19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Valilik, yeni önlemleri açıkladı!

Kocaeli 09.04.2020 - 11:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Valilik, yeni önlemleri açıkladı!

Kocaeli valiliği corona virüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar ve önlemler alarak bir açıklama yayımladı. Valilikten yapılan açıklama şu şekilde; “1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereği ve İl Hıfzıssıhha Kurulunun 01.04.2020 gün ve 2020/16 sayılı Kararı ile; vatandaşlarımıza sunulan hizmetin devamlılığı, kalitesi, yeni tip coronavirüs (Covid-19) enfeksiyonunun hızlı ve etkin kontrolü için, İlçe Sağlık Müdürlüklerince yürütülen filyasyon ve saha çalışmalarında, ilgili görevi ifasına engel herhangi bir kronik hastalığı bulunmayan, başta öğretmenler ve imamlar olmak üzere diğer kurum çalışanlarından ihtiyaç duyulması halinde Kaymakamlıklar tarafından İlçe Sağlık Müdürlükleri emrine personel görevlendirilmesine karar verilmiştir. SAHA ÇALIŞMALARINDA YER ALACAKLAR Gerektiğinde Kaymakamlıklar tarafından İlçe Sağlık Müdürlüklerince yürütülen filyasyon ve saha çalışmaları için İlçe Sağlık Müdürlükleri emrine görevlendirilen personellerin görev yapacakları bölgeye göre Jandarma bölgesinde ise Jandarma, Emniyet Müdürlüğü bölgesinde ise Emniyet Müdürlüğü tarafından yardımcı olmak üzere yeteri kadar personel görevlendirilecektir. Bu görevlilerin saha çalışmalarında kullanılmak üzere araç ihtiyaçları da ilgili belediyeler tarafından karşılanacaktır. 14 GÜN KURALI ÇOK ÖNEMLİ Virüs, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı daha çok etkilemekle beraber tüm yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sosyal hareketliliğin virüsün yayılmasını hızlandıracağı değerlendirilmekte olup, temaslılar veya izolasyon gerektiren tüm durumlarda bulunan vatandaşlarımızın 14 gün kuralına kesinlikle uymaları ve izole oldukları yerlerden hiçbir şekilde ayrılmamaları gerekmektedir. VİRÜSÜN YAYILMASINI ÖNLEYECEK 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altı (Hıfzıssıhha Kurul Kararlarında belirtilen istisnalar hariç) vatandaşlarımız ile görevinden dolayı zorunlu olarak dışarı çıkması gerekenler hariç, diğer vatandaşlarımızın mümkün olduğunca sokağa çıkmamaları, çıkmak durumunda olanların sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri, maske takma zorunluluğu getirilen alanlarda kurallara uygun hareket etmeleri virüsün yayılmasının önlenmesine önemli katkılar sunacaktır.  Kocaeli'de yaşayan vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.”   İLÇELER PERSONEL ARAÇ ŞOFÖR MİLLİ EĞİTİM MÜFTÜLÜK BAŞİSKELE 24   1 1 ÇAYIROVA 40 20 2 1 DARICA 40   3 3 DERİNCE 30   2 2 DİLOVASI 8   2 2 GEBZE 40   3 3 GÖLCÜK 10 10 4 2 İZMİT 20   16 16 KANDIRA 0*   0 0 KARAMÜRSEL 2   3 1 KARTEPE 12   4 4 KÖRFEZ 24   5 5 TOPLAM 250 30 45 40                                             *KANDIRA İLÇESİNİN GÜNCEL İHTİYACI YOKTUR, İHTİYAÇ HALİNDE KAYMAKAMLIKTAN TALEP EDİLECEKTİR.

Kocaeli valiliği corona virüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar ve önlemler alarak bir açıklama yayımladı. Valilikten yapılan açıklama şu şekilde; “1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereği ve İl Hıfzıssıhha Kurulunun 01.04.2020 gün ve 2020/16 sayılı Kararı ile; vatandaşlarımıza sunulan hizmetin devamlılığı, kalitesi, yeni tip coronavirüs (Covid-19) enfeksiyonunun hızlı ve etkin kontrolü için, İlçe Sağlık Müdürlüklerince yürütülen filyasyon ve saha çalışmalarında, ilgili görevi ifasına engel herhangi bir kronik hastalığı bulunmayan, başta öğretmenler ve imamlar olmak üzere diğer kurum çalışanlarından ihtiyaç duyulması halinde Kaymakamlıklar tarafından İlçe Sağlık Müdürlükleri emrine personel görevlendirilmesine karar verilmiştir.

SAHA ÇALIŞMALARINDA YER ALACAKLAR

Gerektiğinde Kaymakamlıklar tarafından İlçe Sağlık Müdürlüklerince yürütülen filyasyon ve saha çalışmaları için İlçe Sağlık Müdürlükleri emrine görevlendirilen personellerin görev yapacakları bölgeye göre Jandarma bölgesinde ise Jandarma, Emniyet Müdürlüğü bölgesinde ise Emniyet Müdürlüğü tarafından yardımcı olmak üzere yeteri kadar personel görevlendirilecektir. Bu görevlilerin saha çalışmalarında kullanılmak üzere araç ihtiyaçları da ilgili belediyeler tarafından karşılanacaktır.

14 GÜN KURALI ÇOK ÖNEMLİ

Virüs, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı daha çok etkilemekle beraber tüm yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sosyal hareketliliğin virüsün yayılmasını hızlandıracağı değerlendirilmekte olup, temaslılar veya izolasyon gerektiren tüm durumlarda bulunan vatandaşlarımızın 14 gün kuralına kesinlikle uymaları ve izole oldukları yerlerden hiçbir şekilde ayrılmamaları gerekmektedir.

VİRÜSÜN YAYILMASINI ÖNLEYECEK

65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altı (Hıfzıssıhha Kurul Kararlarında belirtilen istisnalar hariç) vatandaşlarımız ile görevinden dolayı zorunlu olarak dışarı çıkması gerekenler hariç, diğer vatandaşlarımızın mümkün olduğunca sokağa çıkmamaları, çıkmak durumunda olanların sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri, maske takma zorunluluğu getirilen alanlarda kurallara uygun hareket etmeleri virüsün yayılmasının önlenmesine önemli katkılar sunacaktır.  Kocaeli'de yaşayan vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.”

 

İLÇELER

PERSONEL

ARAÇ

ŞOFÖR

MİLLİ EĞİTİM

MÜFTÜLÜK

BAŞİSKELE

24

 

1

1

ÇAYIROVA

40

20

2

1

DARICA

40

 

3

3

DERİNCE

30

 

2

2

DİLOVASI

8

 

2

2

GEBZE

40

 

3

3

GÖLCÜK

10

10

4

2

İZMİT

20

 

16

16

KANDIRA

0*

 

0

0

KARAMÜRSEL

2

 

3

1

KARTEPE

12

 

4

4

KÖRFEZ

24

 

5

5

TOPLAM

250

30

45

40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*KANDIRA İLÇESİNİN GÜNCEL İHTİYACI YOKTUR, İHTİYAÇ HALİNDE KAYMAKAMLIKTAN TALEP EDİLECEKTİR.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.