19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ulaşıma zam geldi!

Kocaeli 11.07.2017 - 13:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ulaşıma zam geldi!

MİNİBÜSÇÜLERİ SEVİNDİRECEK, VATANDAŞLARI ÜZECEK KARAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, minibüsçüleri sevindirecek, vatandaşları üzecek karar çıktı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı İlhan Bayram başkanlığında gerçekleştirildi. 30 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kısa bir süre önce ulaşıma açılan tramvay ve şehir içi taşımacılık yapan minibüslerin ücretlerine zam oranı görüşüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram'ın ilk kez başkanlık ettiği toplantıda minibüsçüleri sevindirecek, vatandaşları ise üzecek kararlar çıktı. TEPKİ GÖSTERMİŞLERDİ Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası geçtiğimiz yılbaşında zam taleplerini dile getirmiş fakat minibüsçülerin zam talebi referandum engeline takılmıştı. Tramvayın ücretinin 1.50 olarak belirlenmesinin ardından minibüsçüler duruma tepki göstermiş ve ücretin kendilerine danışılmadan belirlendiğini ifade etmişti. Kocaeli Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, minibüsçülerin kısa mesafede sorun yaşadıklarını dile getirerek kendileri için de kısa mesafe uygulamasının hayata geçirilmesini talep etmişti. Minibüsçüler toplantıda hem sıkıntılarını hem de zam taleplerini dile getirdi. 2.50'YE YÜKSELDİ KOÜ heyetinin incelemeleri sonunda hazırlanan özel rapora göre, ulaşım ücretlerine yüzde 9.5 zam öngörüldü. Toplantıdan ise minibüsçülerin beklediği doğrultuda karar çıktı.  Alına karar göre, İzmit şehir içi ulaşımda tam ücret 2.30 liradan, 2.50 liraya yükseltildi. Öğrenci ücreti ise 1.50 lirada kaldı. Tek biniş ücreti ise 2.80'dan 3.50 liraya yükseltildi. Bunun yanında tramvay ücretinin 1.50 lira, öğrenci ücretinin ise 1 lira olmasına karar verildi. Tramvayda indirimli tarife ise 1.25 lira olarak uygulanacak. Deniz ulaşımında da zamma gidildi. Buna göre 2,75 lira olan deniz ulaşım ücreti 3 liraya yükseltildi.  OTOPARKLARA DA ZAM GELDİ UKOME toplantısının ardından otopark ücretleri de zamdan nasibini aldı. Cadde üzeri parkların saatlik ücreti 4 liradan 5 liraya, kapalı otoparkların ücretleri de 3,75 liradan 4 liraya yükseltildi. Zamlı tarifelerin 1 Ağustos itibariyle uygulanmaya konulması bekleniyor. İzmit şehir içi ücretlerine gelen zam sonrası diğer ilçelerde yapılan halk otobüsü seferlerine de zam yapılması bekleniyor. İlçelerde ücretlerin ne kadar artacağı ise henüz belli değil. Kocaeli en son zam geçtiğimiz yılın ağustos ayıdan gelmişti. Böylece daha bir yıl dolmadan şehir içi ulaşıma ikinci kez zam yapıldı.
MİNİBÜSÇÜLERİ SEVİNDİRECEK, VATANDAŞLARI ÜZECEK KARAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, minibüsçüleri sevindirecek, vatandaşları üzecek karar çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı İlhan Bayram başkanlığında gerçekleştirildi. 30 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kısa bir süre önce ulaşıma açılan tramvay ve şehir içi taşımacılık yapan minibüslerin ücretlerine zam oranı görüşüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram'ın ilk kez başkanlık ettiği toplantıda minibüsçüleri sevindirecek, vatandaşları ise üzecek kararlar çıktı.

TEPKİ GÖSTERMİŞLERDİ
Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası geçtiğimiz yılbaşında zam taleplerini dile getirmiş fakat minibüsçülerin zam talebi referandum engeline takılmıştı. Tramvayın ücretinin 1.50 olarak belirlenmesinin ardından minibüsçüler duruma tepki göstermiş ve ücretin kendilerine danışılmadan belirlendiğini ifade etmişti. Kocaeli Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, minibüsçülerin kısa mesafede sorun yaşadıklarını dile getirerek kendileri için de kısa mesafe uygulamasının hayata geçirilmesini talep etmişti. Minibüsçüler toplantıda hem sıkıntılarını hem de zam taleplerini dile getirdi.

2.50'YE YÜKSELDİ
KOÜ heyetinin incelemeleri sonunda hazırlanan özel rapora göre, ulaşım ücretlerine yüzde 9.5 zam öngörüldü. Toplantıdan ise minibüsçülerin beklediği doğrultuda karar çıktı.  Alına karar göre, İzmit şehir içi ulaşımda tam ücret 2.30 liradan, 2.50 liraya yükseltildi. Öğrenci ücreti ise 1.50 lirada kaldı. Tek biniş ücreti ise 2.80'dan 3.50 liraya yükseltildi. Bunun yanında tramvay ücretinin 1.50 lira, öğrenci ücretinin ise 1 lira olmasına karar verildi. Tramvayda indirimli tarife ise 1.25 lira olarak uygulanacak. Deniz ulaşımında da zamma gidildi. Buna göre 2,75 lira olan deniz ulaşım ücreti 3 liraya yükseltildi. 

OTOPARKLARA DA ZAM GELDİ
UKOME toplantısının ardından otopark ücretleri de zamdan nasibini aldı. Cadde üzeri parkların saatlik ücreti 4 liradan 5 liraya, kapalı otoparkların ücretleri de 3,75 liradan 4 liraya yükseltildi. Zamlı tarifelerin 1 Ağustos itibariyle uygulanmaya konulması bekleniyor. İzmit şehir içi ücretlerine gelen zam sonrası diğer ilçelerde yapılan halk otobüsü seferlerine de zam yapılması bekleniyor. İlçelerde ücretlerin ne kadar artacağı ise henüz belli değil. Kocaeli en son zam geçtiğimiz yılın ağustos ayıdan gelmişti. Böylece daha bir yıl dolmadan şehir içi ulaşıma ikinci kez zam yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.