"ÜRETİM YERLİ OLACAK"

16.02.2016 - 12:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

"ÜRETİM YERLİ OLACAK"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri ışık, otomotivde uzun süredir beklenen strateji belgesinin yakında açıklanacağını belirtirken, üretimde yerliliğe dikkat çekti.

Otomotiv Sanayi Çalıştayı’nın açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sektörün uzun süredir beklediği otomotiv sektörü strateji belgesinin yakında açıklanacağını söyledi. Tasarım ve ar-ge çalışmalarına teşvikin artırıldığı, kanunun gelecek hafta salı günü TBMM'de kabul edilmesini beklediğini ifade eden ışık, “Yerlilik oranı yüzde 50'nin üzerinde olan araçlar üretiliyor. Bu bizim için çok değerli ancak asıl önemli olan tasarım, ar-ge, test ve belgelendirme süreçlerinin de yerli olmasıdır. Yerli otomobil projemizin üzerinde bu kadar kararlılıkla durmamızın nedeni de budur" diye konuştu. Işık, "Yerli otomobil projesi kapsamında menzili uzatılmış elektrikli araç geliştirmeye odaklandık. Batarya, elektrik motoru, sürücü kontrol ünitesi ve otonom araç sistemlerini de ülkemize kazandıracağız" dedi.  FREN TEST PİSTİ BAŞLADI Otomotiv eksikliğini htiği test merkezinin Bursa Yenişehir'de kurulacağını belirten Işık, tesis bünyesinde kurulacak fren test pistinin de inşaatına dün başlandığını ifade etti. Işık, hükümetin ar-ge reform paketinin ardından üretim reform ve patent kanununu meclis gündemine getirmeyi hedeflediğini de ifade etti. 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri ışık, otomotivde uzun süredir beklenen strateji belgesinin yakında açıklanacağını belirtirken, üretimde yerliliğe dikkat çekti.

Otomotiv Sanayi Çalıştayı’nın açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sektörün uzun süredir beklediği otomotiv sektörü strateji belgesinin yakında açıklanacağını söyledi. Tasarım ve ar-ge çalışmalarına teşvikin artırıldığı, kanunun gelecek hafta salı günü TBMM'de kabul edilmesini beklediğini ifade eden ışık, “Yerlilik oranı yüzde 50'nin üzerinde olan araçlar üretiliyor. Bu bizim için çok değerli ancak asıl önemli olan tasarım, ar-ge, test ve belgelendirme süreçlerinin de yerli olmasıdır. Yerli otomobil projemizin üzerinde bu kadar kararlılıkla durmamızın nedeni de budur" diye konuştu.

Işık, "Yerli otomobil projesi kapsamında menzili uzatılmış elektrikli araç geliştirmeye odaklandık. Batarya, elektrik motoru, sürücü kontrol ünitesi ve otonom araç sistemlerini de ülkemize kazandıracağız" dedi.

 FREN TEST PİSTİ BAŞLADI

Otomotiv eksikliğini htiği test merkezinin Bursa Yenişehir'de kurulacağını belirten Işık, tesis bünyesinde kurulacak fren test pistinin de inşaatına dün başlandığını ifade etti. Işık, hükümetin ar-ge reform paketinin ardından üretim reform ve patent kanununu meclis gündemine getirmeyi hedeflediğini de ifade etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.