19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Valilik ve GTÜ protokol imzaladı

Gebze 07.02.2017 - 13:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Valilik ve GTÜ protokol imzaladı

Kocaeli Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) hizmetçi eğitim iş birliği protokolü imzaladı.

    Kocaeli Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) hizmetçi eğitim iş birliği protokolü bugün Valiliğin toplantı salonunda gerçekleşti. Protokol törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, GTÜ Rektörü Haluk Görgün, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik katıldı. Protokol imzalama töreni öncesinde konuşan Vali Güzeloğlu, “Eğitimde istediğimi hedeflerin elde edilmesi için, ülkesine devletine milletine bağlı, dünyayı tanıyan birey yetiştirmeyi amaçlayan 3 senedir çok önemli aşamalar kaydediyoruz. Kocaeli’de eğitimde bugün model kent olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.  GTÜ ÜLKEMİZİN YÜZ AKI Güzeloğlu, “Kocaeli’de eğitimde insan yetiştirme süresinde bizim iddiamız sadece başarıda birinci olmak değil, bir modern kent olmaktır. Eğitimcilerin eğitiminden başlayarak temek bütün alanlardan bilimin ışığında hayat boyu öğrenmeyi amaçlıyoruz. GTÜ bugün kurulduğu andan itibaren sadece ilimiz için değil Türkiye için bir değer olan üniversite. Marka ve patenti tescillenmede ülkemizin yüz akı olan bir üniversite. Türkiye üniversite sıralamasında ilkte olan başarısı ve performansı her geçen gün öne çıkan üniversitemizle guru duyuyoruz. Bu protokole birlikte bugün itibariyle valimiz ve bütün eğitim paydaşlarımız GTÜ’ye eğitim platformu oluşturdu. Bu Türkiye çaplı bir iş birliği olacak” açıklamasında bulundu.   TARİHİ BİR ANI YAŞIYORUZ GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ise şunları söyledi: “Tarihi bir anı yaşıyoruz. Valilik ve ilin üniversitesi iş birliği yapıyor. Vali Beyin, eğitim ve bilime verdiği önemin farkındayız. Milli Eğitim ile imzaladığımız protokolle hizmet içi eğitim oluşması konusuna ağırlık vererek öğrencilerimizin üniversitelere daha hazır gelmesini sağlayacağız. Bölgemizde ki liselerle çok protokol imzaladık. Her yaptığımız bilimsel ve kültürel etkinlikte bölgede liselere haber verdik. İllaki GTÜ’yü tercih etmelerini değil, doğru tercihler yapmalarını istediğimiz için bu tür organizasyonlar yapıyoruz”  
Kocaeli Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) hizmetçi eğitim iş birliği protokolü imzaladı.

 

 

Kocaeli Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) hizmetçi eğitim iş birliği protokolü bugün Valiliğin toplantı salonunda gerçekleşti. Protokol törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, GTÜ Rektörü Haluk Görgün, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik katıldı. Protokol imzalama töreni öncesinde konuşan Vali Güzeloğlu, “Eğitimde istediğimi hedeflerin elde edilmesi için, ülkesine devletine milletine bağlı, dünyayı tanıyan birey yetiştirmeyi amaçlayan 3 senedir çok önemli aşamalar kaydediyoruz. Kocaeli’de eğitimde bugün model kent olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

GTÜ ÜLKEMİZİN YÜZ AKI
Güzeloğlu, “Kocaeli’de eğitimde insan yetiştirme süresinde bizim iddiamız sadece başarıda birinci olmak değil, bir modern kent olmaktır. Eğitimcilerin eğitiminden başlayarak temek bütün alanlardan bilimin ışığında hayat boyu öğrenmeyi amaçlıyoruz. GTÜ bugün kurulduğu andan itibaren sadece ilimiz için değil Türkiye için bir değer olan üniversite. Marka ve patenti tescillenmede ülkemizin yüz akı olan bir üniversite. Türkiye üniversite sıralamasında ilkte olan başarısı ve performansı her geçen gün öne çıkan üniversitemizle guru duyuyoruz. Bu protokole birlikte bugün itibariyle valimiz ve bütün eğitim paydaşlarımız GTÜ’ye eğitim platformu oluşturdu. Bu Türkiye çaplı bir iş birliği olacak” açıklamasında bulundu.

 

TARİHİ BİR ANI YAŞIYORUZ
GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ise şunları söyledi: “Tarihi bir anı yaşıyoruz. Valilik ve ilin üniversitesi iş birliği yapıyor. Vali Beyin, eğitim ve bilime verdiği önemin farkındayız. Milli Eğitim ile imzaladığımız protokolle hizmet içi eğitim oluşması konusuna ağırlık vererek öğrencilerimizin üniversitelere daha hazır gelmesini sağlayacağız. Bölgemizde ki liselerle çok protokol imzaladık. Her yaptığımız bilimsel ve kültürel etkinlikte bölgede liselere haber verdik. İllaki GTÜ’yü tercih etmelerini değil, doğru tercihler yapmalarını istediğimiz için bu tür organizasyonlar yapıyoruz”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.