ÜRETİCİLERDEN FİRMALARA DESTEK!

07.12.2015 - 09:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ÜRETİCİLERDEN FİRMALARA DESTEK!

Rusya'nın geçit vermediği sebze ve meyvelerimize, turşuculardan çözüm geldi. Üreticiler, ihracatçı firmalara, 'Rusya'nın almadığı ürünleri getirin, turşusunu kuralım' çağrısında bulundu

Rusya'nın Türkiye'nin sebze ve meyve ürünlerine yaptırım uygulayacağını açıklamasının ardından, sektöre 'turşu merkezi' olarak bilinen Bursa'nın Gedelek Mahallesi'ndeki üreticilerden destek geldi. Üreticiler, ihracatçı firmalara, 'Rusya'nın almadığı ürünleri getirin, turşusunu kuralım' çağrısında bulundu. Gedelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Şener, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ticari yaptırımları nedeniyle Antalya'daki üreticilerin elinde çok miktarda sebzenin kaldığını ve bunların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Üreticilerin ellerinde kalan ürünleri mahallelerindeki fabrikalarda turşu yaptıklarını belirten Şener, şöyle konuştu: "Şimdiye kadar Antalya'dan 500- 600 ton ürün geldi. Üreticilerin sıkıntı çekmesine gerek yok. Biz Gedelek turşu üreticileri olarak hükümetimizin aldığı kararlar doğrultusunda tüm üreticilerimize faydalı olmak için gereken yardımları yapmaya ve taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bu elde kalan ürünlerden turşu yaparak dünyanın tüm ülkelerine satmakta kararlıyız. Üreticilerimiz sıkıntıları olduğu zaman bizi arayabilir."  ÜRETİM 20 BİN TON  Gedelek Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez de Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye turşu ihraç ettiklerini belirterek, "Yıllık 20 bin ton turşu üretiyoruz. Bunun yaklaşık yüzde 25'ini ihraç ediyoruz" dedi.  DOMATES 1 LİRA 30 KURUŞ Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, ihracat gerilemesinin doğurduğu belirsizlik ile ürün fiyatlarının düşmesinin iç pazarda tüketicilerin daha ucuza meyve ve sebze yemelerini sağladığını vurguladı. Hal fiyatlarının sürekli düştüğünü kaydeden Yetkin, Antalya Hali'nde domatesin 1 lira 30 kuruşa, biberin 1 lira 50 kuruşa, salatalığın 1 lira 20 kuruşa, kabağın 1 liraya satıldığını anlattı. Yetkin, henüz Rusya'nın resmi ithalat yasağının başlamadığı da belirtti. KAYNAK: TAKVİM
Rusya'nın geçit vermediği sebze ve meyvelerimize, turşuculardan çözüm geldi. Üreticiler, ihracatçı firmalara, 'Rusya'nın almadığı ürünleri getirin, turşusunu kuralım' çağrısında bulundu

Rusya'nın Türkiye'nin sebze ve meyve ürünlerine yaptırım uygulayacağını açıklamasının ardından, sektöre 'turşu merkezi' olarak bilinen Bursa'nın Gedelek Mahallesi'ndeki üreticilerden destek geldi. Üreticiler, ihracatçı firmalara, 'Rusya'nın almadığı ürünleri getirin, turşusunu kuralım' çağrısında bulundu. Gedelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Şener, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ticari yaptırımları nedeniyle Antalya'daki üreticilerin elinde çok miktarda sebzenin kaldığını ve bunların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Üreticilerin ellerinde kalan ürünleri mahallelerindeki fabrikalarda turşu yaptıklarını belirten Şener, şöyle konuştu: "Şimdiye kadar Antalya'dan 500- 600 ton ürün geldi. Üreticilerin sıkıntı çekmesine gerek yok. Biz Gedelek turşu üreticileri olarak hükümetimizin aldığı kararlar doğrultusunda tüm üreticilerimize faydalı olmak için gereken yardımları yapmaya ve taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bu elde kalan ürünlerden turşu yaparak dünyanın tüm ülkelerine satmakta kararlıyız. Üreticilerimiz sıkıntıları olduğu zaman bizi arayabilir." 

ÜRETİM 20 BİN TON 
Gedelek Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez de Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye turşu ihraç ettiklerini belirterek, "Yıllık 20 bin ton turşu üretiyoruz. Bunun yaklaşık yüzde 25'ini ihraç ediyoruz" dedi. 

DOMATES 1 LİRA 30 KURUŞ
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, ihracat gerilemesinin doğurduğu belirsizlik ile ürün fiyatlarının düşmesinin iç pazarda tüketicilerin daha ucuza meyve ve sebze yemelerini sağladığını vurguladı. Hal fiyatlarının sürekli düştüğünü kaydeden Yetkin, Antalya Hali'nde domatesin 1 lira 30 kuruşa, biberin 1 lira 50 kuruşa, salatalığın 1 lira 20 kuruşa, kabağın 1 liraya satıldığını anlattı. Yetkin, henüz Rusya'nın resmi ithalat yasağının başlamadığı da belirtti.

KAYNAK: TAKVİM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.