UYUŞTURUCU YUVALARINA DARBE

Darıca 06.09.2017 - 12:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

UYUŞTURUCU YUVALARINA DARBE

Osmangazi mahalle muhtarı Kenan Demirbaş'ın başlattığı ve mahallenin tüm dinamiklerini bir araya getirdiği toplumsal sosyal toplantıların sonuncusu dün Ayfer Gazanfer İlkokulu'nda gerçekleşti.

Geçtiğimiz sezon yüksek katılımla 4 kere düzenlenen toplantılar ramazan ayının girmesiyle ara verilmişti. Yeni eğitim ve öğretim sezonun başlamasına günler kala bu toplantılara dün yine start verildi.  Düzenlenen toplantıya Darıca ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı istasyon asayiş büro amiri Aşkın Sarıçay da katıldı. Sarıçay'ın yanı sıra okul müdürleri de toplantı da hazır bulundu.  Uyuşturucuyla mücadelenin masaya yatırıldığı toplantıda belediye yetkililerinin ilçe spor müdürlüğünün ve diğer okul, kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılmaması eksiklik olarak görülürken ilerleyen dönemlerde düzenlenecek toplantılar da bu temsilcilerin de katılım beklentisi içerisinde olduğu dile getirildi. SAHİPSİZ BİNALAR ORTADAN KALKMALI Osmangazi mahalle muhtarı Kenan Demirbaşı açılış konuşmasını yaptığı toplantı da ,"Mahallemiz de ve ilçe genelin de harabeye dönmüş,  kullanılmayan, sahipsiz yapılar konuştu. Bu yapılar da kimliği belirsiz şahıslar uyuşturucu, alkollü içecek ve değişik maddeler kullanılıyor. Bu şahıslar madde alımı için bu binalara mesken tutarken topluma ve bulundukları çevreye istenmeyen görüntüler sergiliyorlar. Başta belediye yetkilileri olmak üzere diğer kurumlarımızın kontrol ve denetimleri ile bu binaların yıkımı veya bir şekilde ortadan kalkması için girişimlerin başlaması şart. Aksi halde bu binaların varlığı madde bağımlıları için ortam oluşturmaya devam edecek.  "Okul bahçelerimiz gönül ister ki öğrencilerin eğitim saatleri dışında o mahalle insanlarının spor yaptığı alanlar olarak kullanılabilse ancak madde bağımlıların alkol alarak eğlenmek isteyenlerin hatta hırsızlık amaçlı kişilerin kullanıldığı noktalara dönüşmüş. Özel güvenlik birimleri , gece  bekçileri, personeli oluşturarak kamera sistemlerini geliştirerek bunu sağlayabilirler.Bunun dışında aileler de çocuklarının uyuşturucuya yönelmesi noktasında tedbir ve önlem amaçlı bilinçlenmeli bu bilinçlenme için ilçe de  seminerler düzenlenmelidir. "dedi.İstasyon asayiş büro amiri Aşkın Sarıçay da toplantıda  okul bahçelerinin eğitim ve öğretim saatleri dışında yaz dönemleri içinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kullanılmaması adına güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğine dikkat çekti..   TOPLANTI NOTLARI KOMİSYONA İLETİLECEK Osmangazi mahalle muhtarı Kenan Demirbaş toplantıda ele alınan konuları, önerileri, sorunları  ve çözümleri darıca kaymakamı Ömer Karaman tarafından oluşturulan uyuşturucuyla mücadele komisyonuna ileteceğini bildirdi. Okul müdürlerinden Okay Yıldırım da "Uyuşturucuyla mücadele içeren seminerler düzenlenirken gençlerin kafasına, gündemine uyuşturucuyu getirmemeliyiz.Uyuşturuya bulaşmış gençlerin sağlıklı tedavi görmesi için ilçe de gerekli kuruluşların tam donanımlı hizmet vermesi de gerekiyor.Birçok genç uyuşturucuyu bırakmak istiyor ancak tedavi noktasında nasıl yönleneceği konusunda fikri yok" dedi.  
Osmangazi mahalle muhtarı Kenan Demirbaş'ın başlattığı ve mahallenin tüm dinamiklerini bir araya getirdiği toplumsal sosyal toplantıların sonuncusu dün Ayfer Gazanfer İlkokulu'nda gerçekleşti.

Geçtiğimiz sezon yüksek katılımla 4 kere düzenlenen toplantılar ramazan ayının girmesiyle ara verilmişti. Yeni eğitim ve öğretim sezonun başlamasına günler kala bu toplantılara dün yine start verildi.  Düzenlenen toplantıya Darıca ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı istasyon asayiş büro amiri Aşkın Sarıçay da katıldı. Sarıçay'ın yanı sıra okul müdürleri de toplantı da hazır bulundu.  Uyuşturucuyla mücadelenin masaya yatırıldığı toplantıda belediye yetkililerinin ilçe spor müdürlüğünün ve diğer okul, kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılmaması eksiklik olarak görülürken ilerleyen dönemlerde düzenlenecek toplantılar da bu temsilcilerin de katılım beklentisi içerisinde olduğu dile getirildi.

SAHİPSİZ BİNALAR ORTADAN KALKMALI

Osmangazi mahalle muhtarı Kenan Demirbaşı açılış konuşmasını yaptığı toplantı da ,"Mahallemiz de ve ilçe genelin de harabeye dönmüş,  kullanılmayan, sahipsiz yapılar konuştu. Bu yapılar da kimliği belirsiz şahıslar uyuşturucu, alkollü içecek ve değişik maddeler kullanılıyor. Bu şahıslar madde alımı için bu binalara mesken tutarken topluma ve bulundukları çevreye istenmeyen görüntüler sergiliyorlar. Başta belediye yetkilileri olmak üzere diğer kurumlarımızın kontrol ve denetimleri ile bu binaların yıkımı veya bir şekilde ortadan kalkması için girişimlerin başlaması şart. Aksi halde bu binaların varlığı madde bağımlıları için ortam oluşturmaya devam edecek.  "Okul bahçelerimiz gönül ister ki öğrencilerin eğitim saatleri dışında o mahalle insanlarının spor yaptığı alanlar olarak kullanılabilse ancak madde bağımlıların alkol alarak eğlenmek isteyenlerin hatta hırsızlık amaçlı kişilerin kullanıldığı noktalara dönüşmüş. Özel güvenlik birimleri , gece  bekçileri, personeli oluşturarak kamera sistemlerini geliştirerek bunu sağlayabilirler.Bunun dışında aileler de çocuklarının uyuşturucuya yönelmesi noktasında tedbir ve önlem amaçlı bilinçlenmeli bu bilinçlenme için ilçe de  seminerler düzenlenmelidir. "dedi.İstasyon asayiş büro amiri Aşkın Sarıçay da toplantıda  okul bahçelerinin eğitim ve öğretim saatleri dışında yaz dönemleri içinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kullanılmaması adına güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğine dikkat çekti.. 

 TOPLANTI NOTLARI KOMİSYONA İLETİLECEK

Osmangazi mahalle muhtarı Kenan Demirbaş toplantıda ele alınan konuları, önerileri, sorunları  ve çözümleri darıca kaymakamı Ömer Karaman tarafından oluşturulan uyuşturucuyla mücadele komisyonuna ileteceğini bildirdi. Okul müdürlerinden Okay Yıldırım da "Uyuşturucuyla mücadele içeren seminerler düzenlenirken gençlerin kafasına, gündemine uyuşturucuyu getirmemeliyiz.Uyuşturuya bulaşmış gençlerin sağlıklı tedavi görmesi için ilçe de gerekli kuruluşların tam donanımlı hizmet vermesi de gerekiyor.Birçok genç uyuşturucuyu bırakmak istiyor ancak tedavi noktasında nasıl yönleneceği konusunda fikri yok" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.