19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ucuz gıda hamlesi

28.12.2016 - 14:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Ucuz gıda hamlesi

Hükümet, Merkez Bankası'nın enflasyonun önemli etkenleri arasında gösterdiği gıda fiyatlarını aşağı çekmek için önemli bir adım daha attı. Gıda İzleme Komitesi yeni dönemde etkin tarım finansman modelleri geliştirecek, ihtiyaca göre haftada bir toplanacak, arz-fiyat oluşumunu destekleyecek veri bazlı izleme sistemi kuracak. Üretici birlikler güçlendirilecek, tarım sektöründeki vergi ve teşvikler yeniden düzenlenecek. Konuya ilişkin Başbakanlık genelgesine göre; Komite'nin aldığı kararların uygulanması, takibi ve koordinasyonunu Merkez Bankası yürütecek. Tarımsal ürün piyasalarının günlük takibi için erken uyarı sistemi kurulurken, gıda ürünlerinde sağlıklı fiyat oluşumu sağlanacak. Üretimden dağıtım zincirindeki tüm evrelerde yaşanan sorunların fiyatlar üzerindeki etkisi düşürülecek. Komite iki ayda bir ya da gerektiğinde talep üzerine en geç bir hafta içinde toplanacak. Görev alanı ile ilgili konuları görüşerek, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na rapor sunacak.

Hükümet, Merkez Bankası'nın un önemli etkenleri arasında gösterdiği gıda fiyatlarını aşağı çekmek için önemli bir adım daha attı. Gıda İzleme Komitesi yeni dönemde etkin tarım finansman modelleri geliştirecek, ihtiyaca göre haftada bir toplanacak, arz-fiyat oluşumunu destekleyecek veri bazlı izleme sistemi kuracak. Üretici birlikler güçlendirilecek, tarım sektöründeki vergi ve teşvikler yeniden düzenlenecek. Konuya ilişkin Başbakanlık genelgesine göre; Komite'nin aldığı kararların uygulanması, takibi ve koordinasyonunu Merkez Bankası yürütecek. Tarımsal ürün piyasalarının günlük takibi için erken uyarı sistemi kurulurken, gıda ürünlerinde sağlıklı fiyat oluşumu sağlanacak. Üretimden dağıtım zincirindeki tüm evrelerde yaşanan sorunların fiyatlar üzerindeki etkisi düşürülecek. Komite iki ayda bir ya da gerektiğinde talep üzerine en geç bir hafta içinde toplanacak. Görev alanı ile ilgili konuları görüşerek, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na rapor sunacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.