği birimleri de gezen öğrenciler, ‘atık yönetimi’ konusunda geniş bilgi sahibi oldular. Geleceği korumak adına çok önemli bir tesis olduğunu vurgulayan misafirler kendilerine bu fırsatı veren başta Belediye Başkanı İsmail Baran ve belediye yetkililerine teşekkür ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.