19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ulaşım sorunu yerin altından çözülür

Gebze 30.01.2019 - 14:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Ulaşım sorunu yerin altından çözülür

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU GEBZE METROSU’NUN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YATIRIMLARINDAN BİRİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Metrosu’nun tanıtım ofisi Kabin’in açılışını gerçekleştirdi. Karaosmanoğlu, “Büyüyen şehirlerde problemi çözmek için en çok yerin altı kullanılıyor. 2023 yılında hep birlikte Metro’ya bineceğiz.”dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları süren Gebze-Darıca Metrosu için oluşturulan tanıtım ofisi Kabin’in açılışını gerçekleştirildi.  Açılışa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci de katıldı. İlk olarak tesisi gezen Başkan Karaosmanoğlu, açılış konuşmasında Gebze ve Metro ile ilgili değerlendirme yaptı. Karaosmanoğlu, “Gebze eski Gebze değil. Uzakta, unutulmuş, sadece nimetlerinden istifade edilen ama pek hizmet alamayan eski Gebze yok. Anadolu’nun bütün yörelerinden gelerek göç etmesiyle kontrolsüz bir şekilde büyüyen, nüfusu hızla artan yerdi Gebze. Bu bölgede 1.5 Milyona yaklaşan bir nüfus var. Çok büyük eksikliklerini tamamladık. En büyük sorun Ulaşım. Büyüyen şehirlerde, bütün dünyada en önemli sorun ulaşımdır. Büyüyen şehirlerde problemi çözmek için en çok yerin altı kullanılıyor. Raylı sistem ve Metroya büyük önem veriliyor. Gebze’de Metro için kazmayı vurduk, müteahhitler çalışmaya başladı. 2023 yılında hep birlikte Metro’ya binmek istiyoruz. Sadece Kocaeli’nin değil, Türkiye’nin en büyük yatırımlarından birisi. 5 Milyar TL değerinde bir projeyi yapıyoruz.” dedi.  MARMARAY VE SABİHA GÖKÇEN İLE ENTEGRE OLACAK Gebze-Darıca Metrosu’nun Marmaray ve yapım çalışmaları devam eden Sabiha Gökçen ile entegre olacağını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Metro büyük bir nimet. 12 istasyonumuz olacak. Herkes gitmek istediği yere çok rahat şekilde ulaşacak. Ana yollarda ki trafik problemi önemli ölçüde çözülecektir. Marmaray ve Sabiha Gökçen ile entegre olacak bir proje. Trenle İstanbul’dan gelen birisi Gebze’de indiği zaman Metroyla istediği yere gidebilecek. Marmaray ile isteyen İstanbul’a geçebilecek, ileride Sabiha Gökçen Metrosuna bağlanacak. İstanbul’un herhangi bir yerine, yeni havalimanı İstanbul Airport’a çok kısa sürede gidebileceğiz. Bu projenin başlangıcını Gebze’de başladık. Bu açılışını yaptığımız tanıtım ofisinde Gebe ve Kocaeli’nin tarihi ve kültürel değerlerini de tanıtacağız. Burası sizin evini, sizin ofisiniz. Emeği geçen bütün ekibimize teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Haber: Ömür KAVRAN
BAŞKAN KARAOSMANOĞLU GEBZE METROSU’NUN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YATIRIMLARINDAN BİRİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Metrosu’nun tanıtım ofisi Kabin’in açılışını gerçekleştirdi. Karaosmanoğlu, “Büyüyen şehirlerde problemi çözmek için en çok yerin altı kullanılıyor. 2023 yılında hep birlikte Metro’ya bineceğiz.”dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları süren Gebze-Darıca Metrosu için oluşturulan tanıtım ofisi Kabin’in açılışını gerçekleştirildi.  Açılışa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci de katıldı. İlk olarak tesisi gezen Başkan Karaosmanoğlu, açılış konuşmasında Gebze ve Metro ile ilgili değerlendirme yaptı. Karaosmanoğlu, “Gebze eski Gebze değil. Uzakta, unutulmuş, sadece nimetlerinden istifade edilen ama pek hizmet alamayan eski Gebze yok. Anadolu’nun bütün yörelerinden gelerek göç etmesiyle kontrolsüz bir şekilde büyüyen, nüfusu hızla artan yerdi Gebze. Bu bölgede 1.5 Milyona yaklaşan bir nüfus var. Çok büyük eksikliklerini tamamladık. En büyük sorun Ulaşım. Büyüyen şehirlerde, bütün dünyada en önemli sorun ulaşımdır. Büyüyen şehirlerde problemi çözmek için en çok yerin altı kullanılıyor. Raylı sistem ve Metroya büyük önem veriliyor. Gebze’de Metro için kazmayı vurduk, müteahhitler çalışmaya başladı. 2023 yılında hep birlikte Metro’ya binmek istiyoruz. Sadece Kocaeli’nin değil, Türkiye’nin en büyük yatırımlarından birisi. 5 Milyar TL değerinde bir projeyi yapıyoruz.” dedi. 

MARMARAY VE SABİHA GÖKÇEN İLE ENTEGRE OLACAK

Gebze-Darıca Metrosu’nun Marmaray ve yapım çalışmaları devam eden Sabiha Gökçen ile entegre olacağını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Metro büyük bir nimet. 12 istasyonumuz olacak. Herkes gitmek istediği yere çok rahat şekilde ulaşacak. Ana yollarda ki trafik problemi önemli ölçüde çözülecektir. Marmaray ve Sabiha Gökçen ile entegre olacak bir proje. Trenle İstanbul’dan gelen birisi Gebze’de indiği zaman Metroyla istediği yere gidebilecek. Marmaray ile isteyen İstanbul’a geçebilecek, ileride Sabiha Gökçen Metrosuna bağlanacak. İstanbul’un herhangi bir yerine, yeni havalimanı İstanbul Airport’a çok kısa sürede gidebileceğiz. Bu projenin başlangıcını Gebze’de başladık. Bu açılışını yaptığımız tanıtım ofisinde Gebe ve Kocaeli’nin tarihi ve kültürel değerlerini de tanıtacağız. Burası sizin evini, sizin ofisiniz. Emeği geçen bütün ekibimize teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Haber: Ömür KAVRAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.