Türkiye’nin İlk ve Tek Tembel Hayvanı Darıca’da

Darıca 25.07.2018 - 09:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Türkiye’nin İlk ve Tek Tembel Hayvanı Darıca’da

Henüz 6 haftalık olan Türkiye’nin ilk ve tek tembel hayvan yavrusu Mañana, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park’ta görücüye çıktı.

Orta ve Güney Amerika’da yaşayan, tüm memeliler arasında en yavaş eden hayvan olarak bilinen Mañana, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park’ta. Konu hakkında bilgi veren Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park Müdürü Can Bodur, “Henüz 6 haftalık olan bu yumurcak rahat tavırları ve şaşırtıcı iştahıyla göz dolduruyor. Annesi Felix ve babası Benny ile birlikte parkımızda bulunan Cüce Maymun Evi’nde yaşayan Mañana’nın ismi İspanyolcada ‘yarın’ anlamına geliyor. TEMBEL HAYVAN Orta ve Güney Amerika’da yaşayan Tembel Hayvanlar, tüm memeliler arasında en yavaş eden hayvan olarak bilinirler. Aynı zamanda günde 15 ila 18 saat arasında uyuyarak uyku süresi en uzun hayvanlar listesinde de zirveye oynamaktadırlar. Neredeyse sürekli ters asılı olarak yaşadıkları için iç organlarının yerleri diğer memelilerden farklıdır. Genel olarak yaprak ve meyvelerle beslenirler.” dedi. KÜBRA AKABALI
Henüz 6 haftalık olan Türkiye’nin ilk ve tek tembel hayvan yavrusu Mañana, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park’ta görücüye çıktı.

Orta ve Güney Amerika’da yaşayan, tüm memeliler arasında en yavaş eden hayvan olarak bilinen Mañana, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park’ta. Konu hakkında bilgi veren Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park Müdürü Can Bodur, “Henüz 6 haftalık olan bu yumurcak rahat tavırları ve şaşırtıcı iştahıyla göz dolduruyor. Annesi Felix ve babası Benny ile birlikte parkımızda bulunan Cüce Maymun Evi’nde yaşayan Mañana’nın ismi İspanyolcada ‘yarın’ anlamına geliyor.

TEMBEL HAYVAN

Orta ve Güney Amerika’da yaşayan Tembel Hayvanlar, tüm memeliler arasında en yavaş eden hayvan olarak bilinirler. Aynı zamanda günde 15 ila 18 saat arasında uyuyarak uyku süresi en uzun hayvanlar listesinde de zirveye oynamaktadırlar. Neredeyse sürekli ters asılı olarak yaşadıkları için iç organlarının yerleri diğer memelilerden farklıdır. Genel olarak yaprak ve meyvelerle beslenirler.” dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.