Vali Darıca için talimat verdi!

Darıca 12.09.2019 - 08:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Vali Darıca için talimat verdi!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, merkezi yerleştirme sınavı olan Liselere Giriş Sınavı (LGS)'de tüm yerleştirme türlerinde yerleşemeyerek açıkta kalan yüzde 1'lik dilimde yer alan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatıyla tüm illerde komisyonlar kurulmuştu. Kocaeli'nde ise 4-5 Eylül'deki ek yerleştirmelerde de sınavsız öğrenci alan adrese bağlı Anadolu Liseleri de dolduğu için 59 öğrenci açıkta kalmıştı. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Darıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce velilere tek tercih olarak Darıca'daki Şehit Murat Tevlim İmam Hatip Anadolu Lisesi'ne açılacak ilave tek sınıfa çocuklarını kaydettirmeleri ve diğer Anadolu liselerine sınıf ya da kontenjan verilmeyeceği ilan edilmişti. KAYMAKAMA TALİMAT VERDİ Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Hiçbir çocuğumuzun eğitim dışında kalmasını kabul edemeyiz. Ben ilk defa, böyle bir durum yaşandığını öğrendim. Bana böyle bir konu da anlatılmadı. Kimseye de çocuklarını şu ya da bu okula yazdırmaları yönünde bir talimatım da olmadı. Vali olarak, böyle bir sorun yaşandığını da sizin basından öğrendim. Bu durumdan haberim yoktu. Darıca Kaymakamımıza talimat verdim” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, merkezi yerleştirme sınavı olan Liselere Giriş Sınavı (LGS)'de tüm yerleştirme türlerinde yerleşemeyerek açıkta kalan yüzde 1'lik dilimde yer alan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatıyla tüm illerde komisyonlar kurulmuştu. Kocaeli'nde ise 4-5 Eylül'deki ek yerleştirmelerde de sınavsız öğrenci alan adrese bağlı Anadolu Liseleri de dolduğu için 59 öğrenci açıkta kalmıştı. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Darıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce velilere tek tercih olarak Darıca'daki Şehit Murat Tevlim İmam Hatip Anadolu Lisesi'ne açılacak ilave tek sınıfa çocuklarını kaydettirmeleri ve diğer Anadolu liselerine sınıf ya da kontenjan verilmeyeceği ilan edilmişti.

KAYMAKAMA TALİMAT VERDİ

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Hiçbir çocuğumuzun eğitim dışında kalmasını kabul edemeyiz. Ben ilk defa, böyle bir durum yaşandığını öğrendim. Bana böyle bir konu da anlatılmadı. Kimseye de çocuklarını şu ya da bu okula yazdırmaları yönünde bir talimatım da olmadı. Vali olarak, böyle bir sorun yaşandığını da sizin basından öğrendim. Bu durumdan haberim yoktu. Darıca Kaymakamımıza talimat verdim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.