Varis kangrene neden olabilir.

14.01.2017 - 14:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Varis kangrene neden olabilir.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Çalışkan, özellikle kadınların kabusu olan varis hastalığıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Ayaklarda ağrı ve belirginleşen damarların varisin en önemli belirtileri olduğunu söyleyen Çalışkan, erken tedavinin önemine dikkat çekti. Çalışkan, tedavisi geç kalınmış bir varisin kangrene kadar gidebileceğini ifade etti. Ailesinde varis olan kişilerin risk altında olduğunu da sözlerine ekleyen Doç. Dr. Ahmet Çalışkan, şöyle devam etti: "Varis tedavisinde ilk olarak ayakları dinlendirmek, yürüyüş yapmak ve varis çorabı önerilir. İlaç tedavisinde başarılı olunmazsa cerrahi müdahale söz konusu olur. Amemiyata ek olarak köpük tedavisi, lazer ve radyo frekans dediğimiz tedaviler de vardır.".

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Çalışkan, özellikle kadınların kabusu olan varis hastalığıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Ayaklarda ağrı ve belirginleşen damarların in en önemli belirtileri olduğunu söyleyen Çalışkan, erken tedavinin önemine dikkat çekti. Çalışkan, tedavisi geç kalınmış bir varisin kangrene kadar gidebileceğini ifade etti. Ailesinde varis olan kişilerin risk altında olduğunu da sözlerine ekleyen Doç. Dr. Ahmet Çalışkan, şöyle devam etti: "Varis tedavisinde ilk olarak ayakları dinlendirmek, yürüyüş yapmak ve varis çorabı önerilir. İlaç tedavisinde başarılı olunmazsa cerrahi müdahale söz konusu olur. Amemiyata ek olarak köpük tedavisi, lazer ve radyo frekans dediğimiz tedaviler de vardır.".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.