TÜRKÜN ZAFERİ BİTMEZ

30.08.2017 - 07:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TÜRKÜN ZAFERİ BİTMEZ

Türk tarihin en önemli askeri zaferlerden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı bugün ilçelerimizde ve tüm ülkede yapılacak programlar ile kutlanacak.

30 Ağustos zaferi, Türkiye Cumhuriyeti için büyük anlam ifade ediyor. 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yılını kutluyoruz.Kutlamalar Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma  törenleri ile başlayıp kaymakamlıkta ki tebrik kabulleri ile son bulacak. DARICA CHP GELENEĞİ BOZMUYOR Darıca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk koyma programı Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.40’da başlayacak. Askeri erkan ve ilçe protokolü Darıca kaymakamı Ömer Karaman nezaretinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuyacak. Bu törenin ardından saat 12.00’da Darıca CHP İlçe Başkanlığı alternatif bir çelenk sunum programı yapacağını duyurdu. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından makamına geçerek tebrikleri kabul edecek resepsiyona katılacak. 30 AĞUSTOS NEDİR? 30 Ağustos Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.
Türk tarihin en önemli askeri zaferlerden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı bugün ilçelerimizde ve tüm ülkede yapılacak programlar ile kutlanacak.

30 Ağustos zaferi, Türkiye Cumhuriyeti için büyük anlam ifade ediyor. 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yılını kutluyoruz.Kutlamalar Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma  törenleri ile başlayıp kaymakamlıkta ki tebrik kabulleri ile son bulacak.

DARICA CHP GELENEĞİ BOZMUYOR

Darıca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk koyma programı Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.40’da başlayacak. Askeri erkan ve ilçe protokolü Darıca kaymakamı Ömer Karaman nezaretinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuyacak. Bu törenin ardından saat 12.00’da Darıca CHP İlçe Başkanlığı alternatif bir çelenk sunum programı yapacağını duyurdu. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından makamına geçerek tebrikleri kabul edecek resepsiyona katılacak.

30 AĞUSTOS NEDİR?

30 Ağustos Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.