Vali Eğitimi değerlendirdi!

Kocaeli 23.12.2015 - 13:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Vali Eğitimi değerlendirdi!

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, TV 41’de Abdullah Yıldırım’ın sunduğu “Gündem Özel” programına konuk oldu. Güzeloğlu, Kocaeli’de eğitim ile ilgili yapılan hizmetleri ve gelinen son durumu değerlendirdi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu; yaptığı açıklama da “Eğitim; kamu yönetiminde ve toplum hayatında en önemli hizmet ve öncelik alanımızdır. Eğitim; hem bireyi, hem toplumu şekillendirerek değiştirmek, dönüştürmek ve konulmuş hangi hedefler olursa olsun o hedeflere eriştirmek için vazgeçemeyeceğimiz bir hizmet alanıdır. Eğitim aynı zamanda geleceğimizi konuşmaktır. Eğitimin alt başlığında insanı konuşuyorsunuz. Eğitim aslında doğumdan önce başlıyor. Bu noktada baktığımız zaman eğitim temel başlığında tüm kamu hizmetleri alanında da öne çıkıyor. Eğitimin 2 tane temel kategorisi var. Bir tanesi fiziksel anlamda yaptıklarımız, diğeri de değerler ve nitelik anlamında yaptıklarımızdır. Biz bir bütün olarak Kocaeli ile ilgili gelecek planlamalarımızın hepsini şüphesiz eğitimden bağımsız yapma şansına ve hakkına sahip değiliz. Eğitim en öncelikli meselemizdir.”dedi. EĞİTİME ÖZEL ÖNEM Eğitim alt yapısına yönelik çalışmalrı anlatan Güzeloğlu, “2015 yılında eğitimde bizim çok önemli hedeflerimizden biri şüphesiz eğitimin temel şartlarından biri olan fiziksel alt yapıları, okul ve buna bağlı yatırımlarımızın Kocaeli’ye yakışır şekilde hızlı bir çalışmaya konu edilmesidir. 2013 yılında 33 binamız ve 619 derslik yatırımımız var. 2014 yılında 49 binamız ve 924 derslik yatırımımız bulunuyor. Ancak 2015 yılında 65 bina ve 1245 derslik yatırımımız bulunmaktadır. 2015 yılında toplam 289 milyon 700 bin TL yatırım gerçekleştirdik. Bu rakama dün 1,5 milyon TL daha eklendi. Bunda sayın Bakanımızın çok büyük katkıları var. 12 ilçede İlçe Değerlendirme Toplantıları yaptık. Toplantılarda söylediğim gibi artık sadece okul yapmayacağız. Şüphesiz okul başlığı altında bir yaşam alanı ve adası yapıyoruz. Bu okullar sadece eğitim döneminde değil, mahallenin, çevrenin, sosyal hayatın ihtiyaç duyduğu bütün alanlarda kullanılacak bir buluşma alanı olacak. İki günü bir olan ziyandadır sözünü düşünerek 2016 yılında da yatırımlarımız daha da artacaktır.”diye konuştu. SINAV BAŞARILARI İlimiz genelinde TEOG, YGS ve LYS sınavlarındaki başarı durumumuz hakkında bilgi veren Vali Güzeloğlu “TEOG sınavlarında Kocaeli olarak bütün puan türlerinde Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bu kararlı, sağlıklı ve doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. 2015 yılında da 2014 yılında olduğu gibi başarı oranlarımız artış göstermektedir. Bu büyük bir mutluluktur. Bu başarılar çok kolay elde edilmiyor. YGS sınavında ise 2013 yılında matematik, sosyal ve fende Türkiye ortalamasının altında idik. 2015 yılında ise hepsinde Türkiye ortalamasını aştık. Elbette bu yetmez. Hedefimiz zirvede olmaktır. Türkiye ortalamasını yükselten model bir kent olmalıyız. LYS de ise Türkiye ortalamasının bir hayli gerisinde idik. 2015 yılında ise bu oran daha da azalıyor ve ivme yükselen değerlerde. İnanmazsak ve inandığımız ölçüde çalışmazsak hiçbir şey elde edemeyiz.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, TV 41’de Abdullah Yıldırım’ın sunduğu “Gündem Özel” programına konuk oldu. Güzeloğlu, Kocaeli’de eğitim ile ilgili yapılan hizmetleri ve gelinen son durumu değerlendirdi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu; yaptığı açıklama da “Eğitim; kamu yönetiminde ve toplum hayatında en önemli hizmet ve öncelik alanımızdır. Eğitim; hem bireyi, hem toplumu şekillendirerek değiştirmek, dönüştürmek ve konulmuş hangi hedefler olursa olsun o hedeflere eriştirmek için vazgeçemeyeceğimiz bir hizmet alanıdır. Eğitim aynı zamanda geleceğimizi konuşmaktır. Eğitimin alt başlığında insanı konuşuyorsunuz. Eğitim aslında doğumdan önce başlıyor. Bu noktada baktığımız zaman eğitim temel başlığında tüm kamu hizmetleri alanında da öne çıkıyor. Eğitimin 2 tane temel kategorisi var. Bir tanesi fiziksel anlamda yaptıklarımız, diğeri de değerler ve nitelik anlamında yaptıklarımızdır. Biz bir bütün olarak Kocaeli ile ilgili gelecek planlamalarımızın hepsini şüphesiz eğitimden bağımsız yapma şansına ve hakkına sahip değiliz. Eğitim en öncelikli meselemizdir.”dedi.

EĞİTİME ÖZEL ÖNEM

Eğitim alt yapısına yönelik çalışmalrı anlatan Güzeloğlu, “2015 yılında eğitimde bizim çok önemli hedeflerimizden biri şüphesiz eğitimin temel şartlarından biri olan fiziksel alt yapıları, okul ve buna bağlı yatırımlarımızın Kocaeli’ye yakışır şekilde hızlı bir çalışmaya konu edilmesidir. 2013 yılında 33 binamız ve 619 derslik yatırımımız var. 2014 yılında 49 binamız ve 924 derslik yatırımımız bulunuyor. Ancak 2015 yılında 65 bina ve 1245 derslik yatırımımız bulunmaktadır. 2015 yılında toplam 289 milyon 700 bin TL yatırım gerçekleştirdik. Bu rakama dün 1,5 milyon TL daha eklendi. Bunda sayın Bakanımızın çok büyük katkıları var. 12 ilçede İlçe Değerlendirme Toplantıları yaptık. Toplantılarda söylediğim gibi artık sadece okul yapmayacağız. Şüphesiz okul başlığı altında bir yaşam alanı ve adası yapıyoruz. Bu okullar sadece eğitim döneminde değil, mahallenin, çevrenin, sosyal hayatın ihtiyaç duyduğu bütün alanlarda kullanılacak bir buluşma alanı olacak. İki günü bir olan ziyandadır sözünü düşünerek 2016 yılında da yatırımlarımız daha da artacaktır.”diye konuştu.

SINAV BAŞARILARI

İlimiz genelinde TEOG, YGS ve LYS sınavlarındaki başarı durumumuz hakkında bilgi veren Vali Güzeloğlu “TEOG sınavlarında Kocaeli olarak bütün puan türlerinde Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bu kararlı, sağlıklı ve doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. 2015 yılında da 2014 yılında olduğu gibi başarı oranlarımız artış göstermektedir. Bu büyük bir mutluluktur. Bu başarılar çok kolay elde edilmiyor. YGS sınavında ise 2013 yılında matematik, sosyal ve fende Türkiye ortalamasının altında idik. 2015 yılında ise hepsinde Türkiye ortalamasını aştık. Elbette bu yetmez. Hedefimiz zirvede olmaktır. Türkiye ortalamasını yükselten model bir kent olmalıyız. LYS de ise Türkiye ortalamasının bir hayli gerisinde idik. 2015 yılında ise bu oran daha da azalıyor ve ivme yükselen değerlerde. İnanmazsak ve inandığımız ölçüde çalışmazsak hiçbir şey elde edemeyiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.