19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Valilikten Uyarı! Dolandırıcılara Kanmayın!

Kocaeli 23.03.2018 - 11:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Valilikten Uyarı! Dolandırıcılara Kanmayın!

Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocaeli Valisi Yardımcısı Dursun Balaban’ın ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı belirtildi. Valilik, böyle bir durumla karşılaşıldığında özel kalem müdürlüğüne bilgi verilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Son zamanlarda, ilimizde faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlere telefonla ve diğer iletişim araçlarıyla ulaşılarak; Mülki İdare Amirlerimizin ve Kurum Müdürlerimizin adı ve unvanları kullanılmak suretiyle, haksız çıkar ve menfaat sağlamak amacıyla  çeşitli gerekçelerle yardım talep edildiği yönünde bilgiler alınmaktadır. Nitekim, son günlerde Vali Yardımcısı Dursun BALABAN’ın adı ve unvanı kullanılarak; kanserli bir hastanın tedavisi için yardımcı olunması amacıyla telefonla vatandaşlarımızdan yardım ve bu amaçla IBAN numarası istendiği öğrenilmiştir. YASAL İŞLEM BAŞLATILDI Bu tür talep ve isteklere itibar edilmemesi; Valiliğimizin veya Valiliğimiz yetkililerinin adı ve unvanları kullanılarak, kurum kuruluşlara ve hayırseverlere yapılan bu tür taleplerin hiçbir şekilde yerine getirilmemesi ve Valiliğimize bilgi verilmesini, Valiliğimiz ile ilgisi bulunmayan talep sahipleri hakkında adli ve idari yollardan yasal işlem başlatılmak üzere, en kısa sürede Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulması, güvenlik birimlerimize veya Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğüne bilgi verilmesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.
Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocaeli Valisi Yardımcısı Dursun Balaban’ın ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı belirtildi. Valilik, böyle bir durumla karşılaşıldığında özel kalem müdürlüğüne bilgi verilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Son zamanlarda, ilimizde faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlere telefonla ve diğer iletişim araçlarıyla ulaşılarak; Mülki İdare Amirlerimizin ve Kurum Müdürlerimizin adı ve unvanları kullanılmak suretiyle, haksız çıkar ve menfaat sağlamak amacıyla  çeşitli gerekçelerle yardım talep edildiği yönünde bilgiler alınmaktadır. Nitekim, son günlerde Vali Yardımcısı Dursun BALABAN’ın adı ve unvanı kullanılarak; kanserli bir hastanın tedavisi için yardımcı olunması amacıyla telefonla vatandaşlarımızdan yardım ve bu amaçla IBAN numarası istendiği öğrenilmiştir.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Bu tür talep ve isteklere itibar edilmemesi; Valiliğimizin veya Valiliğimiz yetkililerinin adı ve unvanları kullanılarak, kurum kuruluşlara ve hayırseverlere yapılan bu tür taleplerin hiçbir şekilde yerine getirilmemesi ve Valiliğimize bilgi verilmesini, Valiliğimiz ile ilgisi bulunmayan talep sahipleri hakkında adli ve idari yollardan yasal işlem başlatılmak üzere, en kısa sürede Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulması, güvenlik birimlerimize veya Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğüne bilgi verilmesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.