Ülkücülerden Şehidin Anısına Gezici Kütüphane

Kocaeli 31.08.2018 - 10:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Ülkücülerden Şehidin Anısına Gezici Kütüphane

Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanlığı, Şanlıurfa’da şehit edilen Öğretmen Necmettin Yılmaz için gezici kütüphane projesi başlattı.

2 ay boyunca büyük bir heyecan ile kütüphane hazırlığı içerisinde olduğunu söyleyen Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanlığı “Bizim için şeref ve gurur verici olan Projemiz 'Şehit Öğretmen Necmettin YILMAZ Gezici Kütüphanesi' Kocaeli'mize ve Ülkücü Harekete hayırlı olsun. 2 haftalık süreç boyunca hem şehidimizi unutturmamak, hem de köydeki yavrularımıza kardeşlerimize kitaplar, oyuncaklar vb. ulaştırmak adına Kocaeli'yi ilçe ilçe, köy köy, kasaba kasaba gezeceğiz. Kardeşlerimizle birlikte kitap okuyacak beraber öğreneceğiz. Bu araç bizim geleceğimiz, sevincimiz ve istikbalimizin devamı olacak. Böyle bir projeyi hazırlamamızda bizlere yardımcı olan herkese saygılarımı sunarak selamlıyorum. Bir kez daha söylemekten şeref duyarak; Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi. Necmettin Yılmaz Kimdir? Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyünde doğup büyüyen, ilkokulu da burada okuyan öğretmen Yılmaz, Ortaokul ve liseyi Gümüşhane’de okuduktan sonra Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Mezun olduktan bir yıl sonra Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çifçibaşı köyünde sınıf öğretmeni olarak atanan Yılmaz, buraya giderken çevresindekilerin tüm ısrarlarına rağmen “Vatan görevi, nereye gitsek yapacağız” diyerek Siverek’e gitti.  
Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanlığı, Şanlıurfa’da şehit edilen Öğretmen Necmettin Yılmaz için gezici kütüphane projesi başlattı.

2 ay boyunca büyük bir heyecan ile kütüphane hazırlığı içerisinde olduğunu söyleyen Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanlığı “Bizim için şeref ve gurur verici olan Projemiz 'Şehit Öğretmen Necmettin YILMAZ Gezici Kütüphanesi' Kocaeli'mize ve Ülkücü Harekete hayırlı olsun. 2 haftalık süreç boyunca hem şehidimizi unutturmamak, hem de köydeki yavrularımıza kardeşlerimize kitaplar, oyuncaklar vb. ulaştırmak adına Kocaeli'yi ilçe ilçe, köy köy, kasaba kasaba gezeceğiz. Kardeşlerimizle birlikte kitap okuyacak beraber öğreneceğiz. Bu araç bizim geleceğimiz, sevincimiz ve istikbalimizin devamı olacak. Böyle bir projeyi hazırlamamızda bizlere yardımcı olan herkese saygılarımı sunarak selamlıyorum. Bir kez daha söylemekten şeref duyarak; Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

Necmettin Yılmaz Kimdir?

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyünde doğup büyüyen, ilkokulu da burada okuyan öğretmen Yılmaz, Ortaokul ve liseyi Gümüşhane’de okuduktan sonra Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Mezun olduktan bir yıl sonra Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çifçibaşı köyünde sınıf öğretmeni olarak atanan Yılmaz, buraya giderken çevresindekilerin tüm ısrarlarına rağmen “Vatan görevi, nereye gitsek yapacağız” diyerek Siverek’e gitti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.