19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ulaşım Zammına Vatandaşlardan Tepki

Kocaeli 23.07.2018 - 17:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Ulaşım Zammına Vatandaşlardan Tepki

Kocaeli genelinde yer alan, yerel bölgesel tüm ulaşım hatlarına yüzde 10 zam yapılmasına vatandaş tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda ulaşıma zam kararı aldı. Minibüsçüler ve Şoförler Odası'nın talebi üzerine alınan karar sonrası il genelinde yer alan, yerel bölgesel tüm ulaşım hatlarına 21 Temmuz’dan itibaren yüzde 10 zam yapıldı. UKOME toplantısında alınan karara göre; 2.50 lira olan şehir içi minibüs ücreti 2.75 lira, 1.50 lira olan tramvay ücreti ise 1.75 lira oldu. 21 Temmuz’dan itibaren Kocaeli’nde zamlı ulaşım başlarken vatandaşlar ulaşım fiyatlarına tepki gösterdi. ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN Ulaşıma yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, “Kocaeli işçi kenti olan bir yer. İnsanlar zaten kıt kanaat geçiniyor. Her şeye zam geldiği yetmiyor bir de ulaşıma zam yapılıyor. Asgari ücretle çalışan bir kişiye bu zam oldukça fazla. Şehir içinde bir yere gidip geldiğimizde 5 buçuk TL ödüyoruz. İstanbul’dan bile daha pahalı ulaşım ücreti veriyoruz. Pendik-Kadıköy arasında 20 kilometrelik bir yola 2 lira 60 kuruş verirken, Gebze-Darıca arasında 11 kilometrelik yola 2 lira 75 kuruş ödüyoruz. Yapılan zammı haklı bulmuyor ve zammın geri çekilmesini istiyoruz.” dediler. KÜBRA AKABALI
Kocaeli genelinde yer alan, yerel bölgesel tüm ulaşım hatlarına yüzde 10 zam yapılmasına vatandaş tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda ulaşıma zam kararı aldı. Minibüsçüler ve Şoförler Odası'nın talebi üzerine alınan karar sonrası il genelinde yer alan, yerel bölgesel tüm ulaşım hatlarına 21 Temmuz’dan itibaren yüzde 10 zam yapıldı. UKOME toplantısında alınan karara göre; 2.50 lira olan şehir içi minibüs ücreti 2.75 lira, 1.50 lira olan tramvay ücreti ise 1.75 lira oldu. 21 Temmuz’dan itibaren Kocaeli’nde zamlı ulaşım başlarken vatandaşlar ulaşım fiyatlarına tepki gösterdi.

ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN

Ulaşıma yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, “Kocaeli işçi kenti olan bir yer. İnsanlar zaten kıt kanaat geçiniyor. Her şeye zam geldiği yetmiyor bir de ulaşıma zam yapılıyor. Asgari ücretle çalışan bir kişiye bu zam oldukça fazla. Şehir içinde bir yere gidip geldiğimizde 5 buçuk TL ödüyoruz. İstanbul’dan bile daha pahalı ulaşım ücreti veriyoruz. Pendik-Kadıköy arasında 20 kilometrelik bir yola 2 lira 60 kuruş verirken, Gebze-Darıca arasında 11 kilometrelik yola 2 lira 75 kuruş ödüyoruz. Yapılan zammı haklı bulmuyor ve zammın geri çekilmesini istiyoruz.” dediler.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.