19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Vadide Bilişim ve Teknoloji konuşuldu!

Gebze 13.09.2019 - 17:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Vadide Bilişim ve Teknoloji konuşuldu!

Bilişim Vadisi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ‘nın (MARKA) hazırladığı Bilişim Vadisi ve Sektör Stratejileri lansman toplantısı Bilişim Vadisi'nde yapıldı.

Toplantıya,  Bilişim Vadisi ve Dogu Marmara Kalkınma Ajansı "'nın hazırladığı 3 ayrı bölümde düzenlenen ve Yıldız Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Işletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı Başkanı , GTU eski rektör yardımcısı Prof.Dr. Halit Keskin'in moderatörlüğünü yaptığı Toplantı ya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Bilişim Vadisi Genel Müdürü A.Serdar Ibrahimoğlu, GTÜ rektör yardımcısı Prof.Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, MARKA temsilcisi Cem Bayrak,  Bilişim Vadisi katılımcı firmaları katıldılar. Çalıştayda Bilişim Vadisi ve Doğu Marmara Bölgesi’nin kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlaması için hazırlanan rapor düzenlenen tanıtım programıyla basına tanıtıldı. HEDEFLERİ TUTTURMAK ÖNEMLİ Yıldız Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı Başkanı, Gebze Teknik Üniversitesi eski rektör yardımcısı  Prof. Dr. Halit Keskin yaptığı açıklamada, “Doğu Marmara Bilişim Sektörü ve Bilişim Vadisi Strateji Geliştirme çalıştayı gerçekleştirildi. Önemli sonuçlar ortaya çıktı. Bir rapor haline getirerek internet ortamında paylaştık. Biz Bilişim Vadisi’nde ve diğer kurumların amacına vakıf çalışmasını istiyoruz. Burada hedefleri belirleyerek, hedefleri tutturmak önemli. Uluslararası en iyi örnekleri inceleyerek sonuçlara nasıl gidebiliriz bağlamında da bir sonuç çıkarttık. Hem Bilişim Vadisi’nin vizyon ve misyonun oluşması, öncülük yapması, insan kaynakları bağlamında önümüzü açması bağlamında sizlerin katkısını önemsiyoruz” dedi. MARKA planlama ve programlama koordinasyon sorumlusu Cem Bayrak kalkınma ajansının hazırladığı faaliyetler ve destekler ile ilgili bilgilendirme sunumunu yaptı.  TEKNOFEST’TE YER ALACAĞIZ Çalıştayda söz alan Bilişim Vadisi Genel Müdürü A.Serdar İbrahimcioğlu’da , Bilişim Vadisi olarak  17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Teknofest’2019’a katılacaklarını belirterek, “Dünya artık merkezi olmayan bir Ar-ge anlayışına doğru gidiyor. Ar-ge merkezi kavramını kullanıyoruz ama bugün gittiğimiz yer merkezi olmayan bir merkez olacak. Artık bağlantıların bilimi var. Her bir bağlantının kendi içerisinde üreteceği yeni katma değerli ürünler var. Tüm bölge teknoloji geliştirme merkezine dönecek. Teknofest’i çok önemsiyoruz. Bilimsel fuarlar anlamında Teknofest dünyada ikinci konumda. Bilişim Vadisi olarak ulaşım teknolojileri bizim bir kümelenme çalışmamış var. Orada 22 tane otonom araç yarış yapacak. Otonom araçları test edebilecekleri, sürüş yapabilecekleri bir alanla Teknofest’te yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bilişim Vadisi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ‘nın (MARKA) hazırladığı Bilişim Vadisi ve Sektör Stratejileri lansman toplantısı Bilişim Vadisi'nde yapıldı.

Toplantıya,  Bilişim Vadisi ve Dogu Marmara Kalkınma Ajansı "'nın hazırladığı 3 ayrı bölümde düzenlenen ve Yıldız Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Işletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı Başkanı , GTU eski rektör yardımcısı Prof.Dr. Halit Keskin'in moderatörlüğünü yaptığı Toplantı ya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Bilişim Vadisi Genel Müdürü A.Serdar Ibrahimoğlu, GTÜ rektör yardımcısı Prof.Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, MARKA temsilcisi Cem Bayrak,  Bilişim Vadisi katılımcı firmaları katıldılar. Çalıştayda Bilişim Vadisi ve Doğu Marmara Bölgesi’nin kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlaması için hazırlanan rapor düzenlenen tanıtım programıyla basına tanıtıldı.

HEDEFLERİ TUTTURMAK ÖNEMLİ

Yıldız Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı Başkanı, Gebze Teknik Üniversitesi eski rektör yardımcısı  Prof. Dr. Halit Keskin yaptığı açıklamada, “Doğu Marmara Bilişim Sektörü ve Bilişim Vadisi Strateji Geliştirme çalıştayı gerçekleştirildi. Önemli sonuçlar ortaya çıktı. Bir rapor haline getirerek internet ortamında paylaştık. Biz Bilişim Vadisi’nde ve diğer kurumların amacına vakıf çalışmasını istiyoruz. Burada hedefleri belirleyerek, hedefleri tutturmak önemli. Uluslararası en iyi örnekleri inceleyerek sonuçlara nasıl gidebiliriz bağlamında da bir sonuç çıkarttık. Hem Bilişim Vadisi’nin vizyon ve misyonun oluşması, öncülük yapması, insan kaynakları bağlamında önümüzü açması bağlamında sizlerin katkısını önemsiyoruz” dedi. MARKA planlama ve programlama koordinasyon sorumlusu Cem Bayrak kalkınma ajansının hazırladığı faaliyetler ve destekler ile ilgili bilgilendirme sunumunu yaptı.

 TEKNOFEST’TE YER ALACAĞIZ

Çalıştayda söz alan Bilişim Vadisi Genel Müdürü A.Serdar İbrahimcioğlu’da , Bilişim Vadisi olarak  17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Teknofest’2019’a katılacaklarını belirterek, “Dünya artık merkezi olmayan bir Ar-ge anlayışına doğru gidiyor. Ar-ge merkezi kavramını kullanıyoruz ama bugün gittiğimiz yer merkezi olmayan bir merkez olacak. Artık bağlantıların bilimi var. Her bir bağlantının kendi içerisinde üreteceği yeni katma değerli ürünler var. Tüm bölge teknoloji geliştirme merkezine dönecek. Teknofest’i çok önemsiyoruz. Bilimsel fuarlar anlamında Teknofest dünyada ikinci konumda. Bilişim Vadisi olarak ulaşım teknolojileri bizim bir kümelenme çalışmamış var. Orada 22 tane otonom araç yarış yapacak. Otonom araçları test edebilecekleri, sürüş yapabilecekleri bir alanla Teknofest’te yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.