19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TUSKON Binalarında Polis Arama Yapıyor

06.11.2015 - 15:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TUSKON Binalarında Polis Arama Yapıyor

Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun başkentteki binalarında arama yapılıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve bağlı federasyonların başkentteki binalarında arama yapılıyor. OPERASYONUN SEBEBİ AA muhabirinin başsavcılıktan edindiği bilgiye göre, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında TUSKON ve bağlı federasyonlara ait binalarda arama başlatıldı. Cihan Haber Ajansı'nda yer alan bir habere göre aramanın Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nun talimatı ile yapıldığı öğrenildi. Ayrıca dosyada kısıtlılık kararı olduğu kaydedildi. TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜKLERİNDEN Türkiye işadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 2005 yılında İstanbul′da kurulan ve ülke çapında yayılmış bölgesel iş dünyası federasyonlarının oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu. TUSKON, 150 işadamı derneği bünyesinde faaliyet gösteren 12000 işadamını temsil ediyor. TUSKON'UN KURULUŞ ÖYKÜSÜ TUSKON'un öyküsü 1990'lı yılların başında, ülke sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek işadamlarının, birlikte hareket etmek üzere çeşitli illerde dernekleşmesiyle başladı. Bu dernekler Türk ekonomisinin bel kemiğini oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra büyük ve büyüyen şirketlerin, ülkemizin değişken yapılı ve dinamik ekonomisinde kendini geliştirebilmesini ve dış pazarlara açılabilmesini sağlamak üzere kuruldu. Ekonomi politikalarına açılım oluşturmanın yanı sıra ülkemizdeki iş ortamının uluslararası ve modern standartlara ulaşmasını misyon edinen bu dernekler, bilgi ve tecrübelerini hem İstanbul'daki hem de Anadolu'daki pek çok girişimci ve işletmeyle paylaştı. Avrupa Birliği'ne uyum sürecinin de etkisiyle gelişen sivil toplum anlayışı, bu derneklerin, onları daha güçlü temsil edebilecek üst yapılanmalarda bir araya gelme ihtiyacını doğurdu. Bu gelişme dernekleri federasyonlaşma sürecine götürdü. Böylece Türkiye'nin coğrafi dağılımı doğrultusunda Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz, İç Anadolu ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde bir araya gelen işadamları bütünleşerek federasyonlar oluşturdu. (MARİFED, ESİDEF, KASİF, ANFED, ANSİFED, DASİDEF, GÜNSİAF). Global dünyadaki gelişmeleri takip ederek, üyelerinin küresel bir oyuncu olmasını hedef gösteren bu federasyonlar da bir araya gelerek, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu TUSKON'u kurdu.
Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun başkentteki binalarında arama yapılıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve bağlı federasyonların başkentteki binalarında arama yapılıyor.

OPERASYONUN SEBEBİ

AA muhabirinin başsavcılıktan edindiği bilgiye göre, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında TUSKON ve bağlı federasyonlara ait binalarda arama başlatıldı.

Cihan Haber Ajansı'nda yer alan bir habere göre aramanın Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nun talimatı ile yapıldığı öğrenildi.

Ayrıca dosyada kısıtlılık kararı olduğu kaydedildi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜKLERİNDEN

Türkiye işadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 2005 yılında İstanbul′da kurulan ve ülke çapında yayılmış bölgesel iş dünyası federasyonlarının oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu.

TUSKON, 150 işadamı derneği bünyesinde faaliyet gösteren 12000 işadamını temsil ediyor.

TUSKON'UN KURULUŞ ÖYKÜSÜ

TUSKON'un öyküsü 1990'lı yılların başında, ülke sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek işadamlarının, birlikte hareket etmek üzere çeşitli illerde dernekleşmesiyle başladı. Bu dernekler Türk ekonomisinin bel kemiğini oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra büyük ve büyüyen şirketlerin, ülkemizin değişken yapılı ve dinamik ekonomisinde kendini geliştirebilmesini ve dış pazarlara açılabilmesini sağlamak üzere kuruldu. Ekonomi politikalarına açılım oluşturmanın yanı sıra ülkemizdeki iş ortamının uluslararası ve modern standartlara ulaşmasını misyon edinen bu dernekler, bilgi ve tecrübelerini hem İstanbul'daki hem de Anadolu'daki pek çok girişimci ve işletmeyle paylaştı. Avrupa Birliği'ne uyum sürecinin de etkisiyle gelişen sivil toplum anlayışı, bu derneklerin, onları daha güçlü temsil edebilecek üst yapılanmalarda bir araya gelme ihtiyacını doğurdu. Bu gelişme dernekleri federasyonlaşma sürecine götürdü. Böylece Türkiye'nin coğrafi dağılımı doğrultusunda MarmaraEgeKaradenizAkdeniz, İç Anadolu ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde bir araya gelen işadamları bütünleşerek federasyonlar oluşturdu. (MARİFED, ESİDEF, KASİF, ANFED, ANSİFED, DASİDEF, GÜNSİAF).

Global dünyadaki gelişmeleri takip ederek, üyelerinin küresel bir oyuncu olmasını hedef gösteren bu federasyonlar da bir araya gelerek, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu TUSKON'u kurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.