Valilik ‘Psiko-Sosyal’ destek hattı kurdu!

Kocaeli 09.04.2020 - 10:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Valilik ‘Psiko-Sosyal’ destek hattı kurdu!

Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına destek olmak için psiko-sosyal destek hatları kuruldu. Sağlık Bakanlığının talimatları ve Valilik Koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, yeni tip koronavirüs ile mücadelede sağlık çalışanları ve vatandaşların sosyal izolasyon nedeniyle bu süreçte yaşayabilecekleri kaygı ve streslerini en aza indirebilmek için "Psiko-Sosyal Destek Hattı" kuruldu. Kocaeli Valiliği yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Psiko-Sosyal Destek Hatları, günlük yaşam rutinlerinin değişmesi, pandemi sürecine dair belirsizlik, kişinin hayatı üzerindeki kontrol hissinin azalması, sosyal mesafelendirme ya da karantinanın yarattığı yalnızlık hissi, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, sevdiklerine hastalık bulaştırmaya dair ve sevdiklerinin sağlığı konusunda yoğun kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamakta güçlük, karar verememe, yalnızca olumsuz düşüncelere odaklanma, sorumlulukların ertelenmesi ya da önemsenmemesi gibi endişeleri yaşayanlara, psikolojik ve sosyal destek hizmeti vereceklerdir. GEBZE BÖLGESİ’NDEKİ VATANDAŞLAR DA YARARLANACAK İzmit Akçakocabey, Gebze Beylikbağı ve Derince Sağlıklı Hayat Merkezleri ile ekteki listede belirtilen toplam 10 hastanede kurulan psiko-sosyal destek merkezini arayan tüm sağlık çalışanları ve vatandaşlara psikolog, çocuk gelişimi ve sosyal çalışmacıların telefon ile destek verebilecekleri birimler oluşturuldu. Hastanelerde Covid-19 tanısı alan ve/veya şüpheli olup takip için yatış verilen hastaların da günde bir kez psikolog ve sosyal çalışmacılarla telefon ile görüşmeleri sağlayacak. Psiko-Sosyal destek ve çalışma hatları, hafta içi 09.00/17.00 saatleri arasında hizmet verecek.” ifadeleri kullanıldı.    

Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına destek olmak için psiko-sosyal destek hatları kuruldu. Sağlık Bakanlığının talimatları ve Valilik Koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, yeni tip koronavirüs ile mücadelede sağlık çalışanları ve vatandaşların sosyal izolasyon nedeniyle bu süreçte yaşayabilecekleri kaygı ve streslerini en aza indirebilmek için "Psiko-Sosyal Destek Hattı" kuruldu. Kocaeli Valiliği yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Psiko-Sosyal Destek Hatları, günlük yaşam rutinlerinin değişmesi, pandemi sürecine dair belirsizlik, kişinin hayatı üzerindeki kontrol hissinin azalması, sosyal mesafelendirme ya da karantinanın yarattığı yalnızlık hissi, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, sevdiklerine hastalık bulaştırmaya dair ve sevdiklerinin sağlığı konusunda yoğun kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamakta güçlük, karar verememe, yalnızca olumsuz düşüncelere odaklanma, sorumlulukların ertelenmesi ya da önemsenmemesi gibi endişeleri yaşayanlara, psikolojik ve sosyal destek hizmeti vereceklerdir.

GEBZE BÖLGESİ’NDEKİ VATANDAŞLAR DA YARARLANACAK

İzmit Akçakocabey, Gebze Beylikbağı ve Derince Sağlıklı Hayat Merkezleri ile ekteki listede belirtilen toplam 10 hastanede kurulan psiko-sosyal destek merkezini arayan tüm sağlık çalışanları ve vatandaşlara psikolog, çocuk gelişimi ve sosyal çalışmacıların telefon ile destek verebilecekleri birimler oluşturuldu. Hastanelerde Covid-19 tanısı alan ve/veya şüpheli olup takip için yatış verilen hastaların da günde bir kez psikolog ve sosyal çalışmacılarla telefon ile görüşmeleri sağlayacak. Psiko-Sosyal destek ve çalışma hatları, hafta içi 09.00/17.00 saatleri arasında hizmet verecek.” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.