Vali Aksoy Göreve Başladı

Kocaeli 29.06.2017 - 20:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Vali Aksoy Göreve Başladı

Diyarbakır Valiliği'nden Kocaeli Valiliği'ne atanan Hüseyin Aksoy, görevine başladı.

Diyarbakır Valiliği'nden  Kocaeli Valiliği'ne atanan  Hüseyin Aksoy, görevine başladı. Kente gelen Aksoy, Valilik önünde ilgililerce karşılandı. Valilik Toplantı Salonu'ndaki törende Aksoy'un öz geçmişi okundu. Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada,  Türkiye'nin farklı noktalarında çeşitli görevlerde bulunduğunu belirterek, en son  Diyarbakır Valiliği görevini yürüttüğünü anımsattı. Diyarbakır'da, başta terör olayları olmak üzere birçok konuda belirli sorunların oluşturduğu bir ortamda görevini yapma gayreti içinde olduğunu ifade eden Aksoy,  Kocaeli'nin  Türkiye'nin en nadide kentlerinden biri olduğunu vurguladı. Aksoy, kentin ekonomik ve ticari konumundan bahsederek, "Kocaeli'ye baktığımızda aldığım ön bilgilere göre dış ticaret hacmi 59 milyar dolar ve  Türkiye'nin dış ticaret hacminin yaklaşık olarak yüzde 18'ini ortaya koyan bir il. Çok sayıda organize sanayi bölgesi var. Birçok sanayi yatırımlarının da bölgede büyük bir ciddiyetle devam ettiğini biliyoruz. Özellikle  Kocaeli'nin geçmişten beri süregelen birçok projesi, çalışması ve faaliyetleri var. Görevimiz onların bıraktığı noktadan bunu daha ileriye taşımak için kentteki paydaşlarla beraber bu çalışmaları geliştirmek." şeklinde konuştu. "Kocaeli'yi daha farklı noktalara taşıma gayreti içinde olacağız" Kocaeli'nin aynı zamanda üniversite şehri olduğunu hatırlatan Aksoy,  Kocaeli Üniversitesi ve  Gebze Teknik Üniversitesi'nin 88 bini aşan bir öğrenci potansiyeline sahip olduğunu bildirdi. Aksoy, birçok üniversite ve kentlerin bu sayıda öğrencisinin bulunmadığını aktararak, "368 bin civarında bir öğrenciye sahip, genç bir nüfusla  Kocaeli önümüzdeki süreçte de kendisini geliştirecek ve farklı bir noktaya taşıyacak. Limanlarıyla, lojistik özellikleriyle, sanayi yatırımlarıyla  Kocaeli önemli bir il ve burada görev yapıyor olmaktan da büyük onur duyacağım. Özellikle ticareti, lojistiği ve sanayisinin dışında tarihi değerleriyle ve doğal güzellikleriyle bir turizm şehri olma boyutuyla da  Kocaeli'yi daha farklı noktalara taşıma gayreti içinde olacağız." ifadesini kullandı. Bakanlık ve yerel yönetimlerin de yatırımlarıyla kentin daha farklı bir konuma taşınacağını belirten Aksoy, bu süreçte kenti yakından tanıma fırsatı bulacağını sözlerine ekledi.
Diyarbakır Valiliği'nden Kocaeli Valiliği'ne atanan Hüseyin Aksoy, görevine başladı.

Diyarbakır Valiliği'nden  Kocaeli Valiliği'ne atanan  Hüseyin Aksoy, görevine başladı.

Kente gelen Aksoy, Valilik önünde ilgililerce karşılandı. Valilik Toplantı Salonu'ndaki törende Aksoy'un öz geçmişi okundu.

Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada,  Türkiye'nin farklı noktalarında çeşitli görevlerde bulunduğunu belirterek, en son  Diyarbakır Valiliği görevini yürüttüğünü anımsattı.

Diyarbakır'da, başta terör olayları olmak üzere birçok konuda belirli sorunların oluşturduğu bir ortamda görevini yapma gayreti içinde olduğunu ifade eden Aksoy,  Kocaeli'nin  Türkiye'nin en nadide kentlerinden biri olduğunu vurguladı.

Aksoy, kentin ekonomik ve ticari konumundan bahsederek, "Kocaeli'ye baktığımızda aldığım ön bilgilere göre dış ticaret hacmi 59 milyar dolar ve  Türkiye'nin dış ticaret hacminin yaklaşık olarak yüzde 18'ini ortaya koyan bir il. Çok sayıda organize sanayi bölgesi var. Birçok sanayi yatırımlarının da bölgede büyük bir ciddiyetle devam ettiğini biliyoruz. Özellikle  Kocaeli'nin geçmişten beri süregelen birçok projesi, çalışması ve faaliyetleri var. Görevimiz onların bıraktığı noktadan bunu daha ileriye taşımak için kentteki paydaşlarla beraber bu çalışmaları geliştirmek." şeklinde konuştu.

"Kocaeli'yi daha farklı noktalara taşıma gayreti içinde olacağız"

Kocaeli'nin aynı zamanda üniversite şehri olduğunu hatırlatan Aksoy,  Kocaeli Üniversitesi ve  Gebze Teknik Üniversitesi'nin 88 bini aşan bir öğrenci potansiyeline sahip olduğunu bildirdi.

Aksoy, birçok üniversite ve kentlerin bu sayıda öğrencisinin bulunmadığını aktararak, "368 bin civarında bir öğrenciye sahip, genç bir nüfusla  Kocaeli önümüzdeki süreçte de kendisini geliştirecek ve farklı bir noktaya taşıyacak. Limanlarıyla, lojistik özellikleriyle, sanayi yatırımlarıyla  Kocaeli önemli bir il ve burada görev yapıyor olmaktan da büyük onur duyacağım. Özellikle ticareti, lojistiği ve sanayisinin dışında tarihi değerleriyle ve doğal güzellikleriyle bir turizm şehri olma boyutuyla da  Kocaeli'yi daha farklı noktalara taşıma gayreti içinde olacağız." ifadesini kullandı.

Bakanlık ve yerel yönetimlerin de yatırımlarıyla kentin daha farklı bir konuma taşınacağını belirten Aksoy, bu süreçte kenti yakından tanıma fırsatı bulacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.