Uyuşturucu Tüm İnsanlığı Tehdit Ediyor

Kocaeli 11.07.2018 - 13:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Uyuşturucu Tüm İnsanlığı Tehdit Ediyor

Uyuşturucu ile mücadele konusuna büyük önem verdiğini ve bu mücadelenin daha etkin bir şekilde yapılmasına yönelik çok yönlü çalışmaların yapıldığını vurgulayan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Uyuşturucu sadece çocuklarımızı ve gençlerimizi değil, tüm insanlığı tehdit etmektedir.” dedi.

Uyuşturucu ve kaçakçılığının önlenmesi amacıyla güvenlik birimlerinin büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü, madde bağımlılarının azaltılması ve önlenmesi amacıyla madde bağımlılarının eğitilmesi, istihdam edilmesi ve bağımlıların topluma kazandırılması noktasında önemli çalışmaların yapıldığına vurgu yapan Vali Aksoy, uyuşturucu bağımlılığının sadece çocuklarımızı ve gençlerimizi değil, neredeyse tüm insanlığı tehdit ettiğini sözlerine ekledi. Uyuşturucunun Kocaeli’de iki boyutunun olduğunu, Kocaeli içerisinde uyuşturucu kullananlar ile Kocaeli üzerinden transit geçiş yapmak isteyenlerin bulunduğunu ve her iki yönde de güvenlik birimlerinin büyük bir hassasiyetle ve başarılı bir şekilde çalışmalarını yürütüldüğünden bahseden Vali Hüseyin Aksoy, bir yıl içerisinde uyuşturucu ile ilgili yapılan operasyonları ve ele geçirilen maddeleri açıkladı. EĞİTİM İLKOKULDAN BAŞLAMALI 29.06.2017- 05.07.2018 tarihleri arasında uyuşturucu ile ilgili 1.115 operasyonun yapıldığını ve bu başarılı operasyonlar neticesinde; 2 Ton 57 Kg 7 Gr Eroin, 681 Kg 385 Gr Esrar, 3 Kg 714 Gr S. Kannobinoid Maddesi, 10.247 Uyuşturucu hap, 164 Gr. Kokain maddesi, 2 Kg 987 Gr Metamfetamin, 28 Gr Afyon Sakızı,  20.204 Kök Kenevir, 426 LT Asetik Anhidrit’in ele geçirildiğini ve bu operasyonlar kapsamında 2.990 şüpheli şahsın yakalandığını ve bu şahıslardan 590’ının tutuklandığını, 2.261 kişinin ise adli kontrol-serbest bırakıldığını belirtti. Madde bağımlıları ile mücadelede en etkin yolun, eğitim olduğuna değinen Vali Hüseyin Aksoy, ilkokuldan başlayarak, eğitimin her kademesinde uyuşturucu ile mücadelede eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesini,  anne ve babaların bilinçlendirilmesini ve ailelerin çocuklarına gerekli vakti ayırarak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutabileceklerini belirtti. DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR Güvenlik birimleri tarafından alınan tedbirler ile genel anlamda sokaktaki bu faaliyetlerin ve bu suçu işleyenlerin rahat hareket etmesinin önlendiğini, ancak bunun yeterli olmadığını, mutlaka anne ve babaların, öğretmenlerin, okul müdürlerinin, çocuklara ve gençlere sahip çıkarak,  onları uyuşturucu konusunda, zararları konusunda bilgilendirmesinin önemine değinen Vali Aksoy, bu illeti ilimizden ve ülkemizden söküp atabilmemiz için toplumun tüm kesiminin desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Vali Hüseyin Aksoy, son olarak da uyuşturucu ile mücadelede uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan, sürdürülen bu mücadelede gösterdikleri üstün gayret ve başarılı çalışmalardan dolayı emniyet ve jandarma personeline teşekkür etti.
Uyuşturucu ile mücadele konusuna büyük önem verdiğini ve bu mücadelenin daha etkin bir şekilde yapılmasına yönelik çok yönlü çalışmaların yapıldığını vurgulayan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Uyuşturucu sadece çocuklarımızı ve gençlerimizi değil, tüm insanlığı tehdit etmektedir.” dedi.

Uyuşturucu ve kaçakçılığının önlenmesi amacıyla güvenlik birimlerinin büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü, madde bağımlılarının azaltılması ve önlenmesi amacıyla madde bağımlılarının eğitilmesi, istihdam edilmesi ve bağımlıların topluma kazandırılması noktasında önemli çalışmaların yapıldığına vurgu yapan Vali Aksoy, uyuşturucu bağımlılığının sadece çocuklarımızı ve gençlerimizi değil, neredeyse tüm insanlığı tehdit ettiğini sözlerine ekledi. Uyuşturucunun Kocaeli’de iki boyutunun olduğunu, Kocaeli içerisinde uyuşturucu kullananlar ile Kocaeli üzerinden transit geçiş yapmak isteyenlerin bulunduğunu ve her iki yönde de güvenlik birimlerinin büyük bir hassasiyetle ve başarılı bir şekilde çalışmalarını yürütüldüğünden bahseden Vali Hüseyin Aksoy, bir yıl içerisinde uyuşturucu ile ilgili yapılan operasyonları ve ele geçirilen maddeleri açıkladı.

EĞİTİM İLKOKULDAN BAŞLAMALI

29.06.2017- 05.07.2018 tarihleri arasında uyuşturucu ile ilgili 1.115 operasyonun yapıldığını ve bu başarılı operasyonlar neticesinde; 2 Ton 57 Kg 7 Gr Eroin, 681 Kg 385 Gr Esrar, 3 Kg 714 Gr S. Kannobinoid Maddesi, 10.247 Uyuşturucu hap, 164 Gr. Kokain maddesi, 2 Kg 987 Gr Metamfetamin, 28 Gr Afyon Sakızı,  20.204 Kök Kenevir, 426 LT Asetik Anhidrit’in ele geçirildiğini ve bu operasyonlar kapsamında 2.990 şüpheli şahsın yakalandığını ve bu şahıslardan 590’ının tutuklandığını, 2.261 kişinin ise adli kontrol-serbest bırakıldığını belirtti. Madde bağımlıları ile mücadelede en etkin yolun, eğitim olduğuna değinen Vali Hüseyin Aksoy, ilkokuldan başlayarak, eğitimin her kademesinde uyuşturucu ile mücadelede eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesini,  anne ve babaların bilinçlendirilmesini ve ailelerin çocuklarına gerekli vakti ayırarak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutabileceklerini belirtti.

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Güvenlik birimleri tarafından alınan tedbirler ile genel anlamda sokaktaki bu faaliyetlerin ve bu suçu işleyenlerin rahat hareket etmesinin önlendiğini, ancak bunun yeterli olmadığını, mutlaka anne ve babaların, öğretmenlerin, okul müdürlerinin, çocuklara ve gençlere sahip çıkarak,  onları uyuşturucu konusunda, zararları konusunda bilgilendirmesinin önemine değinen Vali Aksoy, bu illeti ilimizden ve ülkemizden söküp atabilmemiz için toplumun tüm kesiminin desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Vali Hüseyin Aksoy, son olarak da uyuşturucu ile mücadelede uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan, sürdürülen bu mücadelede gösterdikleri üstün gayret ve başarılı çalışmalardan dolayı emniyet ve jandarma personeline teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.