Valilik, Suriyeli Mültecilere Kapıları Kapattı

16.11.2015 - 22:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Valilik, Suriyeli Mültecilere Kapıları Kapattı

Suriyeli sığınmacıları almayı reddettiklerini açıkladılar

Teksas Valiliği'nin internet sitesinde yayınlanan mektupta, "Paris'teki trajik olaylar dikkate alındığında Texas, eyalete Suriyeli sığınmacıların yerleştirilmesini öngören programa katılmayı göze alamaz. Bu sığınmacıların her birisi terörist olabilir" dendi. OBAMA'YA ÇAĞRI: VAZGEÇİN Verdiği emirle Teksas Eyaleti'nin bugünden itibaren Suriyeli sığınmacıları almayacağını belirten Abbott, "Başkan olarak sizi, Suriyelileri nerede olursa olsun ABD topraklarında yerleştirme planlarından vazgeçmeye çağırıyorum" dedi. "KİMSE SURİYELİLERİN TERÖRİST OLMADIĞINI GARANTİ EDEMEZ" Abbott, "Ne siz, ne de başka bir federal yetkili, Suriyeli sığınmacıların terörist olmadığını garanti edemezsiniz. Onlara göç izni vermek sorumsuz bir şekilde Amerikalı yurttaşlarımızın hayatlarını tehlikeye atmak anlamına gelir" ifadelerini kullandı. ALABAMA EYALETİ DE REDDETMİŞTİ Daha önce Alabama Eyaleti, Suriyeli sığınmacıları kabul etmeyi reddetmişti. Diğer eyaletler, kontrol tedbirleri artırdıklarını açıklamıştı. ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, valileri sakinleştirmek için ülkeye gelen tüm Suriyeli sığınmacıların çok karmaşık ve maliyetli bir kontrol prosedüründen geçtiğini söyledi. Ancak New Yorklu Kongre üyesi Pete King, bu açıklamaya kuşkuyla baktığını, çünkü ABD gizli servislerinin elinde Suriyeli vatandaşlar hakkında veri tabanının olmadığını ifade etti.
Suriyeli sığınmacıları almayı reddettiklerini açıkladılar

Teksas Valiliği'nin internet sitesinde yayınlanan mektupta, "Paris'teki trajik olaylar dikkate alındığında Texas, eyalete Suriyeli sığınmacıların yerleştirilmesini öngören programa katılmayı göze alamaz. Bu sığınmacıların her birisi terörist olabilir" dendi.

OBAMA'YA ÇAĞRI: VAZGEÇİN

Verdiği emirle Teksas Eyaleti'nin bugünden itibaren Suriyeli sığınmacıları almayacağını belirten Abbott, "Başkan olarak sizi, Suriyelileri nerede olursa olsun ABD topraklarında yerleştirme planlarından vazgeçmeye çağırıyorum" dedi.

"KİMSE SURİYELİLERİN TERÖRİST OLMADIĞINI GARANTİ EDEMEZ"

Abbott, "Ne siz, ne de başka bir federal yetkili, Suriyeli sığınmacıların terörist olmadığını garanti edemezsiniz. Onlara göç izni vermek sorumsuz bir şekilde Amerikalı yurttaşlarımızın hayatlarını tehlikeye atmak anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

ALABAMA EYALETİ DE REDDETMİŞTİ

Daha önce Alabama Eyaleti, Suriyeli sığınmacıları kabul etmeyi reddetmişti. Diğer eyaletler, kontrol tedbirleri artırdıklarını açıklamıştı. ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, valileri sakinleştirmek için ülkeye gelen tüm Suriyeli sığınmacıların çok karmaşık ve maliyetli bir kontrol prosedüründen geçtiğini söyledi. Ancak New Yorklu Kongre üyesi Pete King, bu açıklamaya kuşkuyla baktığını, çünkü ABD gizli servislerinin elinde Suriyeli vatandaşlar hakkında veri tabanının olmadığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.