19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Vali Aksoy’dan yatırım toplantısı!

Kocaeli 10.10.2018 - 11:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Vali Aksoy’dan yatırım toplantısı!

2018 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurul Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Aksoy, 783 yatırımın olduğunu söyleyerek, 151 projenin bittiğini, devam eden ise 514 proje olduğunu söyledi.

2018 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurul Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Vali Yardımcısı Suat Kılıç, İlçe Kaymakamları, Karayolları 1. Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz,  İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Baytüz, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Kocaeli  DSİ 15. Şube Müdürü Cahit Aşkan,  kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin yetkilileri katıldı. 783 KAMU YATIRIMI VAR Vali Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada; “2018 yılı 3. Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısını gerçekleştirmek üzere bir aradayız.  2018 yılı yatırımlarının gerçekleşme durumu ve koordinasyon gereken durumları görüşeceğiz. 2018 yılı içerisinde kamu yatırımı olarak toplam 783 yatırımımız var. 275 tanesi merkezi idare tarafından, 508 tanesi de mahalli idareler tarafından yürütülmektedir. Şuana kadar 151 proje bitmiş, devam eden 514, ihale aşamasında olan 71 ve 47 tanede başlanamayan projemiz bulunmaktadır. 2018 yılı yatırımlarının proje tutarları toplam 10 milyar 408 milyon TL’dir. 2018 yılı için öngörülen ödenek miktarı da 3 milyar 19 milyon TL’dir. 2018 yılında yapılan harcama 1 milyar 445 milyon TL’dir. Ortalama nakdi gerçekleşme oranı 48’dir. YATIRIMLAR TAKİP EDİLİYOR İl Planlama Koordinasyon Müdürlüğümüzde yatırımları takip sistemi oluşturulmuştur. Bu sistemde ilgili kurumlarımızın gönderdiği bilgiler işlenerek, burada yatırımlar takip ediliyor. Bu konuda İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğümüzün sizden talep ettiği bilgileri zamanında ve doğru olarak iletmeniz büyük önem taşıyor. Bu konuda ilgili birim amirlerimizin bu hassasiyeti göstermeleri ve bundan sonraki çalışmalarda kullanılması büyük önem taşımaktadır. Sorunlu olan yatırımlarımız varsa çözümü noktasında bütün yatırımcı kurumlarımızın hassasiyet göstermeleri ve biran önce bu yatırımları gerçekleştirmek üzere gayretlerini ortaya koymaları büyük önem taşımaktadır.” diyen Vali Aksoy, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu. PROJE UYGULAMALARINDAKİ SORUNLARI KONUŞULDU Vali Aksoy’un konuşmasının ardından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Karayolları 1. Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz ilimiz için önem arz  eden  projeler   ile ilgili  sunum gerçekleştirdi. Proje uygulamalarında karşılaşılan sorunlar üzerinde değerlendirmeler yapılarak, sorunların bir an önce giderilmesi için Sayın Valimiz tarafından ilgili kurum yetkililerine gerekli talimatlar verildi.
2018 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurul Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Aksoy, 783 yatırımın olduğunu söyleyerek, 151 projenin bittiğini, devam eden ise 514 proje olduğunu söyledi.

2018 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurul Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Vali Yardımcısı Suat Kılıç, İlçe Kaymakamları, Karayolları 1. Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz,  İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Baytüz, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Kocaeli  DSİ 15. Şube Müdürü Cahit Aşkan,  kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin yetkilileri katıldı.

783 KAMU YATIRIMI VAR

Vali Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada; “2018 yılı 3. Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısını gerçekleştirmek üzere bir aradayız.  2018 yılı yatırımlarının gerçekleşme durumu ve koordinasyon gereken durumları görüşeceğiz. 2018 yılı içerisinde kamu yatırımı olarak toplam 783 yatırımımız var. 275 tanesi merkezi idare tarafından, 508 tanesi de mahalli idareler tarafından yürütülmektedir. Şuana kadar 151 proje bitmiş, devam eden 514, ihale aşamasında olan 71 ve 47 tanede başlanamayan projemiz bulunmaktadır. 2018 yılı yatırımlarının proje tutarları toplam 10 milyar 408 milyon TL’dir. 2018 yılı için öngörülen ödenek miktarı da 3 milyar 19 milyon TL’dir. 2018 yılında yapılan harcama 1 milyar 445 milyon TL’dir. Ortalama nakdi gerçekleşme oranı 48’dir.

YATIRIMLAR TAKİP EDİLİYOR

İl Planlama Koordinasyon Müdürlüğümüzde yatırımları takip sistemi oluşturulmuştur. Bu sistemde ilgili kurumlarımızın gönderdiği bilgiler işlenerek, burada yatırımlar takip ediliyor. Bu konuda İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğümüzün sizden talep ettiği bilgileri zamanında ve doğru olarak iletmeniz büyük önem taşıyor. Bu konuda ilgili birim amirlerimizin bu hassasiyeti göstermeleri ve bundan sonraki çalışmalarda kullanılması büyük önem taşımaktadır. Sorunlu olan yatırımlarımız varsa çözümü noktasında bütün yatırımcı kurumlarımızın hassasiyet göstermeleri ve biran önce bu yatırımları gerçekleştirmek üzere gayretlerini ortaya koymaları büyük önem taşımaktadır.” diyen Vali Aksoy, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

PROJE UYGULAMALARINDAKİ SORUNLARI KONUŞULDU

Vali Aksoy’un konuşmasının ardından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Karayolları 1. Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz ilimiz için önem arz  eden  projeler   ile ilgili  sunum gerçekleştirdi. Proje uygulamalarında karşılaşılan sorunlar üzerinde değerlendirmeler yapılarak, sorunların bir an önce giderilmesi için Sayın Valimiz tarafından ilgili kurum yetkililerine gerekli talimatlar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.