Üretimin Özel Lokomotifleri projesi görücüye çıkıyor!

Gebze 13.02.2020 - 13:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Üretimin Özel Lokomotifleri projesi görücüye çıkıyor!

Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu’nun, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Hibe Programı kapsamında Gebze Ticaret Odası ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği "Üretimin Özel Lokomotifleri" projesi kabul oldu. Bu kapsamda 19 Şubat Çarşamba Günü Saat 11.00’de Proje toplantısı ve CNC atölyesi açılışını yapacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu Proje Koordinatörü ve Okul Müdürü Şahin Kosanoğlu, “Gebze’de 9. Sınıftan 12. Sınıfa kadar özel gereksinimli bireylerin akademik ve mesleki gelişimlerini destekleyen ve onları iş yaşamına hazırlayan bir kurumdur. Yaklaşık 160 öğrenciye, 30 eğitimciyle hizmet vermekteyiz. Sınıflarımızda ve atölyelerimizde öğrencilerimizin mesleki yeterlilik ve iletişim becerilerini destekliyor, ileride kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için uygun şartları hazırlamaya çalışıyoruz. ÜLKE EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu Proje Koordinatörü ve Okul Müdürü Şahin Kosanoğlu, “Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu ve MARKA arasında, Eylül 2019 da imzalanan protokolle birlikte, ülkede tek olma niteliği taşıyan “Üretimin Özel Lokomotifleri” projemizi başlattık. MARKA’nın sağladığı 298.595 TL mali destekle okulumuza bir CNC atölyesi kurduk. Atölyelerimizin ekipmanlarını yeniledik ve fiziki altyapısını güçlendirdik. Öğrencilerimiz için CNC kullanımı ve iş güvenliği konularına yönelik, 180 saati teorik, 366 saati ise uygulamaya dönük 546 saatlik eğitim programı oluşturduk. Öğrencilerimiz eğitim programında ilerleyerek mesleki yeterliliklerini geliştirmektedirler. Atölyemizde üretmeyi planladığımız, tasarımları da kendimize ait olan oyuncaklar ve eğitici ahşap materyallerle, okullarımızın ve özel eğitim alanının materyal gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken de artık malzemelerin kullanımı ve geri dönüşümü ile ülke ekonomimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz.  Proje ortağımız Gebze Ticaret Odası ve proje iştirakçilerimiz Solhan Gıda Mobilya, Yıldızpan Orman Ürünleri ve Osman Yıldız Orman Ürünleri firmalarının destekleriyle öğrencilerimizin istihdamı ve korumalı işyeri modeline uygun meslek edindirme çalışmalarımızı yürütmekteyiz.” dedi. EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK FERT YOKTUR Açıklamasını sürdüren Müdür Kosanoğlu, “2019- 2020 yılı içerisinde uygulanacak olan projemizin sürdürülebilirliği için çevre kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıp proje etki alanımızı da genişletiyoruz. Ayrıca projemize bağlı olarak AB devam projeleriyle tecrübelerimizi Avrupa’daki okullarla paylaşmak için gerekli çalışmaları da yürütüyoruz. Nihai amacımız, ülkemizin 2023 vizyon hedeflerine ulaşmak için nitelikli özel gereksinimli bireyler yetiştirerek, onların da üretimin bir parçası olmasını sağlamaktır. Çünkü “Eğitimde feda edilecek fert yoktur.” ifadelerini kullandı.

Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu’nun, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Hibe Programı kapsamında Gebze Ticaret Odası ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği "Üretimin Özel Lokomotifleri" projesi kabul oldu. Bu kapsamda 19 Şubat Çarşamba Günü Saat 11.00’de Proje toplantısı ve CNC atölyesi açılışını yapacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu Proje Koordinatörü ve Okul Müdürü Şahin Kosanoğlu, “Gebze’de 9. Sınıftan 12. Sınıfa kadar özel gereksinimli bireylerin akademik ve mesleki gelişimlerini destekleyen ve onları iş yaşamına hazırlayan bir kurumdur. Yaklaşık 160 öğrenciye, 30 eğitimciyle hizmet vermekteyiz. Sınıflarımızda ve atölyelerimizde öğrencilerimizin mesleki yeterlilik ve iletişim becerilerini destekliyor, ileride kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için uygun şartları hazırlamaya çalışıyoruz.

ÜLKE EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ

Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu Proje Koordinatörü ve Okul Müdürü Şahin Kosanoğlu, “Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu ve MARKA arasında, Eylül 2019 da imzalanan protokolle birlikte, ülkede tek olma niteliği taşıyan “Üretimin Özel Lokomotifleri” projemizi başlattık. MARKA’nın sağladığı 298.595 TL mali destekle okulumuza bir CNC atölyesi kurduk. Atölyelerimizin ekipmanlarını yeniledik ve fiziki altyapısını güçlendirdik. Öğrencilerimiz için CNC kullanımı ve iş güvenliği konularına yönelik, 180 saati teorik, 366 saati ise uygulamaya dönük 546 saatlik eğitim programı oluşturduk. Öğrencilerimiz eğitim programında ilerleyerek mesleki yeterliliklerini geliştirmektedirler. Atölyemizde üretmeyi planladığımız, tasarımları da kendimize ait olan oyuncaklar ve eğitici ahşap materyallerle, okullarımızın ve özel eğitim alanının materyal gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken de artık malzemelerin kullanımı ve geri dönüşümü ile ülke ekonomimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz.  Proje ortağımız Gebze Ticaret Odası ve proje iştirakçilerimiz Solhan Gıda Mobilya, Yıldızpan Orman Ürünleri ve Osman Yıldız Orman Ürünleri firmalarının destekleriyle öğrencilerimizin istihdamı ve korumalı işyeri modeline uygun meslek edindirme çalışmalarımızı yürütmekteyiz.” dedi.

EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK FERT YOKTUR

Açıklamasını sürdüren Müdür Kosanoğlu, “2019- 2020 yılı içerisinde uygulanacak olan projemizin sürdürülebilirliği için çevre kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıp proje etki alanımızı da genişletiyoruz. Ayrıca projemize bağlı olarak AB devam projeleriyle tecrübelerimizi Avrupa’daki okullarla paylaşmak için gerekli çalışmaları da yürütüyoruz. Nihai amacımız, ülkemizin 2023 vizyon hedeflerine ulaşmak için nitelikli özel gereksinimli bireyler yetiştirerek, onların da üretimin bir parçası olmasını sağlamaktır. Çünkü “Eğitimde feda edilecek fert yoktur.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.