19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Üniversite fiyatına yurt..

19.08.2016 - 08:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Üniversite fiyatına yurt..

Çocuklarını üniversitelere yazdıran veliler, şok yurt fiyatlarıyla karşılaştı. Kimi vakıf üniversiteleri velilerin karşısına 20 bin lira yurt ücreti çıkardı. Aylık 4 bin lira isteyenler de var.....   Vakıf üniversitelerinin yurt fiyatları, eğitim ücretlerine yaklaştı, lüks semtlerdeki ev kiralarını da aştı. Bazılarının tek kişilik yurt ücreti yıllık 20 bin TL'yi geçti. Otel konforunda hizmet sunan anlaşmalı rezidansların aylık fiyatı ise 4 bin TL. Örneğin; eğitim ücreti 30 bin TL olan Bilkent Üniversitesi'nin tek kişilik süit yurt fiyatı yıllık 20 bin TL. 2 odası, kişiye özel banyo ve mutfağı, LCD ekran televizyonu olan bu yurtlarda temizlik hizmeti ve 24 saat internet veriliyor. Yurt fiyatları kişi sayısı arttıkça düşüyor. 4 kişilik odalarda bu fiyat 3 bin 500 TL'ye kadar iniyor. Yeditepe Üniversitesi'nde tek kişilik yurtların fiyatı 17 bin 500 TL ile, 12 bin TL olan Fen Bilimleri Enstitüsü'ndeki yüksek lisans programlarını solluyor. Arel Üniversitesi'nde öğrenciler kampüse 30 metre uzaklıkta olimpik havuzlu villa tipi evlerde konaklıyor. Tek kişilik odalarda konaklama bedeli yıllık 10 bin TL. Koç Üniversitesi'ndeki yurt fiyatları da 3 bin ila 9 bin TL arasında değişiyor. Sabancı Üniversitesi'nde tek kişilik odanın yıllık fiyatı 9 bin TL. Yaşar Üniversitesi'nde de yurt fiyatları 8 bin TL'ye kadar çıkıyor.   LÜKSTE SINIR YOK Bahçeşehir, Esenyurt ve İstanbul Aydın üniversitelerinin de anlaşmalı olduğu rezidans tipi yurt fiyatları neredeyse İstanbul'un lüks semtlerindeki kiralar kadar. Örneğin, Republika Academic Apart isimli yurttaki tek kişilik odaların aylık ücreti 4 bin TL. Boğaz manzaralı odalara elektronik kartlar ve parmak iziyle giriş yapılıyor.
Çocuklarını üniversitelere yazdıran veliler, şok yurt fiyatlarıyla karşılaştı. Kimi vakıf üniversiteleri velilerin karşısına 20 bin lira yurt ücreti çıkardı. Aylık 4 bin lira isteyenler de var.....
 
Vakıf üniversitelerinin yurt fiyatları, eğitim ücretlerine yaklaştı, lüks semtlerdeki ev kiralarını da aştı. Bazılarının tek kişilik yurt ücreti yıllık 20 bin TL'yi geçti. Otel konforunda hizmet sunan anlaşmalı rezidansların aylık fiyatı ise 4 bin TL. Örneğin; eğitim ücreti 30 bin TL olan Bilkent Üniversitesi'nin tek kişilik süit yurt fiyatı yıllık 20 bin TL. 2 odası, kişiye özel banyo ve mutfağı, LCD ekran televizyonu olan bu yurtlarda temizlik hizmeti ve 24 saat internet veriliyor. Yurt fiyatları kişi sayısı arttıkça düşüyor. 4 kişilik odalarda bu fiyat 3 bin 500 TL'ye kadar iniyor. Yeditepe Üniversitesi'nde tek kişilik yurtların fiyatı 17 bin 500 TL ile, 12 bin TL olan Fen Bilimleri Enstitüsü'ndeki yüksek lisans programlarını solluyor. Arel Üniversitesi'nde öğrenciler kampüse 30 metre uzaklıkta olimpik havuzlu villa tipi evlerde konaklıyor. Tek kişilik odalarda konaklama bedeli yıllık 10 bin TL. Koç Üniversitesi'ndeki yurt fiyatları da 3 bin ila 9 bin TL arasında değişiyor. Sabancı Üniversitesi'nde tek kişilik odanın yıllık fiyatı 9 bin TL. Yaşar Üniversitesi'nde de yurt fiyatları 8 bin TL'ye kadar çıkıyor.
 
LÜKSTE SINIR YOK
Bahçeşehir, Esenyurt ve İstanbul Aydın üniversitelerinin de anlaşmalı olduğu rezidans tipi yurt fiyatları neredeyse İstanbul'un lüks semtlerindeki kiralar kadar. Örneğin, Republika Academic Apart isimli yurttaki tek kişilik odaların aylık ücreti 4 bin TL. Boğaz manzaralı odalara elektronik kartlar ve parmak iziyle giriş yapılıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.