Türkkan, Mesire alanlarında güvenlik zafiyetini meclise taşıdı!

Gebze 09.10.2019 - 12:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Türkkan, Mesire alanlarında güvenlik zafiyetini meclise taşıdı!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Mesire alanındaki güvenlik problemini geçtiğimiz ay TBMM gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesinde bulundu. Gebze Gaziler mesire alanında gencecik bir yaşamın söndüğünü vurgulayan Türkkan’ın sunduğu önergeye Bakan Soylu’dan henüz cevap gelmedi. Gebze Gaziler Mesire Alanı’nda 5 Ekim Cumartesi günü acı bir olay meydana geldi. Öğle saatlerinde 23 yaşındaki N.K.’nın cansız bedeni bulundu. Olayın ardından Emniyet güçleri tarafından çevrede yapılan araştırmada bir uyuşturucu madde düzeneğine rastlandı. Acı olayla ilgili soruşturma sürerken Mesire Alanı’nda yeterli güvenlik önlemi var mı, varsa bu önlemler neler? Mesire Alanı’nda asayiş nasıl sağlanıyor soruları gündeme geldi. Mesire Alanı’nda meydana gelen can kaybı İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın bu konuda verdiği soru önergesini de akıllara getirdi. İYİ Partili Türkkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması isteğiyle 18 Eylül 2019’da verdiği soru önergesinde; buradaki güvenlik sorunlarını dile getirmiş, bölgedeki vatandaşlarımızın can güvenliğine ilişkin endişeleri vurgulamıştı. GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK Türkkan önergesinde; “Gebze Yenikent Mahallesi’nde yer alan Kent Ormanı Mesire Alanı olarak adı geçen bölgede herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığından dolayı asayiş sorunları yaşanmaktadır. Özellikle akşam saatlerinden sonra yukarıda adı geçen bölgede çeşitli gasp, uyuşturucu ticareti, fuhuş, adam yaralama gibi olaylar yaşanmaktadır. Bu durum mahalle sakinleri için korku ve rahatsızlık yaratmaktadır.” ifadelerini kullanmış, “Mahalle sakinlerinin iddialarına göre ise polis ihbar hattına yapılan şikayetler karşılıksız kalmakta, adı geçen alanda başıboşluk hüküm sürmektedir.” diye yazmıştı. İŞTE TÜRKKAN’IN ÖNERGESİNDEKİ SORULAR Gebze Kent Ormanı Mesire Alanında alınan güvenlik önlemleri nelerdir?, Bölgede suçun önlenmesine yönelik hangi tedbirler alınmaktadır?, Bölgede herhangi bir MOBESE sistemi bulunmakta mıdır?, Yukarıda adı geçen mesire alanı ve mahalle içinde bekçi uygulaması var mıdır?, Mesire alanının güvenliğiyle ilgili olarak Gebze Belediyesi ya da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yapılan herhangi bir ortak çalışma var mıdır?, Adı geçen bölge ile ilgili olarak kaç ihbar yapılmış, kaçına intikal edilmiştir?, Hakkında işlem yapılan kişiler varsa benzer olayların yaşanmaması için bölgede ne gibi önlemler alınmıştır? Öte yandan İYİ Partili Türkkan’ın önergesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan henüz cevap gelmedi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Mesire alanındaki güvenlik problemini geçtiğimiz ay TBMM gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesinde bulundu. Gebze Gaziler mesire alanında gencecik bir yaşamın söndüğünü vurgulayan Türkkan’ın sunduğu önergeye Bakan Soylu’dan henüz cevap gelmedi.

Gebze Gaziler Mesire Alanı’nda 5 Ekim Cumartesi günü acı bir olay meydana geldi. Öğle saatlerinde 23 yaşındaki N.K.’nın cansız bedeni bulundu. Olayın ardından Emniyet güçleri tarafından çevrede yapılan araştırmada bir uyuşturucu madde düzeneğine rastlandı. Acı olayla ilgili soruşturma sürerken Mesire Alanı’nda yeterli güvenlik önlemi var mı, varsa bu önlemler neler? Mesire Alanı’nda asayiş nasıl sağlanıyor soruları gündeme geldi. Mesire Alanı’nda meydana gelen can kaybı İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın bu konuda verdiği soru önergesini de akıllara getirdi. İYİ Partili Türkkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması isteğiyle 18 Eylül 2019’da verdiği soru önergesinde; buradaki güvenlik sorunlarını dile getirmiş, bölgedeki vatandaşlarımızın can güvenliğine ilişkin endişeleri vurgulamıştı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK

Türkkan önergesinde; “Gebze Yenikent Mahallesi’nde yer alan Kent Ormanı Mesire Alanı olarak adı geçen bölgede herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığından dolayı asayiş sorunları yaşanmaktadır. Özellikle akşam saatlerinden sonra yukarıda adı geçen bölgede çeşitli gasp, uyuşturucu ticareti, fuhuş, adam yaralama gibi olaylar yaşanmaktadır. Bu durum mahalle sakinleri için korku ve rahatsızlık yaratmaktadır.” ifadelerini kullanmış, “Mahalle sakinlerinin iddialarına göre ise polis ihbar hattına yapılan şikayetler karşılıksız kalmakta, adı geçen alanda başıboşluk hüküm sürmektedir.” diye yazmıştı.

İŞTE TÜRKKAN’IN ÖNERGESİNDEKİ SORULAR

Gebze Kent Ormanı Mesire Alanında alınan güvenlik önlemleri nelerdir?, Bölgede suçun önlenmesine yönelik hangi tedbirler alınmaktadır?, Bölgede herhangi bir MOBESE sistemi bulunmakta mıdır?, Yukarıda adı geçen mesire alanı ve mahalle içinde bekçi uygulaması var mıdır?, Mesire alanının güvenliğiyle ilgili olarak Gebze Belediyesi ya da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yapılan herhangi bir ortak çalışma var mıdır?, Adı geçen bölge ile ilgili olarak kaç ihbar yapılmış, kaçına intikal edilmiştir?, Hakkında işlem yapılan kişiler varsa benzer olayların yaşanmaması için bölgede ne gibi önlemler alınmıştır? Öte yandan İYİ Partili Türkkan’ın önergesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan henüz cevap gelmedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.