VAKKASOĞLU DARICA’DA KONFERANS VERDİ

Darıca 14.03.2017 - 11:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

VAKKASOĞLU DARICA’DA KONFERANS VERDİ

Eğitimci yazar Vehbi Vakksoğlu, “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı’nın Kabulü” konulu konferansla Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde sevenleriyle bir araya geldi.

Programda, “İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatından, ahlakından ve vatan sevgisinden kesitler anlatan Vakkasoğlu, zor şartlar altında geleceğe önemli eserler bırakan Mehmet Akif Ersoy’un hayatını herkesin örnek alması gerektiğinin altını çizdi. Vakkasoğlu, “İstiklal Marşı gibi bir eseri önemli bir ahlak ve karakter abidesi olan Mehmet Akif Ersoy’dan başkası yazamazdı” diyerek Ersoy’un hayatından örnekler verdi. İstiklal Marşı’nın, bir milletin milli birlik ve beraberlik idealini en güzel şekliyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşıdığını vurgulayan Vakkasoğlu, “Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşı’mızın mısralarında bulmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşımaktadır” diyerek M.Akif Ersoy’un hayatını  ve İstiklal Marşı’nın önemini anlattı.   AKİF’İN TORUNLARI VATAN İÇİN ŞEHİT OLDU Verdiği kıymetli bilgiler için Vakkasoğlu’na teşekkür ederek günün anısına “Gönü Birliği Kapısı” maketi hediye eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Akif’in hayatını örnek alarak yaşayan gençlerimiz 15 Temmuz’da vatanı uğruna canlarını hiçe sayarak geleceğine sahip çıkmış ve bu vatan toprağında ilelebet bayrağımıızn dalgalanacağını dosta düşmana göstermiştir.” diyerek düşüncelerini ifade etti.
Eğitimci yazar Vehbi Vakksoğlu, “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı’nın Kabulü” konulu konferansla Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde sevenleriyle bir araya geldi.

Programda, “İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatından, ahlakından ve vatan sevgisinden kesitler anlatan Vakkasoğlu, zor şartlar altında geleceğe önemli eserler bırakan Mehmet Akif Ersoy’un hayatını herkesin örnek alması gerektiğinin altını çizdi. Vakkasoğlu, “İstiklal Marşı gibi bir eseri önemli bir ahlak ve karakter abidesi olan Mehmet Akif Ersoy’dan başkası yazamazdı” diyerek Ersoy’un hayatından örnekler verdi.


İstiklal Marşı’nın, bir milletin milli birlik ve beraberlik idealini en güzel şekliyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşıdığını vurgulayan Vakkasoğlu, “Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşı’mızın mısralarında bulmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşımaktadır” diyerek M.Akif Ersoy’un hayatını  ve İstiklal Marşı’nın önemini anlattı.

 

AKİF’İN TORUNLARI VATAN İÇİN ŞEHİT OLDU

Verdiği kıymetli bilgiler için Vakkasoğlu’na teşekkür ederek günün anısına “Gönü Birliği Kapısı” maketi hediye eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Akif’in hayatını örnek alarak yaşayan gençlerimiz 15 Temmuz’da vatanı uğruna canlarını hiçe sayarak geleceğine sahip çıkmış ve bu vatan toprağında ilelebet bayrağımıızn dalgalanacağını dosta düşmana göstermiştir.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.