19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ünlü, “867 yıllık hayal gerçekleşti!”

Kocaeli 13.07.2020 - 13:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Ünlü, “867 yıllık hayal gerçekleşti!”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aydın Ünlü, partisinin il başkanlığında basın açıklaması gerçekleştirdi. Ünlü, “867 yıllık hayalimiz gerçekleşti” dedi. MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, partisinin il başkanlığında basın açıklaması gerçekleştirdi. Ünlü basın toplantısında şu ifadeleri kullandı; “Ayasofya Camisi mukaddes bir emanet, mazisi İstanbul’un fethine dayanan kutlu bir mabettir.  Fethi sembolümüz olmakla birlikte 567 yıllık bir geçmişin itibar ve inanç onuru olan Ayasofya’nın 24 Kasım 1934 tarihinde müzeye dönüştürülmesine müteakip alev alan tartışmalar bugüne kadar uzanan bir seyir izlemiştir. Nihayetinde Danıştay 10.Dairesi muazzam bir karara imza atmıştır. Bizler Danıştay 10.Dairesi’nin kararından ziyadesiyle memnunuz. “DANIŞTAY'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ” Ayasofya Camii’sinin ibadete açılması konusu uzun yıllardır tavizsiz arzumuzdur. Müslüman Türk Milleti’nin arzusu karşılık bulmuş, Ayasofya’nın kapıları hamdolsun ardında kadar açılarak, tertemiz alınların secde ile buluşması sağlanmıştır. Nitekim bugün tarihi bir gün olmuştur. İnanç haklarımızı, egemenlik kazanımlarımızı tahrip etmek için kuyruğa giren ülkeler kaybetmiştir. İrade milletin kararda hukukundur. Bu süreçte tarafını ve samimiyetini gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sürekli Vakıflar Tarihi Eserler ve Çevreye Hizmet Derneği’ne ve elbette Danıştay 10.Dairesi’nin değerli hukuk insanlarına teşekkür ediyoruz. “DÜNYAYA BİR MESAJDIR” Bu karar Türk İslam alemine hayırlı, kılınacak namazlar kabul olsun. MHP Kocaeli Teşkilatları olarak Ayasofya’da çan sesi değil ezan sesi yankılanacak diyen Liderimiz Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyoruz. 867 yıllık hayalimiz gerçekleşti. Siyaset farklı bir şey Ayasofya’nın ibadete açılması farklı. Diğer siyasetçilerinde bu karardan dolayı teşekkür etmesini ve bunu kamuoyu önünde dile getirmesini bekliyoruz. Lozan Antlaşması’nın tarihine denk düşen 24 Temmuz günü orada ibadet yapacak olmamızda dünyaya bir mesajdır. Ayrıca 11 Temmuz 1995’de Srebrenitsa Katliamı’nda hayatını kaybeden kardeşlerimizi saygı ve rahmetle buradan anıyoruz.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aydın Ünlü, partisinin il başkanlığında basın açıklaması gerçekleştirdi. Ünlü, “867 yıllık hayalimiz gerçekleşti” dedi.

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, partisinin il başkanlığında basın açıklaması gerçekleştirdi. Ünlü basın toplantısında şu ifadeleri kullandı; “Ayasofya Camisi mukaddes bir emanet, mazisi İstanbul’un fethine dayanan kutlu bir mabettir.  Fethi sembolümüz olmakla birlikte 567 yıllık bir geçmişin itibar ve inanç onuru olan Ayasofya’nın 24 Kasım 1934 tarihinde müzeye dönüştürülmesine müteakip alev alan tartışmalar bugüne kadar uzanan bir seyir izlemiştir. Nihayetinde Danıştay 10.Dairesi muazzam bir karara imza atmıştır. Bizler Danıştay 10.Dairesi’nin kararından ziyadesiyle memnunuz.

“DANIŞTAY'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Ayasofya Camii’sinin ibadete açılması konusu uzun yıllardır tavizsiz arzumuzdur. Müslüman Türk Milleti’nin arzusu karşılık bulmuş, Ayasofya’nın kapıları hamdolsun ardında kadar açılarak, tertemiz alınların secde ile buluşması sağlanmıştır. Nitekim bugün tarihi bir gün olmuştur. İnanç haklarımızı, egemenlik kazanımlarımızı tahrip etmek için kuyruğa giren ülkeler kaybetmiştir. İrade milletin kararda hukukundur. Bu süreçte tarafını ve samimiyetini gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sürekli Vakıflar Tarihi Eserler ve Çevreye Hizmet Derneği’ne ve elbette Danıştay 10.Dairesi’nin değerli hukuk insanlarına teşekkür ediyoruz.

“DÜNYAYA BİR MESAJDIR”

Bu karar Türk İslam alemine hayırlı, kılınacak namazlar kabul olsun. MHP Kocaeli Teşkilatları olarak Ayasofya’da çan sesi değil ezan sesi yankılanacak diyen Liderimiz Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyoruz. 867 yıllık hayalimiz gerçekleşti. Siyaset farklı bir şey Ayasofya’nın ibadete açılması farklı. Diğer siyasetçilerinde bu karardan dolayı teşekkür etmesini ve bunu kamuoyu önünde dile getirmesini bekliyoruz. Lozan Antlaşması’nın tarihine denk düşen 24 Temmuz günü orada ibadet yapacak olmamızda dünyaya bir mesajdır. Ayrıca 11 Temmuz 1995’de Srebrenitsa Katliamı’nda hayatını kaybeden kardeşlerimizi saygı ve rahmetle buradan anıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.