Tutuklayın ve İade Edin

09.05.2017 - 01:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Tutuklayın ve İade Edin

ABD'de bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, mevkidaşı Sessions ile 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. 15 Temmuz'la ilgili yeni delillerin verildiği görüşmede tek gündem, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi oldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile Washington'da 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ağırlıklı olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili sürecin konuşulduğu bildirildi. KALIN, FİDAN VE AKAR DA GİTMİŞTİ Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta ABD'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi FETÖ ve terör konularında önce görüşmeler yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar geçtiğimiz hafta ABD'ye gitmişti.Bu üçlünün ardından da Adalet Bakanı Bozdağ, 7 Mayıs'ta ABD'ye hareket etmişti. YENİ DELİLLER SUNULDU Bozdağ, yerel saat ile 17.30'da ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'la bir araya geldi. Görüşmede, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine dair ABD'ye gönderilen dört ayrı iade dosyası hakkında bilgiler verildi. Bakan Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülen'in olduğuna dair yeni delilleri de aktardı. TUTUKLANMASI İÇİN HAREKETE GEÇİLMESİ İSTENDİ Bozdağ'ın mevkidaşına, Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesine ilişkin anlaşmayı hatırlatarak, terörist başı Gülen'in geçici tutuklanmasının zorunlu olduğunu vurguladığı öğrenildi. Bakan Bozdağ, Türkiye tarafından gönderilen geçici tutuklama ve iade dosyalarının gereğinin yapılması için mahkemelere gönderilmesini de görüşmede gündeme getirdi.
ABD'de bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, mevkidaşı Sessions ile 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. 15 Temmuz'la ilgili yeni delillerin verildiği görüşmede tek gündem, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi oldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile Washington'da 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede ağırlıklı olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili sürecin konuşulduğu bildirildi.

KALIN, FİDAN VE AKAR DA GİTMİŞTİ

Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta ABD'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi FETÖ ve terör konularında önce görüşmeler yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar geçtiğimiz hafta ABD'ye gitmişti.Bu üçlünün ardından da Adalet Bakanı Bozdağ, 7 Mayıs'ta ABD'ye hareket etmişti.

YENİ DELİLLER SUNULDU

Bozdağ, yerel saat ile 17.30'da ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'la bir araya geldi. Görüşmede, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine dair ABD'ye gönderilen dört ayrı iade dosyası hakkında bilgiler verildi. Bakan Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülen'in olduğuna dair yeni delilleri de aktardı.

TUTUKLANMASI İÇİN HAREKETE GEÇİLMESİ İSTENDİ

Bozdağ'ın mevkidaşına, Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesine ilişkin anlaşmayı hatırlatarak, terörist başı Gülen'in geçici tutuklanmasının zorunlu olduğunu vurguladığı öğrenildi.

Bakan Bozdağ, Türkiye tarafından gönderilen geçici tutuklama ve iade dosyalarının gereğinin yapılması için mahkemelere gönderilmesini de görüşmede gündeme getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.