Vakıf ve GTÜ öğrencileri iftar yaptı

Gebze 12.06.2018 - 10:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Vakıf ve GTÜ öğrencileri iftar yaptı

Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı üyeleri GTÜ öğrencileri ile iftarda buluştu.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) öğrencilerine burs sağlamak ve onların sosyal, kültürel yönden gelişimlerine, bilim ve teknoloji alanlarında araştırmalarına kaynak oluşturmak için kurulmuş olan Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı faaliyetlerine devam ediyor.  Bu kapsamda vakıf denetleme kurulu önceki gün faaliyetleri görüşmek üzere toplandı. Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Denetleme Kurulu Toplantısı sonrası vakıf üyeleri ile GTÜ öğrencileri iftarda bir araya geldi. Gebze Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılan iftar programına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. M. Hasan Aslan, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü aynı zamanda Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, vakfı üyeleri, GTÜ  öğrencileri katıldı. EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Denetleme Kurulu Toplantısı'nın ardın vakıf üyeleri öğrencilerle birlikte oruçlarını açtılar. İftar sonrası ev sahibi GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler selamlama konuşması yaparak vakıf üyelerini ve öğrencileri GTO ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vakıf yönetim kurulu başkanı ve GTÜ eski rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün aralarına katılmış olmasının kendilerine büyük mutluluk verdiğini söyledi. Öğrencilere itafen yaptığı konuşmada ise; “ Bizler sizlerin başarısını çok istiyoruz. Sizlerin başarılı olması demek bölgenin kalkınması, ülkenin kalkınması demek. Size gerçekten bu ülkenin çok ihtiyacı var. Eğitim olmazsa olmazlarımızdan biridir. Bireylerin eğitimi kurumların eğitilmesi demek, kurumların eğitilmesi demek bölgenin ve ülkenin gelişmesi demektir. Mustafa Kemal Atatürk’ünde Kurtuluş Savaşından sonra cümlesi şudur: ‘Artık savaş bitmiştir bundan sonraki savaş ekonomik savaştır.’ Ekonomik savaş ve bağımsızlığı eğitimle verebiliriz. Sizlerin bundan sonraki eğitim hayatında başarılar temenni ediyorum. Bölgemizde OSB'lerin olması, AR-GE ve tasarım merkezlerinin olması, TÜBİTAK MAM, TÜSİDE, Bilişim Vadisi’nin olması aynı zamanda Teknoloji Bankası’nın buraya kurulmuş olması sizler için önemli bir değer unutmamanızı rica ediyorum.” dedi. Vakıf toplantısı sonrasında öğrencileri ile buluşmuş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Haluk Görgün,  Gebze’de öğrenciler adına güzel bir sinerjiyi yakaladıklarını belirtti. GTÜ öğrencelerinin birer cevherler olduklarını belirtti. Ülkenin geleceği için öğrencilerin yetişmesi doğrultusunda öğrencilere yatırım yaparak vakıf olarak bir vizyon çizdiklerini söyledi. Görgün, öğrencilerin ulusal ve uluslararası alanda yapacakları çalışmalara katkıya devam edeceklerini ifade etti. Konuşmaların ardından vakıf üyeleri ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdiler.   
Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı üyeleri GTÜ öğrencileri ile iftarda buluştu.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) öğrencilerine burs sağlamak ve onların sosyal, kültürel yönden gelişimlerine, bilim ve teknoloji alanlarında araştırmalarına kaynak oluşturmak için kurulmuş olan Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı faaliyetlerine devam ediyor.  Bu kapsamda vakıf denetleme kurulu önceki gün faaliyetleri görüşmek üzere toplandı. Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Denetleme Kurulu Toplantısı sonrası vakıf üyeleri ile GTÜ öğrencileri iftarda bir araya geldi. Gebze Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılan iftar programına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. M. Hasan Aslan, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü aynı zamanda Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, vakfı üyeleri, GTÜ  öğrencileri katıldı.

EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Denetleme Kurulu Toplantısı'nın ardın vakıf üyeleri öğrencilerle birlikte oruçlarını açtılar. İftar sonrası ev sahibi GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler selamlama konuşması yaparak vakıf üyelerini ve öğrencileri GTO ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vakıf yönetim kurulu başkanı ve GTÜ eski rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün aralarına katılmış olmasının kendilerine büyük mutluluk verdiğini söyledi. Öğrencilere itafen yaptığı konuşmada ise; “ Bizler sizlerin başarısını çok istiyoruz. Sizlerin başarılı olması demek bölgenin kalkınması, ülkenin kalkınması demek. Size gerçekten bu ülkenin çok ihtiyacı var. Eğitim olmazsa olmazlarımızdan biridir. Bireylerin eğitimi kurumların eğitilmesi demek, kurumların eğitilmesi demek bölgenin ve ülkenin gelişmesi demektir. Mustafa Kemal Atatürk’ünde Kurtuluş Savaşından sonra cümlesi şudur: ‘Artık savaş bitmiştir bundan sonraki savaş ekonomik savaştır.’ Ekonomik savaş ve bağımsızlığı eğitimle verebiliriz. Sizlerin bundan sonraki eğitim hayatında başarılar temenni ediyorum. Bölgemizde OSB'lerin olması, AR-GE ve tasarım merkezlerinin olması, TÜBİTAK MAM, TÜSİDE, Bilişim Vadisi’nin olması aynı zamanda Teknoloji Bankası’nın buraya kurulmuş olması sizler için önemli bir değer unutmamanızı rica ediyorum.” dedi.

Vakıf toplantısı sonrasında öğrencileri ile buluşmuş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Haluk Görgün,  Gebze’de öğrenciler adına güzel bir sinerjiyi yakaladıklarını belirtti. GTÜ öğrencelerinin birer cevherler olduklarını belirtti. Ülkenin geleceği için öğrencilerin yetişmesi doğrultusunda öğrencilere yatırım yaparak vakıf olarak bir vizyon çizdiklerini söyledi. Görgün, öğrencilerin ulusal ve uluslararası alanda yapacakları çalışmalara katkıya devam edeceklerini ifade etti. Konuşmaların ardından vakıf üyeleri ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdiler.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.