19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Türkkan’dan ‘Maske’ eleştirisi!

Siyaset 01.05.2020 - 16:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Türkkan’dan ‘Maske’ eleştirisi!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, maske dağıtımından, salgın ekonomisi ile mücadeleye, Belediyelerin yaptığı yardımın engellenmesinden erken seçim ihtimaline kadar önemli konularda çarpıcı açıklamalar yaptı. Salgının başladığı günden bu yana maskenin dağıtımıyla alakalı kaç defa fikir değiştirdiler, önce satacağız dediler, sonra bedava dağıtacağız PTT’ye dağıttıracağız dediler, onu beceremediler eczaneler verecek dediler, kod göndereceğiz dediler kod gelmedi gelen kodla eczanelere gidenler maske bulamadı; pandemi bitmek üzere neredeyse ama bunlar hala maskeyi dağıtamadılar. Maske aslında üretiliyor, Türk müteşebbisi üretme konusunda çok iyi, iddia ediyorum bütün dünyaya yetecek kadar maske yapabilir Türkiye şu anda, o imkanları var, bunu da yaptıklarını düşünüyorum. Ama problem dağıtmakta, organizasyon yetersiz, vizyonsuz, beceriksiz. SALGIN SONRASI EKONOMİK MÜCADELE ÖNEMLİ Bu salgın krizi sonrası bir ekonomik mücadeleye girişmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı gibi davrandığı sürece Türkiye’de topyekün bir kriz yönetimi mümkün değil. Türkiye’de daha kötü günlere götürür bu söylemler. Türkiye’nin topyekün bir ekonomik mücadele programı hazırlaması lazım, bilen herkesten fikir almaları lazım. Herkesin destek vereceği bir ekonomik destek programına ihtiyacımız var, aksi halde gerçekten Türkiye’yi iyi günler beklemiyor, üzülerek söylüyorum bunu. Biz İYİ Parti olarak her an seçim olabilecekmiş gibi teşkilatlarımızla Meclis’teki kadromuzla çalışmalara devam ediyoruz. Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli Cumhur İttifakı’na mecburlar, o ittifakı ayakta tutmak zorundalar,o iktidara en ufak bir halel gelirse her ikisinin de durumu çok kötü. Sayın Erdoğan’ın her söylediğine Sayın Bahçeli’nin destek vermesini siyaseten kendi içinde tutarlı görüyorum; zira Cumhur İttifakı kalmazsa ne MHP ortada kalıyor ne de Adalet ve Kalkınma Partisi; ama bütün bunları seyreden bir kişi daha var onun ismi Millet. Millet sahneye konan senaryoyu çok iyi görüyor. Buna mutlaka seçim erken de olsa zamanında da olsa gerekli cevabı verecektir.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, maske dağıtımından, salgın ekonomisi ile mücadeleye, Belediyelerin yaptığı yardımın engellenmesinden erken seçim ihtimaline kadar önemli konularda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Salgının başladığı günden bu yana maskenin dağıtımıyla alakalı kaç defa fikir değiştirdiler, önce satacağız dediler, sonra bedava dağıtacağız PTT’ye dağıttıracağız dediler, onu beceremediler eczaneler verecek dediler, kod göndereceğiz dediler kod gelmedi gelen kodla eczanelere gidenler maske bulamadı; pandemi bitmek üzere neredeyse ama bunlar hala maskeyi dağıtamadılar. Maske aslında üretiliyor, Türk müteşebbisi üretme konusunda çok iyi, iddia ediyorum bütün dünyaya yetecek kadar maske yapabilir Türkiye şu anda, o imkanları var, bunu da yaptıklarını düşünüyorum. Ama problem dağıtmakta, organizasyon yetersiz, vizyonsuz, beceriksiz.

SALGIN SONRASI EKONOMİK MÜCADELE ÖNEMLİ

Bu salgın krizi sonrası bir ekonomik mücadeleye girişmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı gibi davrandığı sürece Türkiye’de topyekün bir kriz yönetimi mümkün değil. Türkiye’de daha kötü günlere götürür bu söylemler. Türkiye’nin topyekün bir ekonomik mücadele programı hazırlaması lazım, bilen herkesten fikir almaları lazım. Herkesin destek vereceği bir ekonomik destek programına ihtiyacımız var, aksi halde gerçekten Türkiye’yi iyi günler beklemiyor, üzülerek söylüyorum bunu. Biz İYİ Parti olarak her an seçim olabilecekmiş gibi teşkilatlarımızla Meclis’teki kadromuzla çalışmalara devam ediyoruz. Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli Cumhur İttifakı’na mecburlar, o ittifakı ayakta tutmak zorundalar,o iktidara en ufak bir halel gelirse her ikisinin de durumu çok kötü. Sayın Erdoğan’ın her söylediğine Sayın Bahçeli’nin destek vermesini siyaseten kendi içinde tutarlı görüyorum; zira Cumhur İttifakı kalmazsa ne MHP ortada kalıyor ne de Adalet ve Kalkınma Partisi; ama bütün bunları seyreden bir kişi daha var onun ismi Millet. Millet sahneye konan senaryoyu çok iyi görüyor. Buna mutlaka seçim erken de olsa zamanında da olsa gerekli cevabı verecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.